Stoiximan Super League

Preview: Κέρκυρα-Παναιτωλικός

Την πρώτη τους κόντρα σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας (και Α΄Εθνικής) θα έχουν Κέρκυρα και Παναιτωλικός (Σάββατο 17:15, Novasports 2), με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται και στη μάχη των πάγκων. Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Μπάμπης Τεννές, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, ενώ ο Μαυροβούνιος τεχνικός διαδέχθηκε τον Έλληνα προπονητή την προηγούμενη περίοδο στον πάγκο των «Φαιάκων».

Την πρώτη τους κόντρα σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας (και Α΄Εθνικής) θα έχουν Κέρκυρα και Παναιτωλικός (Σάββατο 17:15, Novasports 2), με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται και στη μάχη των πάγκων.

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Μπάμπης Τεννές, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, ενώ ο Μαυροβούνιος τεχνικός διαδέχθηκε τον Έλληνα προπονητή την προηγούμενη περίοδο στον πάγκο των «Φαιάκων».



Κέρκυρα

Το πρώτο γκολ στη φετινή Σούπερ Λίγκα ψάχνει η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και παράλληλα την πρώτη νίκη, στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Ο πρώτος βαθμός ήρθε στην προηγούμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη, σε μια αναμέτρηση που οι «Φαίακες» προβλημάτισαν με την απόδοση τους.

Χαρακτηριστικό ότι κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος με τις επεμβάσεις του διατήρησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του.

Εκτός από τον πρώτο βαθμό, ήρθε και η πρώτη κόκκινη κάρτα με τον Οσμάν να απουσιάζει από τον αγώνα με την ομάδα του Αγρινίου. Σε ότι αφορά την αποστολή ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα πλην των γνωστών Τσίγκα και Μίχου, ενώ εκτός έμειναν και οι οι Γιάντσης, Σακελλαρίου, Ζιάμπαρης, Φλαβίνιο, Παρασκευαίδης και Χάμπερ.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με την ίδια ενδεκάδα όπως και στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό με μοναδική αλλαγή τον Χαμπλ στη θέση του τιμωρημένου Οσμάν.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Γκαλίνοβιτς, στην άμυνα οι Κοντοδήμος, Μαιστόροβιτς, Βέντσελ, Γκουστάβο. Στο κέντρο οι Γραμμόζης, Χαμπλ, Καλαντζής, Μετίν , Λόβιν και μπροστά ο Μαζνόφ ή ο Ιωάννου.

Ιδιαιτερότητες παρουσιάζει και η «κόντρα» των προπονητών, καθώς ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς διαδέχθηκε τον Μπάμπη Τεννέ την περσινή περίοδο στον πάγκο της Κέρκυρας, ενώ στο παρελθόν οι δύο τους αποτελούσαν το τεχνικό δίδυμο του ΑΟΚ ( περίοδος 2005-06) αλλά και του Ακράτητου (2004-05).

Πολύ δύσκολα λοιπόν θα καταφέρει ο ένας να κρυφτεί από τον άλλον!

Η 18άδα της Κέρκυρας αποτελείται από τους: Γκαλίνοβιτς, Αναστασόπουλο, Κοντοδήμο, Γραμμόζη, Γκουστάβο, Μπάρκογλου, Μαϊστόροβιτς, Βενέτη, Βέντσελ, Χαμπλ, Λαμπρόπουλο, Μπουκουβάλα, Λόβιν, Αγρίτη, Ιωάννου, Μετίν, Καλαντζή, Μαζνόφ.

Παναιτωλικός

Το ζητούμενο για τον Παναιτωλικό που ήταν ο «σεφτές» στο πρωτάθλημα επετεύχθη καθώς η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης έφερε και τους πρώτους βαθμούς στο Αγρίνιο μετά το εξαιρετικό γκολ του Χαριστέα.

Πλέον η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ θα προσπαθήσει να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο και τα καλά στοιχεία που διαθέτει στο παιχνίδι της. Η αλήθεια είναι πως στην αναμέτρηση με τους Αρκάδες δεν έπιασε κάποια σπουδαία απόδοση, όμως με το σπάνιας ομορφιάς γκολ του Χαριστέα πήρε το τρίποντο.

Το παιχνίδι με την Κέρκυρα είναι το πρώτο εκτός έδρας, σε ένα νησί που ο Μπάμπης Τεννές το ξέρει καλά καθώς έχει διατελέσει για αρκετό καιρό προπονητής των Φαιάκων.

Τα προβλήματα δεν είναι πολλά για τον Έλληνα τεχνικό, αφού μόνο ο Καραμαλίκης έχει μείνει εκτός αποστολής μετά το χτύπημα που είχε με τον Κουρμπέλη του Αστέρα. Στην ενδεκάδα που έπαιξε με τους Αρκάδες ίσως να υπάρξουν δύο αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα τη θέση του τραυματία Καραμαλίκη θα πάρει ο Καμαρά, ενώ δεν αποκλείεται να μείνει εκτός ο Μπουμάλ και να αγωνιστεί ο Κούσας.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα υπάρξει και αλλαγή με τον Θεοδωρίδη, ο οποίος θα καλύψει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Τσενάμο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Κουτρουμάνος θα είναι δεξιά και ο Άντι αριστερά. Οι Εντζεγκουέλε και Αναστασιάδης τα δύο σέντερ μπακ, ενώ ο Κούσας θα είναι μπροστά τους έχοντας δίπλα του τους Σιόντη και Ρότσα. Δεξιά θα είναι ο Καμαρά, αριστερά ο Θεοδωρίδης και κορυφή ο Χαριστέας.

Η αποστολή: Τσενάμο, Κουτρομάνος, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Κούσας, Μουμίν, Ρότσα, Σέγε, Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Μεζάκ, Παλαιολόγος, Χαριστέας, Ετζενγκέλε, Μπαμόγκο, Μπλάζιτς, Σιόντης, Άντι, Καμαρά.

Προϊστορία:

Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας για τις δύο ομάδες.

Στη δεύτερη κατηγορία με γηπεδούχο την Κέρκυρα οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί έξι φορές.

4 νίκες έχει η γηπεδούχος, μια ο Παναιτωλικός ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο.

1969-’70 (5/4/1970): ΑΟ Κέρκυρα – Παναιτωλικός 2-0 (3’ Λυκίσας, 47’ Μπρεντάνος).

1970-’71 (23/5/1971): ΑΟ Κέρκυρα – Παναιτωλικός 2-0 (59’, 70’ Μπρεντάνος).

1971-’72 (12/3/1972): ΑΟ Κέρκυρα – Παναιτωλικός 2-0 (ά.α)*

1973-’74 (17/2/1974): ΑΟ Κέρκυρα – Παναιτωλικός 1-0 (45’ πέν. Καλαϊτζίδης)

1974-’75 (8/6/1975): ΑΟ Κέρκυρα – Παναιτωλικός 0-2

2009-’10 (2/5/2010): ΑΟ Κέρκυρα – Παναιτωλικός 0-0

Αλέξανδρος Πιπεριάς-Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x