Ειδήσεις

Έτοιμη δεν τη λες…

Αρκετή δουλειά, ιδιαίτερα στο δημιουργικό τομέα, περιμένει Φερνάντο Σάντος και διεθνείς προκειμένου να εμφανιστεί ανταγωνιστική η Εθνική Ελλάδας στο Euro. Γιατί βέβαια, μπορεί να ήρθε η νίκη κόντρα στην Αρμενία με σκορ 1-0 –με γκολ του κορυφαίου του ματς, Κυριάκου Παπαδόπουλου- όμως η κατά διαστήματα «αναιμική» εμφάνιση χτύπησε καμπανάκια. Δυσκολία στο γκολ ακόμη και από την «άσπρη βούλα», αφού Σαμαράς και Κατσουράνης νικήθηκαν από τον Μπερεζόφσκι.

Αρκετή δουλειά, ιδιαίτερα στο δημιουργικό τομέα, περιμένει Φερνάντο Σάντος και διεθνείς προκειμένου να εμφανιστεί ανταγωνιστική η Εθνική Ελλάδας στο Euro.

Γιατί βέβαια, μπορεί να ήρθε η νίκη κόντρα στην Αρμενία με σκορ 1-0 –με γκολ του κορυφαίου του ματς, Κυριάκου Παπαδόπουλου- όμως η κατά διαστήματα «αναιμική» εμφάνιση χτύπησε καμπανάκια. Δυσκολία στο γκολ ακόμη και από την «άσπρη βούλα», αφού Σαμαράς και Κατσουράνης νικήθηκαν από τον Μπερεζόφσκι.

Καραγκούνης και Φορτούνης που αγωνίστηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο, ήταν καλοί, όμως στο δεύτερο μέρος πολλές φορές οι Αρμένιοι -που δεν είναι δα και... Γολιάθ- άφησαν τους παίκτες της Εθνικής σε παθητικό ρόλο.



Αν έπρεπε οπωσδήποτε να μιλήσουμε με… κλισέ, τα «δείγμα θετικό» και «σε καλό δρόμο» θα έβρισκαν σίγουρα τη θέση τους στην ανάλυση του αγώνα, δυστυχώς όμως, υπήρχαν και κακά μαντάτα. Ο Φερνάντο Σάντος από αυτό το ματς έψαχνε απαντήσεις και η αλήθεια είναι πως τέτοιες πήρε αρκετές, θετικές και αρνητικές. Σε ακόμη ένα παιχνίδι η αμυντική γραμμή της ομάδας απέδειξε πως ανεξαρτήτως προσώπων (και των θέσεων που καλύπτουν) είναι ικανή να τα βγάλει πέρα, όχι μόνο απέναντι σε αντιπάλους τύπου Αρμενίας, αλλά και σε τέτοιους επιπέδου Euro. Το δίδυμο των Παπαδόπουλων (Αβραάμ και Κυριάκος) στο κέντρο της άμυνας, με Χολέμπας και Παπασταθόπουλο στα άκρα, για ένα ημίχρονο δεν αντιμετώπισε προβλήματα και απέπνεε σιγουριά στους υπόλοιπους.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, αυτήν τη φορά προτιμήθηκε ο Σηφάκης, ο οποίος ήταν θετικός, ενώ ο Τζόρβας -που δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου- μάλλον αφήνει τον πρώην τερματοφύλακα του Άρη και τον Χαλκιά να μάζονται για τη θέση του βασικού πορτιέρο.

Ο Σάντος δεν θέλησε να αλλάξει την τριάδα του κέντρου, όπου οι Μανιάτης, Κατσουράνης και κυρίως η σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Γιώργος Καραγκούνης, απέδωσαν για ένα ημίχρονο τα αναμενόμενα, με τον «τυπάρα» να αποτελεί κίνδυνο και με την μπάλα στημένη. Εκτός από τον μέσο του Παναθηναϊκού, πολύ καλός ήταν στα 45’ που αγωνίστηκε και ο Φορτούνης, σε αντίθεση με τον Σαμαρά που έπαιξε στην επανάληψη και ήταν και σε αυτό το ματς… χλωμός (αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι είκοσι λεπτά πριν το τέλος). Αν οφείλει να ανησυχεί για κάτι ο Πορτογάλος είναι η ορατή αδυναμία στην κορυφή της επίθεσης, εκεί όπου ο Γκέκας παραμένει ντεφορμέ και οι υπόλοιποι μνηστήρες της μίας και μονάκριβης θέσης δεν πήραν το χρόνο που θα ήθελαν (ο Μήτρογλου μάλιστα χρησιμοποιήθηκε μόλις πέντε λεπτά).

Το να αναφερθεί κανείς στις πολλές αλλαγές του δευτέρου μέρους και να χρησιμοποιήσει το γεγονός ως μάσκα που θα καλύψει, δεν θα ήταν και το πιο έντιμο πράγμα του κόσμου. Η αλήθεια είναι πως η Εθνική βρέθηκε πολλές φορές υπό πίεση και αν στο κέντρο της άμυνας δεν δέσποζε η μορφή του κορυφαίου του αγώνα, Κυριάκου Παπαδόπουλου, η ισοφάριση θα είχε έρθει σίγουρα.

Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική θα μπορούσε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ στο τέλος, αν ο Κατσουράνης δεν αστοχούσε και αυτός από το σημείο του πέναλτι λίγα λεπτά πριν το τέλος, φάση που προήλθε από προσωπική ενέργεια του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος έδωσε άλλον αέρα στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Συνολικά και κρίνοντας και από τα δύο φιλικά επί αυστριακού εδάφους, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δείχνει να έχει πρόβλημα στο δημιουργικό τομέα και -κατ' επέκταση στο γκολ- και παράλληλα, το να δέχεσαι τόση πίεση από αντιπάλους όπως η Αρμενία, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τα... μετόπισθεν.

Σε οκτώ μέρες το Euro ξεκινά και το παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία πιθανότατα θα είναι και το πιο καθοριστικό. Με βάση όσα είδαμε μέχρι τώρα, η Εθνική διαθέτει τα απαραίτητα όπλα για να μας κάνει να πανηγυρίσουμε, έδειξε όμως και αδυναμίες που είναι ικανές να οδηγήσουν σε... σκυμμένα κεφάλια. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο.




ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Παπασταθόπουλος (60’ Μάκος), Χολέμπας (60’ Τζαβέλλας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46’ Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (85’ Μήτρογλου), Φορτούνης (46’ Σαμαράς), Γκέκας (60’ Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Τζόρβας, Μαλεζάς, Λυμπερόπουλος.

ΑΡΜΕΝΙΑ: Μπερεζόφσκι, Αλεξανιάν, Χαϊραπετιάν, Αρζουμαζιάν, Μκογιάν, Μκρτσιαν, Γκαζαριάν, Μκιταριάν, Μοβσισιάν, Μανουτσαριάν, Μάρκος.

Αγωνίστηκαν και οι Μπαντογιάν, Γιεντικαριάν









Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x