Γενικά

5 αστέρια ασφάλειας το νέο Hyundai i30

Το νέας γενιάς Hyundai i30 βραβεύθηκε με τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων για την ασφάλειά του από τον ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αξιολόγησης (Euro NCAP).

Το νέας γενιάς Hyundai i30 βραβεύθηκε με τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων για την ασφάλειά του από τον ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αξιολόγησης (Euro NCAP).

Συγκεκριμένα, η νέα γενιά i30 έλαβε βαθμολογία 90% στον τομέα της «Προστασίας Παιδιών», σημειώνοντας τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία για την προστασία τους, τόσο στις ηλικίες των 18 μηνών όσο και των 3 ετών. Μάλιστα, το αποτέλεσμα αυτό είναι το καλύτερο στην κατηγορία του μοντέλου

Επίσης, στον τομέα του «Ενήλικα Επιβάτη», σημείωσε την ίδια βαθμολογία, 90%. Το προσκέφαλο καθώς και το κάθισμα του οχήματος διακρίθηκαν για την παροχή εξαιρετικής προστασίας αυχενικού τραυματισμού σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης.

Εξάλλου, πολύ καλή βαθμολογία απέσπασε και στον τομέα της προστασίας «πεζών», για την προστασία που παρέχει ο προφυλακτήρας του οχήματος σε περίπτωση που χτυπήσει τα πόδια των πεζών. Είναι αξιοσημείωτο πως το i30 κατόρθωσε να πετύχει βαθμολογία 86% στην κατηγορία «Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας», για το ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας καθώς και για το σύστημα υπενθύμισης πρόσδεσης ζωνών ασφαλείας, σε όλες τις θέσεις.

Η νέα γενιά i30 είναι το έβδομο συνεχόμενο στη σειρά μοντέλο της Hyundai που επιτυγχάνει τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστέρων του Euro NCAP, ακολουθώντας τις διακρίσεις που είχε πετύχει το προηγούμενο i30 καθώς και τα μοντέλα: i20, ix35, ix20, i40 και Veloster.

Το νέας γενιάς i30 συνοδεύεται από το πρόγραμμα “Hyundai Five Year Triple Care”, που περιλαμβάνει πενταετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και πέντε χρόνια τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x