Κώστας Νικολακόπουλος

Τελικά, Τζιμπούρ ή Πάντελιτς; Ή και τους δύο;

Τα κάρφωσε πάλι τα γκολάκια του χθες ο Πάντελιτς. Δεν είναι να τον βάζεις μέσα τον Μάρκο! Θα τα χώσει τα μπαλάκια!

Τα κάρφωσε πάλι τα γκολάκια του χθες ο Πάντελιτς. Δεν είναι να τον βάζεις μέσα τον Μάρκο! Θα τα χώσει τα μπαλάκια!

Και το ερώτημα, πλέον, κλασικό: Τζιμπούρ η, Πάντελιτς; Μπορεί να τους χωρέσει και τους δύο σημαντικούς γκολτζήδες του ο Βαλβέρδε στην ίδια ενδεκάδα; Και πως;

Από τη μία υπάρχει ο Πάντελιτς, που στα πέντε τελευταία παιχνίδια στα οποία έπαιξε βασικός, σκόραρε και στα πέντε συνολικά 10 φορές! Σίγουρα δεν ήταν και τα πιο…δύσκολα παιχνίδια αυτά τα πέντε, με τη Δόξα (6-0) και τον Παναιτωλικό (2-0) μέσα, την Κέρκυρα (4-0) και τον Λεβαδειακό (4-0) έξω και τον Πιερικό (3-1) έξω. Αλλά ο Σέρβος άνοιξε το σκορ και στα πέντε ματς κι αυτό και μόνο είναι ένας σημαντικός παράγοντας, που πρέπει να τον έχουμε υπόψιν μας. Πάντα το πρώτο γκολ μετράει στην τελική έκβαση του ματς. Μάλιστα και στις τρεις πιο ευρείες νίκες σκόραρε στο πρώτο δεκάλεπτο!

Αυτά τα επιτεύγματα του Πάντελιτς στα πέντε συνεχόμενα τελευταία γι΄ αυτόν παιχνίδια δεν μπορείς να τα αψηφήσεις. Άλλωστε και στην πρώτη πρώτη νίκη της σεζόν, στο 2-1 επί της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη, ο Μάρκο πάλι είχε βάλει το χεράκι του, ισοφαρίζοντας στο 86…

Νομίζω πως το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο ο Πάντελιτς πήρε ευκαιρία και δεν βοήθησε, ήταν εκείνο στην Τρίπολη, όπου έπαιξε σε όλο το β΄ μέρος, όμως δεν ήταν καλός. Ίσως γιατί όλη η ομάδα δεν ήταν καλή κι ο Σέρβος για να φανεί πρέπει να πάρει πάσες, δηλαδή να δουλέψει η ομάδα γι΄ αυτόν.

Από την άλλη υπάρχει ο Τζιμπούρ, με το απίστευτο ρεκόρ στα μεγάλα παιχνίδια και γενικά σε όλα τα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, αφού από τότε που φόρεσε για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη φανέλα, όποτε έχει παίξει στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού μέσα στο σπίτι, πάντοτε σκόραρε!!!

Από την εποχή του Υβ Τριαντάφυλλου έχει να εμφανιστεί τέτοια φοβερή και τρομερή επίδοση, που όμως ο Τζιμπούρ φρόντισε να την κονιορτοποιήσει, αφού σκοράρει ακατάπαυστα στο Καραϊσκάκη όχι μόνο σε επίπεδο πρωταθλήματος, αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ! Έτσι από τον περασμένο χειμώνα που πρωτομπήκε ως παίκτης αρχικής ενδεκάδας του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, έχει σκοράρει και στα 12 παιχνίδια του ως βασικός: με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Καβάλα, Λάρισα (πέρσι) και Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Ντόρτμουντ, ΟΦΗ, πάλι Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό, Άρσεναλ και ΠΑΣ!

Ο Αλγερινός δεν σκόραρε μόνο όταν είχε μπει αλλαγή, στο πρώτο του ματς στο Καραϊσκάκη, με την Ξάνθη πέρσι και στο φετινό πρώτο ματς της σεζόν, με τη Μαρσέϊγ, όταν προέρχονταν από τραυματισμό. Και βλέπει κανείς ότι έχει βάλει γκολ και στα τρία ντέρμπι, αλλά και στα δύο άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ σίγουρα πολύ σημαντικό ήταν το γκολ στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, με την Ξάνθη στο 93.

Ο Βαλβέρδε το σκέφτεται μήπως κάποια στιγμή μπορεί και πρέπει να τους χωρέσει και τους δύο στην ενδεκάδα, από την αρχή. Το έχει κάνει μόλις μία φορά από την αρχή της σεζόν, με τον Παναιτωλικό τις προάλλες και δεν έμεινε ικανοποιημένος. Όμως, τότε μην ξεχνάμε ότι έλειπε ο Μιραλάς κι αυτό μπορεί κάτι να σημαίνει.

Κατά τη διάρκεια αγώνων, ο Βαλβέρδε έχει ξανακάνει ό,τι και στο πρώτο ματς με την Ξάνθη, δηλαδή να βάζει και τους τρεις. Το έκανε και με τον Αστέρα σε όλο το β΄ ημίχρονο και με τον Παναθηναϊκό για 20 λεπτά και στο Ντόρτμουντ για 15 λεπτά και με τον ΟΦΗ άλλα 15 λεπτά. Άλλες φορές πιάνει, άλλες δεν πιάνει…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x