Euro 2016

Άλλοι το εισιτήριο και άλλοι το… αποχαιρετιστήριο!

Η τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2012 έκρυβε εκπλήξεις αφού δυνατές ομάδες όπως η Σερβία και η Σκωτία έμειναν εκτός τελικής φάσης ενώ άλλες όπως η Πορτογαλία θα διεκδικήσουν το εισιτήριο μέσω μπαράζ και άλλες σφράγισαν έστω και με ιδρώτα - όπως η Γαλλία - την πρόκριση για τα γήπεδο της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Ως καλύτερη δεύτερη προκρίνεται η Σουηδία. Διαβάστε αναλυτικά ποιες είναι ομάδες που θα παίξουν μπαράζ.

Η τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2012 έκρυβε εκπλήξεις αφού δυνατές ομάδες όπως η Σερβία και η Σκωτία έμειναν εκτός τελικής φάσης ενώ άλλες όπως η Πορτογαλία θα διεκδικήσουν το εισιτήριο μέσω μπαράζ και άλλες σφράγισαν έστω και με ιδρώτα - όπως η Γαλλία - την πρόκριση για τα γήπεδο της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Ως καλύτερη δεύτερη προκρίνεται η Σουηδία. Διαβάστε αναλυτικά ποιες είναι ομάδες που θα παίξουν μπαράζ.

Η Δανία έκανε την νίκη της ημέρας με σκορ 2-1 κόντρα στην Πορτογαλία, πήρε την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο και άφησε τους Πορτογάλους να διεκδικήσουν μέσω μπαράζ την πρόκριση για την τελική φάση. Η Γαλλία στον 4ο… ζορίστηκε με την Βοσνία (1-1) αλλά τελικά πήρε την πρόκριση ενώ η Σερβία απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι ικανή για το… χειρότερο, ηττήθηκε 1-0 από την Σλοβενία και έμεινε εκτός Euro. Το ίδιο και η Σκωτία που είδε την Τσεχία να την αφήνει τρίτη στον 9ο όμιλο.

Οι ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τα μπαράζ και θα διεκδικήσουν εκεί την πρόκριση στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, είναι:

Τουρκία, Εσθονία, Ιρλανδία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία και Τσεχία.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε σε κάθε όμιλο:

1ος: Ίδρωσε αλλά τελικά τα κατάφερε η Τουρκία, να πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ που οδηγούν στο Euro 2012! Οι γείτονες χρειάστηκαν ένα γκολ του Γιλμάζ στο 60ο λεπτό, για να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Αζερμπαϊτζάν και παράλληλα θα πρέπει να ευχαριστήσουν τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν χαρίστηκαν στο Βέλγιο και νίκησαν εύκολα 3-1! Διαβάστε περισσότερα.

2ος : Τι και αν έχουν προκριθεί; Οι Ρώσοι φιλοδώρησαν με έξι γκολ την καταδικασμένη Ανδόρα και έδωσαν την τελευταία τους παράσταση πριν από τα γήπεδα της Ουκρανίας. Η Ιρλανδία επικράτησε 2-1 της Αρμενίας προσπερνώντας την και παίρνοντας την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η ΠΓΔΜ ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Σλοβακία. Διαβάστε περισσότερα.

3ος : Πολύ δύσκολα θα ξεχάσει η Σερβία αυτή τη βραδιά! Η ομάδα του Πέτροβιτς για να συμμετάσχει στη διαδικασία των μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 ήθελε μόνο νίκη απέναντι στην αδιάφορη Σλοβενία και κατάφερε να χάσει με σκορ 1-0. Στα μπαράζ χωρίς να ιδρώσει καθόλου η Εσθονία (δεν αγωνιζόταν σήμερα). Διαβάστε περισσότερα.

4ος: Την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας πήρε η Γαλλία πάρα το 1-1 στην έδρα της με τη Βοσνία. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχτηκαν σκληρό καρύδι και προηγήθηκαν με τον Τζέκο στο 40ο λεπτό, όμως δεν μπόρεσαν να φύγουν με το τρίποντο από το «Σταντ Ντε Φράνς» και θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στην τελική φάση μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ. Διαβάστε περισσότερα.

