Ευγενία Κουντούρη

Αμφιβάλει κανείς για τον πρωταθλητή;

Πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχαμε πει πως ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να τον «κοντράρει». Αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες στο Καραϊσκάκη στο ματς των Πειραιωτών κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι φυσικά η νίκη καθαυτή που δείχνει πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν και παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά η εξέλιξη του ντέρμπι και η εικόνα της ομάδας. Γράφει η Ευγενία Κουντούρη στο www.sport-fm.gr

Πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχαμε πει πως ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να τον «κοντράρει». Αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες στο Καραϊσκάκη στο παιχνίδι των Πειραιωτών κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι φυσικά η νίκη καθαυτή που δείχνει πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν και παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά η εξέλιξη του ντέρμπι και η εικόνα της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ από ένα (ακόμα) λάθος του τερματοφύλακα τους, όμως κατάφεραν μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου να έχουν γυρίσει το παιχνίδι και να πάνε στα αποδυτήρια με 2-1 υπέρ τους. Και το πέτυχαν αυτό έχοντας απέναντι τους έναν από τους πιο δυνατούς αντιπάλους τους. Είναι διαφορετικό να γυρίζεις ένα ματς όταν απέναντι σου έχεις μια ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία ή έστω και για την είσοδο της στα πλέι οφ αι διαφορετικό όταν απέναντι σου έχεις μια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Τι έδειξε λοιπόν ο χθεσινός αγώνας; Εδειξε πως εκτός του ότι ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, διαθέτει επίσης αυτοπεποίθηση και καθαρό μυαλό.

Το γκολ του ΠΑΟΚ και ο τρόπος με τον οποίο προήρθε θα μπορούσε πολύ εύκολα να κάνει την ομάδα νευρική. Θα μπορούσε να αγχώσει τους παίκτες με συνέπεια να κάνουν «άναρχο» παιχνίδι. Αυτό όμως δεν έγινε, κυρίως γιατί οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν τις δυνατότητες τους και πιστεύουν στους εαυτούς τους και στην ομάδα.

Από κει και πέρα, είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός διαθέτει κάποιες μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τζιμπούρ, Μιραλάς και Φουστέρ δημιούργησαν μια τριάδα «φωτιά» στην επίθεση. Εάν βρίσκονται αυτοί οι παίκτες σε καλή μέρα, είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να μη σκοράρει;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x