Επικαιρότητα

Τι ξημερώνει για την Ελλάδα;

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου επιβεβαίωσαν την πλήρη κατάρρευση του δικομματισμού, δίνουν την δυνατότητα σε επτά κόμματα να μπουν στην Βουλή (παλεύουν άλλα δύο), αλλά αφήνουν και μια μεγάλη απορία. Τι Κυβέρνηση μπορεί να σχηματιστεί και από ποιούς; Πρώτο κόμμα η ΝΔ (περίπου 18.91%) , δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου επιβεβαίωσαν την κατάρρευση του δικομματισμού , δίνουν την δυνατότητα σε επτά κόμματα να μπουν στην Βουλή (παλεύουν άλλα δύο), αλλά αφήνουν και μια μεγάλη απορία. Τι Κυβέρνηση μπορεί να σχηματιστεί και από ποιούς; Πρώτο κόμμα η ΝΔ (περίπου 18.91%) , δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η εκτίμηση του ΥΠΕΣ:

ΝΔ 18.91% με 108 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 16,75% με 52 έδρες

ΠΑΣΟΚ 13,21% με 41 έδρες

Ανεξάρτητοι Ελληνες 10,58% με 33 έδρες

ΚΚΕ 8,47% με 26 έδρες

Χρυσή Αυγή 6,97% με 21 έδρες

Δημοκρατική Αριστερά 6.09% με 19 έδρες

Βροντερό το μήνυμα της κάλπης!

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου στέλνει βροντερό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Το ενδιαφέρον από τη Δευτέρα, 7 του μήνα, στις διερευνητικές εντολές.

Στον ελληνικό χώρο οι πολίτες κάλεσαν με την ψήφο τους τα πολιτικά κόμματα να αναζητήσουν τρόπους απεμπλοκής από το Μνημόνιο και τη σκληρή λιτότητα.
Επίσης, με την «τιμωρία» του Δικομματισμού οι Έλληνες καταδίκασαν τις πελατειακές σχέσεις, τα ρουσφέτια, την κακοδιαχείριση και τη διαφθορά, που έφεραν την Ελλάδα στην οικονομική, αλλά, κυρίως, την πολιτική χρεοκοπία.

Το μήνυμα της κάλπης απευθύνεται και προς το εξωτερικό, στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, και είναι πολύ πιο ισχυρό, ακόμη κι από τις όποιες διαπραγματεύσεις έκαναν μαζί τους οι κ.κ. Παπανδρέου, Παπαδήμος και Βενιζέλος.

Με την ψήφο τους οι Έλληνες ζητούν από την Γερμανία και τις Βρυξέλλες να αλλάξουν στάση απέναντι στην χώρα μας, να πάψουν δηλαδή να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ως πειραματόζωο.

Στις διερευνητικές εντολές και στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού στρέφεται από τη Δευτέρα το ενδιαφέρον. Με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει «κλειδώσει» την πρώτη θέση, η εντολή θα δοθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Αντώνη Σαμαρά.

Αν η εντολή δεν καρποφορήσει εντός τριών ημερών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς.

Αν, τέλος, δεν σχηματιστεί κυβέρνηση στη διαδικασία των ερευνητικών εντολών, δηλ. αν δεν τα καταφέρει ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τότε, σύμφωνα με το Σύνταγμα ο κ. Κάρολος Παπούλιας, θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και αν και πάλι δεν βρεθεί άκρη, αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής προκειμένου να διενεργηθούν πάλι εκλογές, ενδεχομένως στις 17 Ιουνίου, εν μέσω, μάλιστα του EURO…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x