Μιχάλης Τσόχος

Ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς και του Διαμαντίδη δεν μπορεί να μην είναι φαβορί…

Ναι, η ΤΣΣΚΑ ενδεχομένως να είναι καλύτερη ομάδα και σίγουρα έχει πολύ καλύτερους παίκτες από τον φετινό Παναθηναϊκό. Ναι στα χαρτιά και για τους μπουκ είναι το φαβορί στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Στα δικά μου μάτια όμως ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς και του Διαμαντίδη είναι το ουσιαστικό φαβορί. Του Μιχάλη Τσόχου

Ναι, η ΤΣΣΚΑ ενδεχομένως να είναι καλύτερη ομάδα και σίγουρα έχει πολύ καλύτερους παίκτες από τον φετινό Παναθηναϊκό. Ναι στα χαρτιά και για τους μπουκ είναι το φαβορί στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Στα δικά μου μάτια όμως ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς και του Διαμαντίδη είναι το ουσιαστικό φαβορί.

Του Μιχάλη Τσόχου

Είναι αλήθεια ότι από τον ΠΑΟ φέτος λείπει ποιότητα άλλων ετών. Καλός ο Καϊμακόγλου, καλός ο Περπέρογλου, αλλά Φώτσης για παράδειγμα δεν είναι κανείς τους.

Συμπαθητικός ο Λόγκαν, αλλά Νίκολας δεν είναι. Παικταράδες ο Μπατίστ και ο Γιασικεβίτσιους, αλλά έχουν μεγαλώσει αρκετά. Σπουδαίος, αλλά όχι κλάση Σπανούλη, ο Καλάθης. Θα μπορούσα να συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο με όλο το φετινό ρόστερ του ΠΑΟ σε σχέση με αυτό των προηγούμενων τριών τεσσάρων ετών και επί της ουσίας θα κατέληγα στο ίδιο σημείο. Ότι δηλαδή από τον φετινό Παναθηναϊκό λείπουν πράγματα, λείπει ποιότητα, κλάση.

Υπάρχουν όμως δύο πράγματα που έχει ο ΠΑΟ και δεν έχει, όχι η ΤΣΣΚΑ, αλλά καμία άλλη ομάδα του φάιναλ φορ. Το ένα είναι ο Ομπράντοβιτς. Δεν είναι μόνο με διαφορά ο ικανότερος προπονητής στην Ευρώπη, είναι και ο πλέον έμπειρος από φάιναλ φορ. Αλλωστε έχει κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό δυσκολότερο φάιναλ φορ από αυτό της Πόλης. Εχει πάρει αυτό της Μπολόνια κόντρα σε μία τόσο καλή ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ η οποία έπαιζε και στην φυσική έδρα της.

Το δεύτερο είναι ο Διαμαντίδης. Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης της ΤΣΣΚΑ; Βάλτε όποιον θέλετε. Διαμαντίδης δεν είναι κανείς τους. Ο καλύτερος μπασκετμπολίστας που παίζει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι αυτός. Και νομίζω ότι ο δεύτερος είναι και αρκετά πίσω. Διότι αυτός τα έχει ΟΛΑ σε υπερθετικό βαθμό. Είναι παικτάρα, ψυχάρα, ηγέτης, γεννημένος για τα μεγάλα ματς, άνθρωπος της πρώτης και της τελευταίας στιγμής, είναι γενικά με μία λέξη ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ!

Οι δύο τους σε αυτό το φάιναλ φορ, έχουν ένα περίεργο, παράξενο επιπλέον όπλο – κίνητρο. Αισθάνονται ως μεγάλοι πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού μπάσκετ που είναι, ότι αυτή είναι πιθανόν η τελευταία παράστασή τους με την πράσινη φανέλα. Ξέρουν ότι το καλοκαίρι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι να αποχωρήσουν και αυτό θα σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα και την δική τους αποχώρηση. Ανεξάρτητα από το αν τελικά θα συμβεί ή όχι αυτό, η ψυχολογία τους αυτή είναι. Ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία παράσταση σε φάιναλ φορ με την πράσινη φανέλα. Αλλωστε πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε αυτό το έξτρα κίνητρο και από τους δύο, το κίνητρο δηλαδή της τελευταίας φοράς, ο ΠΑΟ δεν θα είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της φετινής εξαιρετικής Μακάμπι. Πιστεύω ότι οποιαδήποτε άλλη χρονιά η Μακάμπι θα είχε περάσει, όχι όμως την φετινή που οι μεγάλοι πρωταγωνιστές Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδης την αισθάνονται ως την τελευταία τους.

Και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές συνήθως στις τελευταίες παραστάσεις τους δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ. Γιατί θέλουν η τελευταία ανάμνηση που θα έχει από αυτούς το κοινό να είναι η καλύτερη δυνατή. Αν οι δυο τους, Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδης στην Πόλη δώσουν ρεσιτάλ, τότε φαβορί, πρώτο και μεγάλο είναι ο Παναθηναϊκός και όχι η ΤΣΣΚΑ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x