Stoiximan Super League

ΠΑΟ-ζάλης!

Έτσι διαμορφώθηκε απέναντι σε Κρητικούς η… καθιερωμένη χορογραφία του Παναθηναϊκού! Χωρίς να χρειαστεί να χορέψουν (παρά μόνο στους πανηγυρισμούς), οι «πράσινοι» καθάρισαν 3-1 τον ΟΦΗ και δεν άφησαν παραπονεμένους τους 30.000 φίλους τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ζέκα, Κλέιτον και Λέτο δεν επέτρεψαν πάθημα σαν κι αυτό που είχαν υποχρεώσει οι Κρητικοί τον Ολυμπιακό και άνοιξαν στους πέντε πόντους πλέον τη διαφορά από 'κείνον στην κορυφή!

Έτσι διαμορφώθηκε απέναντι σε Κρητικούς η… καθιερωμένη χορογραφία του Παναθηναϊκού!

Χωρίς να χρειαστεί να χορέψουν (παρά μόνο στους πανηγυρισμούς), οι «πράσινοι» καθάρισαν 3-1 τον ΟΦΗ και δεν άφησαν παραπονεμένους τους 30.000 φίλους τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Ζέκα, Κλέιτον και Λέτο δεν επέτρεψαν πάθημα σαν κι αυτό που είχαν υποχρεώσει οι Κρητικοί τον Ολυμπιακό και άνοιξαν στους πέντε πόντους πλέον τη διαφορά από 'κείνον στην κορυφή!

Ανταγωνιστικοί -αλλά όχι αρκετά για ν’ αποσπάσουν αποτέλεσμα οι παίκτες του Αναστόπουλου- κατάφεραν ν’ αγχώσουν προσωρινά το ΟΑΚΑ, μειώνοντας με το πέναλτι του Κάλαϊτζιτς.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (βάσει των γνωστών απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος, λοιπόν, δεν άλλαξε το πετυχημένο 4-4-2 και απλά αντικατέστησε τον (τραυματία) Μαρίνο στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Λουκά Βύντρα. Έτσι, η διάταξη του Παναθηναϊκού διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Καπίνο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο-Κατσουράνης, στα άκρα οι Κουίνσι (αριστερά), Ζέκα (δεξιά) και στην επίθεση οι Κλέιτον και Λέτο.



Ζέκα… με τόνο!

Κατά το ήμισυ… εκτέλεσαν την αποστολή που τους είχε ανατεθεί από τον Φερέιρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» πήραν μεν το γρήγορο προβάδισμα που θα έκανε ευκολότερη τη ζωή τους απέναντι στην (γνώριμα) κλειστή άμυνα του ΟΦΗ. Δεν πήραν, ωστόσο, το ίδιο σοβαρά το παιχνίδι αφότου ο Ζέκα (έστω και με τη δεύτερη) εξαργύρωσε μια ακόμα υπέροχη σέντρα του Κατσουράνη.

Κάπως έτσι, ο ΟΦΗ άρχισε να παίρνει θάρρος. Και όχι μόνο θάρρος, αλλά και μέτρα στο γήπεδο. Μπορεί, λοιπόν, οι Κρητικοί να αντιμετώπιζαν σχεδόν σαν… ναρκοπέδιο την αντίπαλη περιοχή (η μόνη καλή φάση τους ήρθε από σουτ του Σίσιτς έξω απ’ αυτή που βρήκε έτοιμο τον Καπίνο), ωστόσο κατάφερναν τουλάχιστον να μην βομβαρδίζεται η δική τους. Όχι αμελητέο κατόρθωμα, αν σκεφτεί κανείς τι πέρασαν άλλοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ αφότου έμειναν νωρίς πίσω στο σκορ.

Με Βραζιλία και… Μαυρία!

Όσο χαλαρός πήγε στ’ αποδυτήρια, τόσο φουριόζος γύρισε απ’ αυτά ο Παναθηναϊκός. Σχεδόν με τη σέντρα, λοιπόν, το φοβερό σουτ του Λέτο υπενθύμισε γιατί ο Κάρολ έπαιζε πριν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δυστυχώς για τον γκολκίπερ του ΟΦΗ -απ’ την εκτέλεση κιόλας του κόρνερ- ο Κλέιτον υπενθύμισε, με τη σειρά του, πως σκοράρει και το βραζιλιάνικο… σκέλος του επιθετικού διδύμου των «πράσινων».

Παρόλο, λοιπόν, που το αναίτιο… ξενίτεμα του Καπίνο απ’ την περιοχή του (και η ανατροπή στον Παπουλή) επέτρεψε στον Κάλαϊτζιτς να αγχώσει προσωρινά το ΟΑΚΑ, αρκούσε ένας Μαυρίας για να διώξει τα όποια… μαύρα σύννεφα πήγαν να δημιουργηθούν πάνω απ’ αυτό. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε πρώτα αλλαγή κι έπειτα με θράσος στην περιοχή του ΟΦΗ και «τσιμπώντας» το πέναλτι απ’ τον Γεωργίου, επέτρεψε στον Λέτο να δώσει τέλος -από τη βούλα- στη σεμνή τελετή.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο (84’ Βιτόλο), Κατσουράνης, Κουίνσι, Ζέκα (88’ Φουρλάνος), Λέτο, Κλέιτον (67’ Μαυρίας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καρνέζης, Καντέ, Ιωαννίδης Πετρόπουλος

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλο, Μπουλούτ, Κάλατζιτς, Καμπάνταη, Μπόντορ (71’ Βάντο), Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής (79' Ζόρντι Λόπεθ), Σίσιτς (55’ Χόρχε Λόπεθ), Σουμπίνιο

Στον πάγκο έμειναν οι: Βεζυρίδης, Βερόν, Ζορμπάς, Ουκάρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κούλα (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x