Αγγλία

Έβαλε ο «διαβολάκος» την ουρά του…

Η ουσία στο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» είναι ότι η Γιουνάιτεντ νίκησε 3-2 την Τσέλσι. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι χρειάστηκε την βοήθεια της διαιτησίας. Και αυτό γιατί την ώρα που η ομάδα του Ντι Ματέο είχε ισοφαρίσει και διεκδικούσε τη νίκη, ήρθε η τραβηγμένη κόκκινη στον Τόρες και στο 75΄το γκολ του Ερνάντες που ήταν οφσάιντ, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Έβερτον-Λίβερπουλ , στο άλλο ντέρμπι της ημέρας.

Η ουσία στο ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» είναι ότι η Γιουνάιτεντ νίκησε 3-2 την Τσέλσι και πήγε στο -1 από τους «μπλε» και στην ισοβαθμία με τη Σίτι.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι χρειάστηκε την… βοήθεια του διαιτητή και των βοηθών.

Και αυτό γιατί την ώρα που η ομάδα του Ντι Ματέο είχε ισοφαρίσει (2-2) και διεκδικούσε τη νίκη, ήρθε αρχικά η τραβηγμένη κόκκινη στον Τόρες που άφησε την ομάδα του με εννιά (είχε αποβληθεί και ο Ιβάνοβιτς) και στο 75΄το γκολ του Ερνάντες που ήταν σε θέση οφσάιντ, για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Εξαιρετική εκκίνηση στο ματς για την ομάδα του Φέργκιουσον που προηγήθηκε στο 4΄με αυτογκόλ του Λουίς και στο 12΄ έφτασε στο 2-0 με πολύ όμορφο πλασέ του Φαν Πέρσι. Η Τσέλσι όμως αντέδρασε…

Ανέβασε την απόδοσή της και μείωσε σε 2-1 με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μάτα στο 44΄ενώ στο 53΄με τέρμα του Ραμίρες έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά το 2002…

Το ματς
Αν ζητούσε κάτι περισσότερο από τα πρώτα 12 λεπτά της αναμέτρησης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάλλιστα θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς αχάριστη. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν το ντέρμπι με διάθεση να βγουν σταδιακά στην επίθεση προσέχοντας αρχικά την άμυνά τους, όμως σκόραραν κι όχι μόνο μια φορά! Αρχικά, στο 4ο λεπτό, από σουτ του Φαν Πέρσι που σταμάτησε στο δοκάρι, η μπάλα βρήκε τον Νταβίντ Λουίζ και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Τσεχ για το 1-0. Οχτώ λεπτά αργότερα, από σέντρα του Βαλένσια, ο Φαν Πέρσι με γυριστό δεξί σουτ διπλασίασε τα τέρματα των «κόκκινων διαβόλων» κάνοντας εύκολα τα πράγματα για την ομάδα του.

Ήταν απολύτως φυσιολογικό πλέον να επιλέξει μονάχα τις καλές αντεπιθέσεις η Γιουνάιτεντ, με την Τσέλσι να ασκεί πίεση ώστε να μειώσει πριν φύγει το ημίχρονο. Ο Ντε Χέα ήταν εκπληκτικός και με σωτήριες επεμβάσεις δεν επέτρεπε στους «μπλε» να μειώσουν, αλλά στο 44’ ο Μάτα τον «εκτέλεσε». Με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-1 και έδωσε ξανά ζωή στο ντέρμπι!

Η Τσέλσι πέτυχε το στόχο της με την έναρξη της επανάληψης. Αν και η Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε με πολύ διαφορετικές προθέσεις στο γήπεδο σε σχέση με την αμυντική διάθεση του πρώτου μέρους, οι «μπλε» έφτασαν στο 2-2. Ο Ραμίρεζ με κεφαλιά στο 53ο λεπτό νίκησε τον Ντε Χέα για να φέρει το ματς στα ίσια. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, τα δεδομένα ανατράπηκαν. Ο Ιβάνοβιτς αποβλήθηκε για ανατροπή του Γιάνγκ λίγο πριν μπει αυτός στην περιοχή της Τσέλσι και στο 68’, ο Τόρες βλέπει τον διαιτητή να του δείχνει την κόκκινη κάρτα για θέατρο, σε φάση που ξεκάθαρα ήταν φάουλ του Έβανς. Με εννέα παίκτες, η Τσέλσι έδειξε αρκετά θαρραλέα, αλλά τελικά, ο επόπτης δεν θα την άφηνε να πάρει τουλάχιστον τον ένα βαθμό. Στο 75ο λεπτό, ο Ερνάντεζ έκανε το τελικό 3-2, ωστόσο, το γκολ του δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, αφού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.




szolj hozza: C2-3M www.fasthighlights.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x