Europa League

Από την κόλαση στον παράδεισο

Με λυτρωτή τον Κατσικά (84’), ο ΠΑΟΚ γύρισε από την «κόλαση», επικράτησε 2-1 της Ραπίντ Βιέννης σε μια «καυτή» Τούμπα και απέκτησε προβάδισμα για τον… παράδεισο των ομίλων του Europa League. Ο Άλαρ (25’) έδωσε προσωρινό προβάδισμα στους Αυστριακούς, με τον Αθανασιάδη (69’) αφού έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες να ισοφαρίζει για τον «Δικέφαλο». Ανόητη αποβολή από τον Λάζαρ, ο οποίος θα χάσει τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων πριν την σέντρα.

Με λυτρωτή τον Κατσικά (84’), ο ΠΑΟΚ γύρισε από την «κόλαση», επικράτησε 2-1 της Ραπίντ Βιέννης σε μια «καυτή» Τούμπα και απέκτησε προβάδισμα για τον… παράδεισο των ομίλων του Europa League.

Ο Άλαρ (25’) έδωσε προσωρινό προβάδισμα στους Αυστριακούς, με τον Αθανασιάδη (69’) αφού έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες να ισοφαρίζει για τον «Δικέφαλο».

Ανόητη αποβολή από τον Λάζαρ, ο οποίος θα χάσει τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων πριν την σέντρα.



Ορεξάτος μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Ραπίντ Βιέννης. Η δύναμη της έδρας και η διάθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες επιθετικά τον έφερε από την αρχή αρκετές φορές σε θέση βολής. Από το πρώτο τέταρτο φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του με διαδοχικές τελικές προσπάθειες, την ίδια στιγμή που οι Αυστριακοί έψαχναν τα πατήματά τους και είχαν περισσότερο παθητικό ρόλο.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ δεν του απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό του γύρισε μπούμερανγκ. Με τον χειρότερο τρόπο. Στην μοναδική οργανωμένη επιθετική προσπάθεια της Ραπίντ οι Ιλντίζ και Άλαρ εξέθεσαν την άμυνα του «Δικεφάλου» και ο δεύτερος με εξαιρετικό τελείωμα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γλύκο. Οι Αυστριακοί πήραν το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα και δίχως να επαναπαυτούν έμοιαζαν να το διατηρούν άνετα.

Κάποιες φιλόδοξες ενέργειες από τον Λίνο δεν ήταν αρκετές για να σταθούν ως απειλή για την αντίπαλη εστία. Όταν παρουσιάστηκε η μεγάλη ευκαιρία, ο Αθανασιάδης έκανε τα εύκολα δύσκολα και «σπατάλησε» μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο ορισμός της χαμένης ευκαιρίας.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Δώνης γύρισε το σύστημα σε ρόμβο, περνώντας στο ματς τους Σαλπιγγίδη και Φωτάκη. Ο Αθανασιάδης έχασε κι άλλη ευκαιρία, με το δοκάρι αυτή τη φορά να του στερεί ένα τέρμα. Έπρεπε να μπει ο Λόρενς, στο επίσημο ντεμπούτο του, να δώσει τη λύση με τον Κλάους να αξιοποιεί ιδανικά την ασίστ του. Ο Λάζαρ δέχθηκε φθηνή κόκκινη κάρτα και άφησε έτσι τον «Δικέφαλο» να παλεύει για την ανατροπή με παίκτη λιγότερο. Ωστόσο ακόμη κι έτσι δεν παράτησε την προσπάθεια και δικαιώθηκε με τον Κατσικά να ολοκληρώνει την αντεπίθεση.

Δείτε εδώ το live του αγώνα.



ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68' Λόρενς),
Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Πέλκας, Ιντζίδης.

Ραπίντ (Πέτερ Σέτελ): Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (77' Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (65' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Άλαρ (Μπόιντ), Γκέρσον, Σίμπελσμπεργκερ.

Στον πάγκο: Νόβοτα, Ντράζαν, Πράγκερ, Πίχλερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x