Αφιερώματα

Οι μητέρες των μαχών στο Λονδίνο (Μέρος Β’)

Οι μεγάλες μάχες που θα συγκεντρώσουν πάνω τους τα βλέμματα και τους προβολείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, βρίσκονται και πάλι στο μικροσκόπιο του www.sport-fm.gr που σήμερα σας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του σχετικού αφιερώματος.

Οι μεγάλες μάχες που θα συγκεντρώσουν πάνω τους τα βλέμματα και τους προβολείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, βρίσκονται και πάλι στο μικροσκόπιο του www.sport-fm.gr που σήμερα σας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του σχετικού αφιερώματος.

Του Κώστα Μιαούλη

Γιουσέιν Μπόλτ (ΤΖΑΜΑΪΚΑ)– Γιόχαν Μπλέικ (ΤΖΑΜΑΪΚΑ) (100μ.)

Μια «εμφύλια» κόντρα που κάθε άλλο, παρά «πολεμικές» προεκτάσεις έχει. Ο ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη που κρατά το παγκόσμιο ρεκόρ, τόσο στα 100 όσο και στα 200 μέτρα, βλέπει ν’ αμφισβητούνται τα πρωτεία του, από τον καλύτερο του φίλο και συνοδοιπόρο στις προπονήσεις.

Ο Μπλέικ πολλοί υποστήριξαν πως επωφελήθηκε για να πάρει το χρυσό στο Παγκόσμιο του 2011 στα 100 μέτρα από την ακύρωση του Μπολτ λόγω εσφαλμένης εκκίνησης. Ωστόσο με το 9,75 στα 100 και τα 19.26 στα 200 μέτρα και τη νίκη του στα τράιαλ της Τζαμάικα, επί του Μπολτ και στις δύο κούρσες, δείχνει τη δυναμική του και αφήνει πολλές υποσχέσεις για μια τρομερή κόντρα στην κούρσα της μιας αναπνοής και στο διακοσάρι.

Μια αναμέτρηση ανάμεσα στον μαθητή Μπλέικ και τον μέντορα και παγκόσμιο ρέκορντμαν Μπολτ θα κόψει την ανάσα των θεατών. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στα 100 μέτρα θα είναι παρών και ο Τάισον Γκέι, αλλά οι Τζαμαϊκανοί είναι σίγουρα οι δύο αθλητές που θα έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ και ο Ασάφα Πάουελ θα διεκδικήσει επίσης τις δικές του πιθανότητες για να γίνει ο ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη.


Τομ Ντέιλι (Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ) – Κιου Μπο (ΚΙΝΑ) (ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ 10Μ.)

Στο πιο θεαματικό και απαιτητικό αγώνισμα των καταδύσεων, στην μάχη από τον βατήρα των 10 μέτρων, δύο έφηβοι θ’ αναμετρηθούν με φόντο το χρυσό μετάλλιο. Ένα άκρως ανταγωνιστικό ζευγάρι αντιπάλων που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα δύο πρόσφατα παγκόσμια πρωταθλήματα, θα έχει την τιμητική του.

Ο 19χρονος Κιου Μπο, ο Κινέζος που έφτασε στην κορυφή του κόσμου, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στο σπορ, κάτω από αντίξοες συνθήκες, πήρε την πρωτιά στο Παγκόσμιο της περσινής χρονιάς στην Σανγκάη.

Από την άλλη μεριά ο 18χρονος Τομ Ντέιλι, αποτελεί την μεγάλη ελπίδα των Βρετανών, για ένα χρυσό μπροστά στους συμπατριώτες του. Ήταν νικητής στο Παγκόσμιο του 2009. Το θεωρητικό φαβορί είναι ο Κινέζος, που έχει πάντως τεράστια πίεση από τους συμπατριώτες του, ο Ντέιλι θέλει να πετύχει την κορυφαία διάκριση μέσα στο «σπίτι» του.


H.Π.Α – ΚΙΝΑ (ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ –ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

Οι δύο κορυφαίες γυναικείες ομάδες στην Ενόργανη Γυμναστική θα συγκρουστούν ξανά με στόχο την κορυφή, έχοντας ένα μπακ-γκράουντ, αρκετά αυξημένης αντιπαλότητας από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Εκεί οι τότε οικοδέσποινες είχαν αναδειχθεί νικήτριες, ωστόσο υπήρξαν σκιές στην επικράτηση τους, δίχως οι ενστάσεις των αντιπάλων τους να αποδειχθούν ποτέ. Συγκεκριμένα οι Αμερικανοί ισχυρίστηκαν μετά από έρευνα πως στα διαβατήρια των αθλητριών από την Κίνα, δεν αναγράφονταν οι πραγματικές τους ηλικίες και πως ήταν μικρότερες, με πρώτη και καλύτερη την Χε Κεξίν που ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ομάδας της.

Η Κίνα στο σύνθετο ομαδικό είχε κερδίσει με την μικρότερη διαφορά, παρά το γεγονός πως οι ΗΠΑ είχαν πάει πολύ καλά στο άλμα και στη δοκό, ωστόσο επικράτησαν κατά κράτος στους ασύμμετρους ζυγούς.

Οι ΗΠΑ επικράτησαν πέρσι στο Παγκόσμιο και η αναμέτρηση των δύο υπερδυνάμεων στην Ενόργανη Γυμναστική αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Διαβάστε το πρώτο μέρος εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x