Στάση Media με τον Νίκο Μαυρομμάτη

Τηλεοπτικός «χάρτης» μεταδόσεων το 2012-13! Όλα τα αθλητικά γεγονότα...

Αρκετοί αναγνώστες έστειλαν e-mail στη «Στάση media» και ρωτούν πληροφορίες για την τηλεοπτική «στέγη» που θα έχουν τα ξένα Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου την ερχόμενη σεζόν (2012-13). Και όχι μόνο τα Πρωταθλήματα, αλλα γενικότερα οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Διαβάστε, λοιπόν, το που θα βλέπετε μπάλα από Σεπτέμβριο...

Αρκετοί αναγνώστες έστειλαν e-mail στη «Στάση media» και ρωτούν πληροφορίες για την τηλεοπτική «στέγη» που θα έχουν τα ξένα Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου την ερχόμενη σεζόν (2012-13). Και όχι μόνο τα Πρωταθλήματα, αλλα γενικότερα οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Διαβάστε, λοιπόν, το που θα βλέπετε μπάλα από Σεπτέμβριο...

Η Πρεμιερ Λιγκ μπαίνει στην τελευταία σεζόν της τριετίας που έχει η Nova (2010-13). Το φθινόπωρο θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για το 2013-16, με τη Nova και τον ΟΤΕ να δίνουν τη μεγάλη μάχη για την απόκτηση του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, την ερχόμενη σεζόν, η Πρέμιερ Λιγκ θα «παίζει μπάλα» στη Nova.

Πριμέρα Ντιβιζιόν και Μπουντεσλίγκα, δηλαδή το ισπανικό και το γερμανικό Πρωτάθλημα θα συνεχίσουν, κατά πάσα πιθανότητα, στην OTE TV. Αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση απ' τον ΟΤΕ, ωστόσο όλα δείχνουν πως τα δικαιώματα θα ανανεωθούν.

Το Καμπιονάτο (ιταλικό) και η Β' Ιταλίας αποτελούν ερωτηματικά, καθώς τα εν λόγω δικαιώματα έχουν εμπλοκή (όχι μόνο στην Ελλάδα). Μέχρι τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα υπάρξει οριστική εξέλιξη και σε αυτό το ...μετωπο.

Τα δικαιώματα του γαλλικού Πρωταθλήματος είναι ανοιχτά, καθώς η σύμβαση της Nova έληξε με το τέλος του πρόσφατου Πρωταθλήματος. Ο ΟΤΕ θα ήθελε να πάρει το προιόν, αλλα το γαλλικό Πρωτάθλημα αποτελεί, σε κάθε περίπτωση ερωτηματικό που θα βρει απάντηση στις αμέσως επόμενες μέρες.

Το Sport TV θα συνεχίσει να δείχνει ελβετικό, ολλανδικό, βελγικό, δανέζικο, κυπριακό, σκοτσέζικο, ουκρανικό και ρωσικό Πρωτάθλημα.

Το αγγλικό Κύπελλο δεν ανήκει, πλέον, στην ΕΡΤ, είναι ανοιχτό σε όποιον φορέα εκδηλώσει ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται να «κλειδώσει», να πάει δηλαδή, σε Nova ή (κυρίως) ΟΤΕ.

Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League μπαίνουν (απ' την φάση των πλέι-οφ) στη νέα τριετία. Με Nova και ΕΡΤ να έχουν το Τσάμπιονς Λιγκ (η ΕΡΤ ένα παιχνίδι κάθε Τετάρτη βράδυ και η Nova όλα τα υπόλοιπα), τη Nova και τον ΑΝΤ1 (ένα παιχνίδι κάθε Πέμπτη) το Europa League. Ο ΑΝΤ1 θα δείχνει εκτεταμένα στιγμιότυπα ενός ακόμα αγώνα τις Πέμπτες.

Ισπανικό και ιταλικό Κύπελλο είναι ανοιχτά! Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και ο Ιούλιος θεωρείται καθοριστικός μήνας. Το γερμανικό Κύπελλο Θα συνεχίσει, μάλλον, στον ΟΤΕ.

Το σκοτσέζικο Κύπελλο, καθώς και τα Κύπελλα Ρωσίας, Ουκρανίας, Βελγίου, Ολλανδίας θα συνεχίσουν στο Sport TV.

To μπάσκετ...
Την Α1 μπάσκετ θα εξακολουθήσει να την δείχνει η ΕΡΤ; Κρατάμε μία επιφύλαξη, αλλά επειδή η διοργάνωση ξεκινάει γύρω στον Οκτώβριο, υπάρχει χρόνος, ώστε να καθοριστούν τα τηλεοπτικά της δικαιώματα.

Σε ότι αφορά στην Ευρωλίγκα, η Nova έχει ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών όρων απ' την Ευρωλίγκα και ως εκ τούτου αποτελεί ζήτημα τι ακριβώς θα γίνει. Λογικά θα συνεχίσει και η ΕΡΤ. Αν, πάντως, «στραβώσει» κάτι με τη Nova ή την ΕΡΤ, ο ΟΤΕ καιροφυλαχτεί.

Το NBA θα το δείχνει, απ' τη νέα σεζόν και για μία τριετία, η ΟΤΕ TV. Με μεταδόσεις σε καθημερινή βάση.

Τα παιχνίδια του Europa Cup θα τα μεταδίδει το Eurosport 2, όπως το κάνει τα τελευταία χρόνια. Ίσως ασχοληθεί η ΕΡΤ με τους αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Η Φόρμουλα 1
Τα δοκιμαστικά και τα Γκραν-Πρι της Φόρμουλα 1 θα τα μεταδίδει η OTE TV, ενώ ο Alpha θα έχει μόνο τα Γκραν-Πρι, εκτός από τρία που θα τα μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση (αναφερόμαστε σε αυτά της Ασίας).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x