Ευγενία Κουντούρη

Οι ανανεώσεις των πέντε συμβολαίων

Ο Ολυμπιακός και πιο συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να κρατήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Πειραιά για πολλά χρόνια ακόμα. Το συμβόλαιο του Ισπανού τεχνικού λήγει το καλοκαίρι και από τον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ανανέωσή του.

Ο Ολυμπιακός και πιο συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να κρατήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Πειραιά για πολλά χρόνια ακόμα.

Το συμβόλαιο του Ισπανού τεχνικού λήγει το καλοκαίρι και από τον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την ανανέωσή του.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Ο Βαλβέρδε είναι ένας πολύ καλός προπονητής και θεωρώ απόλυτα λογική την επιθυμία του προέδρου των Πειραιωτών να ανανεώσει την συνεργασία μαζί του. Σε καμία περίπτωση όμως ο Ισπανός δεν μπορεί να λειτουργήσει στα πρότυπα των αγγλικών ομάδων. Είναι πολύ καλός προπονητής, όμως είναι μετριότατος ως μάνατζερ. Ας γίνει λοιπόν ξεκάθαρο ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του.

Ο Ολυμπιακός σκέφτεται επίσης την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Βασίλη Τοροσίδη. Πρόκειται για τον πιο «ολοκληρωμένο» Ελληνα ποδοσφαιριστή και σε ένα ρόστερ που έχει απόλυτη ανάγκη το ελληνικό στοιχείο, η παρουσία του είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δεν πιστεύω ό,τι χωράει καν συζήτηση για το αν είναι ορθή η απόφαση των «ερυθρόλευκων» να ανανεώσουν πρόωρα την συνεργασία μαζί του. Ναι και πάλι ναι!

Ενα ακόμα συμβόλαιο που σκέφτονται να ανανεώσουν οι πρωταθλητές είναι αυτό του Μοντέστο. Επίσης πρόκειται για μία απόλυτα λογική κίνηση. Ο Γάλλος είναι από τους πιο αξιόπιστους παίκτες που είδαμε στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Πολύτιμο «εργαλείο» για τον προπονητή, μπορεί να καλύψει διαφορετικές θέσεις και με σταθερά θετική απόδοση.

Ο Αριελ Ιμπαγάσα είναι πλέον 36 χρονών, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ηγέτης μέσα στο γήπεδο. Η ηλικία του αποτελεί σαφώς ένα πρόβλημα, αλλά αν επιθυμεί να παραμείνει και την επόμενη σεζόν με μείωση αποδοχών, τότε οι Πειραιώτες έχουν αρκετούς λόγους να τον κρατήσουν. Ενας τόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής μπορεί να βοηθήσει ακόμα και σε αυτή την ηλικία.

Η εμπειρία και η ποιότητα του Ολοφ Μέλμπεργκ αποτελούν εγγύηση για την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως η μέχρι τώρα παρουσία του είναι εξαιρετική. Ο Σουηδός στόπερ έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και δείχνει να έχει τουλάχιστον ένα - δυο χρόνια ακόμα υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x