Δίπλα στην Εθνική

Αντίστροφη μέτρηση

Καιρό είχε να προβληματιστεί τόσο πολύ ο Φερνάντο Σάντος. Δεν περίμενε βέβαια ότι θα πάνε τόσο στραβά τα πράγματα. «Κάτι μας κυνηγάει, δεν εξηγείται διαφορετικά», είναι η φυσιολογική αντίδραση του ομοσπονδιακού προπονητή και των μελών της αποστολής. Από την αρχή της προετοιμασίας προκύπτουν άλλοτε μικρότερα και άλλοτε μεγαλύτερα προβλήματα τραυματισμών με αποκορύφωμα τον σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Αποστολή στο Βρότσλαβ: Σωτήρης Ταμπάκος

Καιρό είχε να προβληματιστεί τόσο πολύ ο Φερνάντο Σάντος. Δεν περίμενε βέβαια ότι θα πάνε τόσο στραβά τα πράγματα. «Κάτι μας κυνηγάει, δεν εξηγείται διαφορετικά», είναι η φυσιολογική αντίδραση του ομοσπονδιακού προπονητή και των μελών της αποστολής. Από την αρχή της προετοιμασίας προκύπτουν άλλοτε μικρότερα και άλλοτε μεγαλύτερα προβλήματα τραυματισμών με αποκορύφωμα τον σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Αποστολή στο Βρότσλαβ: Σωτήρης Ταμπάκος

Στην Αυστρία, ο Σωτήρης Νίνης αντιμετώπισε πρόβλημα στην ωμοπλάτη και ο Βασίλης Τοροσίδης ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στην επιγονατίδα. Η ατυχία «χτύπησε» την πόρτα της Εθνικής και στην Πολωνία. Εκτός του Αβραάμ το τελευταίο «θύμα» ήταν ο Γιώργος Φωτάκης που αποχώρησε από την προπόνηση της Κυριακής με ελαφριά θλάση στον δεξιό τετρακέφαλο. Ο άσος του ΠΑΟΚ ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ τον τραυματισμό του -σε λιγότερες από 24 ώρες!- και έτσι είναι πιθανό να βρίσκεται στην ενδεκάδα.

Αν προσθέσουμε και την απουσία του τιμωρημένου Σωκράτη Παπασταθόπουλου το πράγμα ζορίζει και οι επιλογές περιορίζονται σημαντικά. Όλα αυτά στριφογύριζαν στο μυαλό του Σάντος στη διάρκεια της ημέρας και πλέον τον υποχρεώνουν να αναπροσαρμόσει τα σχέδια του για την πολύ σημαντική αναμέτρηση με την Τσεχία. Οι λύσεις είναι μετρημένα κουκιά. Στη σημερινή τελευταία προπόνηση στο Βρότσλαβ τα μπέρδεψε στο δίτερμα ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις.

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε κάνουν λόγο για τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας. Εάν είναι απολύτως καλά ο Φωτάκης θα αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή διαφορετικά θα παίξει ο Μάκος σε θέση αμυντικού χαφ. Ο Κώστας Φορτούνης θα πάρει θέση στην αριστερή πλευρά της επίθεσης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη δεξιά πτέρυγα. Και φυσικά, ο Κυριακός Παπαδόπουλος θα ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Κώστας Χαλκιάς, δεξιά ο Βασίλης Τοροσίδης, αριστερά ο Χοσέ Χολέμπας και ως δεύτερος στόπερ θα διατηρηθεί ο Κώστας Κατσουράνης. Ο «κόφτης» της Εθνικής θα είναι ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιώργος Καραγκούνης θα κινείται πιο μπροστά στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης, θα αγωνιστεί ο Γιώργος Σαμαράς εκτός κι αν προτιμηθεί ο Φάνης Γκέκας και έτσι μείνει στον πάγκο ο Φορτούνης.

Όλα δείχνουν ότι ο Φερνάντο Σάντος θα αποφασίσει αύριο το πρωί για τελικές επιλογές του με σκοπό να… χτυπήσει την ευάλωτη άμυνα των Τσέχων. Άλλωστε αυτή ήταν η κεντρική ιδέα από τη σημερινή ομιλία του Πορτογάλου και την ανάλυση του αντιπάλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x