Stoiximan Super League

Κόλα: «Το πρόβλημα οι συνθήκες στην ΑΕΚ»

Στις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να δείξουν έργο παίκτες και προπονητής οφείλεται η εικόνα της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Χριστόφορο Κόλα με δηλώσεις που έκανε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο πρώην υπεύθυνος των ακαδημιών της Ένωσης υποστήριξε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύλλογο αλλά και στην χώρα γενικότερα, εκμηδενίζουν τα κίνητρα για τους παίκτες.

Στις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να δείξουν έργο παίκτες και προπονητής οφείλεται η εικόνα της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Χριστόφορο Κόλα με δηλώσεις που έκανε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο πρώην υπεύθυνος των ακαδημιών της Ένωσης υποστήριξε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύλλογο αλλά και στην χώρα γενικότερα, εκμηδενίζουν τα κίνητρα για τους παίκτες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χριστόφορου Κόλα στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στον Βασίλη Σαμπράκο:

-Για την ΑΕΚ:
«Είναι σίγουρα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ίσως, βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο όλων αυτών των χρόνων».

-Για το ρόστερ:
«Πάντα σαν προπονητής δίνω βάση στη δουλειά που κάνουμε. Αυτή είναι η βελτίωση των ποδοσφαιριστών. Στη συγκεκριμένα περίπτωση ο Νίκος (Κωστένογλου) καλείται να δείξει άμεση βελτίωση σε παίκτες. Το πρόβλημα είναι οι συνθήκες που και ο Νίκος και τα παιδιά καλούντα να λειτουργήσουν. Αυτές είναι δύσκολες όπως και για όλο τον λαό στην Ελλάδα. Σε αυτές τις συνθήκες τα παιδιά λογικά δεν βρίσκουν κίνητρο».

-Για την εκμετάλλευση των παικτών από τις ακαδημίες:
«Είναι μια μεγάλη κουβέντα η οποία αφορά και το παρελθόν. Κάπου ανάμεσα στο 2008 και το 2009 τα πράγματα σταμάτησαν. Είχαν γίνει κάποια βήματα. Ακόμη κι έτσι από τότε υπάρχει μεγάλη εγκατάλειψη. Μόνο εύκολο δεν είναι να μπορέσουν παιδιά να παίξουν στην 1η ομάδα. Όσο πέρσι και έτσι και φέτος δεν θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική εάν είχαν μπει σε αυτή μικρά παιδιά.
Σε ένα σύνολο προβληματικό, όποιο ταλέντο και να καλούταν να έπαιζε σε αυτό θα είναι απλώς μια μέτρια έως κακή προσθήκη.Η ΑΕΚ τουλάχιστον σε αγωνιστικό κομμάτι είχε τα άτομα που θα μπορούσαν και μπορούν να αποδώσουν έργο. Όμως μένει στη μέση με την έλλειψη πρωταθλητισμού της ομάδας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην εξέλιξη».

-Λόγοι που έφυγε:
«Μετά τον τρίτο χρόνο στις ακαδημίες και μετά από συζητήσεις σκέφτηκα να αναλάβω μια πρώτη ομάδα. Είχα διαβάσει τα λόγια ενός προπονητή και είχα νιώσει αυτό το κάλεσμα. Άρα έπρεπε να προχωρήσω γιατί διαφορετικά θα έκανα κακό στα παιδιά. Το όραμα μου είναι να μπορέσω να δημιουργήσω ένα σύνολο που θα στηρίζεται σε ελληνόπουλά και με καλούς ξένους. Θα είναι η ιδανική ομάδα για εμένα.
Στον Παναθηναϊκό μια τέτοια φουρνιά από τις ακαδημίες κατέκτησε το Euro 2004, τους χλεύαζαν στην αρχή αλλά μετά κατάφεραν να πάρουν το Ευρωπαϊκό. Για κακή τους τύχη όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν πρωταθλήματα όπως και τα παιδιά που έπαιζαν στον Ολυμπιακό».

-Τι πρέπει να γίνει να γίνει στην ΑΕΚ και εάν θα μπορέσει να βρεθεί χρηματοδότης:
«Η ΑΕΚ είναι κάτι το διαφορετικό. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνουν απλά πράγματα στα άτομα μέσα στην ΑΕΚ. Έχει να κάνει με την προσωπολατρεία με συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτό εάν ισορροπηθεί θα ήταν πολύ καλό. Είναι ανθρώπινα όλα. Μετρούν οι προθέσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x