Πόλο

Θα γίνει της… Σανγκάης!

Στιγμές του περυσινού καλοκαιριού ετοιμάζεται να ξαναζήσει η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες της Σανγκάης επικράτησαν στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν της Ουγγαρίας με 14-12 και στον τελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία.

Στιγμές του περυσινού καλοκαιριού ετοιμάζεται να ξαναζήσει η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών.

Οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες της Σανγκάης επικράτησαν στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν της Ουγγαρίας με 14-12 και στον τελικό του Σαββάτου (28/01, 17:00) θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία που νίκησε στον άλλο ημιτελικό την Ρωσία με 13-12. Οι Ελληνίδες διεθνείς έχουν νικήσει τις Ιταλίδες στο ματς της πρεμιέρας του Β' ομίλου της διοργάνωσης με 10-9.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση μετά την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης κατάφεραν να εξασφαλίσουν και μια θέση στο βάθρο!

Φοβερή εμφάνιση από την Αντιγόνη Ρουμπέση η οποία οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 5 γκολ.

Σούπερ εμφανίσεις από Αλεξάνδρα Ασημάκη αλλά και Έλενα Κούβδου που είπε «όχι» στην Ουγγαρία σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.



Το ματς

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση μπήκαν πολύ δυνατά και με όπλο στην άμυνα αλλά και το καλό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω κατάφεραν να πάρουν με γκολ της Αντωνάκου στην εκπνοή προβάδισμα δύο γκολ, 2-4. Η Εθνική συνέχισε το ίδιο καλά φτάνοντας και στο +3 (4-7) με την Αντιγόνη Ρουμπέση. Όμως δύο λεπτά χαλάρωσης πριν το ημίχρονο κόστισαν επιτρέποντας στις Ουγγαρέζες να μειώσουν στο γκολ, 6-7.

Δυναμικό ξεκίνημα έκανε η Ελλάδα στο β΄μέρος με δύο γκολ από Ρουμπέση και Ψούνη (6-9) αλλά στη συνέχεια υπήρξε εφησυχασμός και ταυτόχρονα αντεπίθεση από την Ουγγαρία που με επιμέρους 4-1 ισοφάρισε στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου σε 10-10.

Παρ’ ολίγον να… βγάλουν τα μάτια τους οι Ελληνίδες διεθνείς καθώς άφησαν τις αντιπάλους τους να ξαναπεράσουν μπροστά με 11-10. Όμως η εμπειρία των Ρουμπέση και Λιόση σε συνδυασμό με την εκπληκτική Έλενα Κούβδου που είπε πολλάκις «όχι» στις Ουγγαρέζες έδωσαν στην Ελλάδα τη νίκη και μαζί την πρόκριση στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 4-3, 4-3, 2-4

Ουγγαρία (Άντρας Μέρεζ): Μπολονάι, Τσαμπάι, Άνταλ 1, Κιστελέκι, Σουτς 3, Τάκατς, Ντράβουτζ 2, Κέστχεϊ 2, Τοτ 1, Μπούικα 3, Ιλλές, Μέντσινγκερ, Γκάνγκλ

2/8 π/π, 2 κόντρα, 2 φουνταριστός, 2 5μ., 4 περιφέρεια

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Μελιδόνη, Ψούνη 1, Λιόση 2, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 5, Γερόλυμου 2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 2, Λαρά, Διαμαντοπούλου Χρ.

10/16 π/π, 1/1 πέναλτι, 1 φουνταριστός, 2 περιφέρεια

Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Λεβίν (Ισραήλ)

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x