5ος: Η Σουηδία επικράτησε 3-2 της Ολλανδίας και εκμεταλλεύτηκε τη νίκη της Δανίας για να πάρει την πρόκριση για τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας ως καλύτερη δεύτερη. Οι Σουηδοί με τέρματα των Κάλστρομ, Λάρσον και Τοϊβόνεν ήταν οι σκόρερ που υπέγραψαν την νίκη. Χούντελαρ και Κάουτ οι σκόρερ για τις «τουλίπες». Διαβάστε περισσότερα.

6ος: Με… την όρεξη έμειναν οι Κροάτες, οι οποίοι έκαναν ό,τι έπρεπε απέναντι στη Λετονία, επικράτησαν 2-0 στην έδρα τους (6ος όμιλος, τελευταία αγωνιστική), αλλά η ανατροπή της Εθνικής κόντρα στη Γεωργία τους έκοψε τα πόδια! Στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου οι Κροάτες, μέχρι να φέρει «τούμπα» τα πράγματα στην Τιφλίδα το «πειρατικό», είχαν αρχίσει να ονειρεύονται την πρώτη θέση και το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2012. Διαβάστε περισσότερα.

7ος : Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Ελβετία (2-0 το Μαυροβούνιο) στον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro 2012 και τερμάτισε στην τρίτη θέση, έναν βαθμό πίσω από την αντίπαλο της, μια νίκη χωρίς αντίκρισμα αφού όλα είχαν κριθεί πριν την τελευταία αγωνιστική. Διαβάστε περισσότερα.

8ος : Οι Δανοί επικράτησαν 2-1 των Πορτογάλων και σε συνδυασμό με τη νίκη της Σουηδίας τους πέταξαν στο… καναβάτσο αναγκάζοντάς τους να παίξουν μπαράζ για να ταξιδέψουν στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας και το EURO 2012. Κρον και Μπέντνερ οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ δεν άλλαξε κάτι το τέρμα του Ρονάλντο στο τέλος. Διαβάστε περισσότερα.

9ος : Μέσω της διαδικασίας των μπαράζ θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012 η Τσεχία, η οποία επικράτησε εκτός έδρας 4-1 της Λιθουανίας στην τελευταία αγωνιστική του 9ου ομίλου των προκριματικών. Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ισπανοί δεν χαρίστηκαν ούτε τώρα απέναντι στην Σκωτία (3-1) και έκαναν το… «οκτώ στα οκτώ» στον όμιλο. Διαβάστε περισσότερα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος:
Καζακστάν-Αυστρία 0-0
Γερμανία-Βέλγιο 3-1
Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν 1-0

2ος όμιλος:
Ιρλανδία-Αρμενία 2-1
Ρωσία-Ανδόρρα 6-0
ΠΓΔΜ-Σλοβακία 1-1

3ος όμιλος:
Ιταλία-Β. Ιρλανδία 3-0
Σλοβενία-Σερβία 1-0

4ος όμιλος:
Αλβανία-Ρουμανία 1-1
Γαλλία-Βοσνία 1-1

5ος όμιλος:
Μολδαβία-Σαν Μαρίνο 4-0
Ουγγαρία-Φινλανδία 0-0
Σουηδία-Ολλανδία 3-2

6ος όμιλος:
Μάλτα-Ισραήλ 0-2
Κροατία-Λετονία 2-0
Γεωργία-Ελλάδα 1-2

7ος όμιλος:
Βουλγαρία-Ουαλία 0-1
Ελβετία-Μαυροβούνιο 2-0

8ος όμιλος:
Νορβηγία-Κύπρος 3-1
Δανία-Πορτογαλία 2-1

9ος όμιλος:
Iσπανία-Σκωτία 3-1
Λιθουανία-Τσεχία 1-4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x