Μιχάλης Τσόχος

Ο Πρωθυπουργός που μας έχει… γραμμένους

Επί μία ώρα και 20 λεπτά 10 εκατ. Ελληνες (θεωρητικά) περίμεναν να ακούσουν τον Πρωθυπουργό της χώρας στο σημαντικότερο (θεωρητικά) διάγγελμα της Ιστορίας του και αυτός δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη για την μέγιστη ασέβεια του.

Επί μία ώρα και 20 λεπτά 10 εκατ. Ελληνες (θεωρητικά) περίμεναν να ακούσουν τον Πρωθυπουργό της χώρας στο σημαντικότερο (θεωρητικά) διάγγελμα της Ιστορίας του και αυτός δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη για την μέγιστη ασέβεια του.

Του Μιχάλη Τσόχου

Μερικές φορές οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας κάλεσε μέσω των Μ.Μ.Ε όλους τους Έλληνες να παρακολουθήσουν στις 20.00, το βαρυσήμαντο διάγγελμά του για την χώρα, το μέλλον της και τη συνέχεια της. Όποιοι Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα όσα λέει ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν νόημα και σημασία, στήθηκαν μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες τους να ενημερωθούν για ότι σημαντικότερο θα μπορούσε να τους αφορά, από τον υποτιθέμενα, πλέον αρμόδιο.

Ο πλέον αρμόδιος και πλέον υπεύθυνος άνθρωπος αυτής της χώρας (υποτίθεται πάντα) έστησε επί μία ώρα και είκοσι λεπτά, περισσότερα από 10 εκατ. Ελληνες. Και το έκανε χωρίς ίχνος ενόχλησης, χωρίς να αισθανθεί καν ότι χρειάζονταν να ζητήσει μία μεγάλη συγγνώμη. Και επειδή ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι είχε δουλειές και άργησε, λες και πρόκειται για ραντεβού στο γιατρό θα τονίσω ότι ο μόνος λόγος που θα τον δικαιολογούσε, θα ήταν χωρίς ίχνος υπερβολής ένα πολύ σοβαρό ζήτημα υγείας. Κανένας μα κανένας άλλος δεν του έδινε το δικαίωμα να μιλήσει όχι στις 21.20 αντί στις 20.00, αλλά ούτε στις 20.01.

Αν αυτό είχε συμβεί για παράδειγμα στις ΗΠΑ, αν δηλαδή ο Ομπάμα είχε καλέσει τον λαό των ΗΠΑ να τον παρακολουθήσει σε διάγγελμα και έβγαινε με μία ώρα και είκοσι λεπτά καθυστέρηση, θα ήταν εξαιρετικά απίθανο αν θα μπορούσε να σταθεί την επόμενη ημέρα στην καρέκλα του. Περισσότερα επιχειρήματα θα μπορούσε να βρει αν κατηγορούνταν για ένα μέγα σκάνδαλο, παρά για την απόλυτη ένδειξη ασέβειας απέναντι στον λαό του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε με τον πλέον τρανό τρόπο ότι δεν σέβεται απολύτως τίποτα. Και ξέρω ότι στους περισσότερους που διαβάζετε το συγκεκριμένο κείμενο δημιουργείται μία μεγάλη απορία.

Με θεωρείτε είτε υπερβολικό, είτε γκρινιάρη για ασήμαντο λόγο. Τα όσα είπε και λέει εδώ και δύο χρόνια ο Παπανδρέου είναι ασήμαντα, το αν θα τον αποκαλώ εγώ Γιωργάκη ή όχι είναι ασήμαντο, το αν θα σέβεται ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας τον λαό του, έστω και στο ελάχιστο, έστω και στα τυπικά δεν είναι καθόλου μα καθόλου ασήμαντο. Το ξέρω πολύ καλά ότι περισσότεροι δεν ασχοληθήκατε καν να δείτε τι θα πει ο Παπανδρέου γιατί τον έχετε διαγράψει από το μυαλό σας και ως πρόσωπο και ως θεσμό. Ξέρω ότι οι περισσότεροι είστε της άποψης ότι ο Παπανδρέου και γενικότερα οι πολιτικοί αυτής της χώρας, έχουν κάνει πολύ χειρότερα από αυτό, αλλά μερικές φορές και από την ουσία μεγαλύτερη αξία έχει ο συμβολισμός. Ο Γιώργος Παπανδρέου για μία ώρα και είκοσι λεπτά φώναζε σε 10 εκατ. Ελληνες, σας έχω γραμμένους στα αρχίδια μου. Και όταν κάποιος σου λέει κατάμουτρα κάτι που κάνει εδώ και δύο χρόνια, είναι σαφώς πιο ενοχλητικό. Και πιστέψτε με η ενόχληση μου δεν έχει να κάνει με την τυπολατρία μου. Έχει να κάνει με την ξεκάθαρη αγένεια και ασέβεια προς όλο τον κόσμο, η οποία δείχνει και την λογική με την οποία μας κυβερνούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x