Stoiximan Super League

Στο τέλος νικάει ο Παναθηναϊκός…

Η Τσέλσι απέδειξε πως στο τέλος δεν νικούν πάντα οι Γερμανοί. Στα πλέι-οφ δεν βρέθηκε κανείς ν’ αμφισβητήσει ακόμη πως στο τέλος κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ και -όπως και τις προηγούμενες φορές που συμμετείχαν στη διαδικασία- θα είναι εκείνοι που θα κουνήσουν σεντόνι. Ανέτοιμη για «τελικό» η «Ένωση», δικαιούται όμως να ισχυρίζεται πως θα ‘χε αλλάξει τη ροή του αγώνα, αν μετρούσε κανονικό γκολ του Λυμπερόπουλου στο 0-0.

Η Τσέλσι απέδειξε πως στο τέλος δεν νικούν πάντα οι Γερμανοί.

Στα πλέι-οφ δεν βρέθηκε κανείς ν’ αμφισβητήσει ακόμη πως στο τέλος κερδίζει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ και -όπως και τις προηγούμενες φορές που συμμετείχαν στη διαδικασία- θα είναι εκείνοι που θα κουνήσουν σεντόνι.

Ανέτοιμη για «τελικό» η «Ένωση», δικαιούται όμως να ισχυρίζεται πως θα ‘χε αλλάξει τη ροή του αγώνα, αν μετρούσε κανονικό γκολ του Λυμπερόπουλου στο 0-0.

Το γκολ του Τοτσέ σφράγισε την είσοδο της ομάδας του Φερέιρα στον γ' προκριματικό του Champions League, αλλά δεν κόστισε στους «κιτρινόμαυρους» το καλό εισιτήριο για το Europa.

Η τελική βαθμολογία των πλέι-οφ

Παναθηναϊκός 14 (5-4)
ΑΕΚ 9 (7-5)
Ατρόμητος 8 (6-6)
ΠΑΟΚ 7 (3-6)

Πώς έπαιξαν

Μικρο-εκπλήξεις μονάχα από την πλευρά του Παναθηναϊκού επεφύλασσαν οι συνθέσεις των δυο ομάδων. Την ώρα, λοιπόν, που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άφηνε στον πάγκο τους Χριστοδουλόπουλο και Καραγκούνη (και ξεκινούσε μια ακόμα φορά τον Τοτσέ) ο Νίκος Κωστένογλου έμενε πιστός στο «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», ξεκινώντας την ίδια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Έτσι, το 4-3-3 του Παναθηναϊκού διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Σιμάο, μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι οι Νίνης-Ζέκα και στην τριάδα της επίθεσης οι Κουίνσι (αριστερά), Κλέιτον (δεξιά) και Τοτσέ (κορυφή).

Το 4-3-3 της ΑΕΚ, από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Κοντοές και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος (μπροστά από τα στόπερ), Βάργκας και Καφές και στην τριάδα μπροστά τους οι Κάρλος (αριστερά), Λεονάρντο (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Σημαία σηκώνει, αλλοιώνει το «σεντόνι»…

Αν κάποιος προσγειωνόταν απευθείας από άλλη χώρα στο ΟΑΚΑ, θα πίστευε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που ήθελε μόνο νίκη. Και ότι η ΑΕΚ… θα ‘κανε την καρδιά της πέτρα και με μια ισοπαλία. Αυτό έδειχνε το δυνατό ξεκίνημα των «πράσινων». Το ότι έβγαιναν συνέχεια πρώτοι στην μπάλα. Το ότι είχαν ήδη δυο καλές φάσεις στο δεκάλεπτο (με προσβλητική για «ψαλιδάκι» προσπάθεια του Τοτσέ και απόκρουση του Κωνσταντόπουλου σε σουτ του Νίνη).

Αφού θα περνούσε, όμως, το πρώτο τέταρτο, η ΑΕΚ θ’ αποδείκνυε ποιος ήταν ο μόνος της στόχος. Ισορροπώντας σταδιακά το ματς. Χάνοντας την πρώτη ευκαιρία με τον Λεονάρντο (παρών ο Καρνέζης). Και κραυγάζοντας δίκαια για το αναίτια σηκωμένο σημαιάκι του βοηθού, όταν ο Λυμπερόπουλος πήγε να… φουσκώσει τον λογαριασμό του με τον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς για ‘κείνη όμως -όπως έχασε τον Λεονάρντο (τραυματίστηκε και αντικαταστήθηκε από τον Γκούντγιονσεν), έχασαν και οι Κουίνσι-Τοτσέ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν πριν την ανάπαυλα.

Ο Τοτσέ κι ο… «Κωστέ»

Δεν έφτανε στην ΑΕΚ που ξέμεινε από ταχύτητα στα άκρα (με Κάρλος και Γκούντγιονσεν σε αυτά) συνέχισε να ξεμένει και από παίκτες. Αφού είδε, λοιπόν, τον Καρνέζη να της αρνείται ίσως το γκολ της χρονιάς (εκπληκτική απόκρουση σε απευθείας βολέ του Κάρλος) είδε και τον Μανωλά να γίνεται κι εκείνος αναγκαστική αλλαγή. Τον Παναθηναϊκό, όμως, δεν τον ενδιέφεραν αυτά. Τον ενδιέφερε το γκολ που θα του αφαιρούσε το άγχος.

Βλέποντας, λοιπόν, ότι τα σουτ που δοκίμαζαν οι συμπαίκτες του δεν απειλούσαν τον Κωνσταντόπουλο, ο Κουίνσι το πήρε πάνω του. Ή μάλλον πήρε πάνω του όλη την άμυνα της ΑΕΚ, πριν σερβίρει στον Τοτσέ το προβάδισμα και απλοποιήσει τα πράγματα για τους «πράσινους». Διότι εκείνοι όχι μόνο δεν κινδύνευαν πια από την μπερδεμένη αντίπαλο. Αλλά εκμεταλλευόμενοι και τη σύγχυση του προπονητή της (που έβαλε τον Φούντα και τον έκανε αλλαγή σε δέκα λεπτά) έχασαν ευκαιρίες να δώσουν περισσότερο στιλ στον τερματισμό τους στην πρώτη θέση.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Νίνης (72’ Καραγκούνης), Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον (90'+2' Πετρόπουλος), Τοτσέ (72’ Μαυρίας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσόλης, Χριστοδουλόπουλος, Μπιέρσμιρ, Μαρίνος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Λαγός, Μανωλάς (57’ λ.τ. Φούντας, 67’ Κλωναρίδης), Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος, Βάργκας, Καφές, Κάρλος, Λεονάρντο (25’ λ.τ. Γκούντγιονσεν), Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Ρίκκα, Αργυρίου, Μπουγαΐδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x