Γιώργος Μαζιάς

Πράκτωρ 0-0-0

«Ορεξη για πλάκα έχεις βραδιάτικα;» θα πείτε. Δεν παίζουμε με τον πόνο του κάθε φίλου του Παναθηναϊκού. Κάθε άλλο. Ζητούμε συγνώμη προκαταβολικά αν κάποιος προσβάλεται. Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

«Ορεξη για πλάκα έχεις βραδιάτικα;» θα πείτε. Δεν παίζουμε με τον πόνο του κάθε φίλου του Παναθηναϊκού. Κάθε άλλο. Ζητούμε συγνώμη προκαταβολικά αν κάποιος προσβάλεται.

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Ορεξη για πλάκα μάλλον έχει ο Φερεϊρα. «Δεν βάλαμε γκολ και για αυτό δεν κερδίσαμε», είπε με τη λήξη (Και εμείς που πιστευαμε ότι μπορείς να νικήσεις και χωρίς να σκοράρεις...). Και πως να τη στείλεις στα δίχτυα; Χωρίς φάση; Μηδέν σε όλο το ματς.

Αντε μια με τον Πετρόπουλο στο φινάλε. Με εξαίρεση το τελευταίο τρίλεπτο ο ΠΑΟ δεν πάτησε τα καρέ της Κέρκυρας. Τι ακριβώς ήθελε να παίξει το «τριφύλλι» ακόμη δεν το έχει καταλάβει κανείς. Μάλλον δεν το έχουν καταλάβει οι ίδιοι οι παίκτες και ειδικά ο προπονητής του. Είχε απουσίες, ναι είναι αλήθεια. Ελειπε ο Τοτσέ. Κανένα αστείο. Ο Ισπανός, άμπαλος ή όχι, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος σκόρερ τη φετινή χρονιά.

Από όσους έπαιξαν στο Ιόνιο μόνο οι Χριστοδουλόπουλος (5), Μαυρίας (3) και Βύντρα (1) έχουν βρει φέτος τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ολοι οι άλλοι το έχουν ξεχάσει. Μαρίνος, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος δεν το έχουν κάνει ποτέ (με επιείκια κρίνονται οι δυο 19χρονοι που έχουν παίξει 5 και 4 ματς αντίστοιχα), ο Σπυρόπουλος έχει βάλει ένα πριν από δυο χρόνια, ο Βιτόλο τρία στην καριέρα του με τον ΠΑΟΚ (όλα με πέναλτι), ο Ζέκα έβαλε δυο τον Νοέμβρη του 2011, ο Κουίνσι και ο Πετρόπουλος το τελευταίο τους πριν από επτά μήνες και ο Φορναρόλι πριν από 19 μήνες στην Ουρουγουάη. Βέβαια για να βάλεις γκολ πρέπει να κάνεις φάση.

Ελειπε και ο Σισοκό και κάπου εκεί σχόλασε ο γάμος. Χωρίς αρχή και τέλος ο Παναθηναϊκός έπαιζε για να μην χάσει. Δίχως φιλοδοξίες και πλάνο έμεινε στο -15 από την κορυφή. Λίγη σημασία έχει πια η απόσταση στη βαθμολογία έτσι όπως έχει πάει το πράγμα. Οι αριθμοί χάνουν την αξία τους. Τα αρνητικά ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο και ο ΠΑΟ έχει πια μόλις 5 νίκες στα 18 ματς που έχει δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κουραστικό καταντάει. Γυρίζεις κανάλι.

Από ματς σε ματς γίνεται χειρότερος. Οταν και πάλι καλύτερος σου παίκτης είναι ο τερματοφύλακας (Καρνέζης) τι να (ξανα)πεις; «Υπήρχε κούραση και κόστισαν και οι απουσίες», συμπλήρωσε ο Φερεϊρα. Η Κέρκυρα δηλαδή δεν κουράζεται; Εκανε και δέκα σουτ προς την εστία. Ναι, αλλά δεν παίζει Γιουρόπα Λιγκ θα πει ο Πορτογάλος. Τον έχουμε στοχοποιήσει και τα βάζουμε μαζί του, παραπονιέται. Ευκολο θύμα ενώ υπάρχουν άλλα, ε;. Τι ακριβώς κάνει στην Παιανία μπορεί να το απαντήσει; Δουλεύει σκληρά η ομάδα και όλα τα σχετικά.

Η Κέρκυρα, καλή ώρα, που δουλεύει κάτι βγάζει στο γήπεδο. Θα μας πει ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού για το υπόλοιπο της χρονιάς; Το να προβάλεις συνεχώς τα προβλήματα είναι η πιο σύντομη λύση. Για το μόνο που είσαι σίγουρος είναι οτι πιθανότατα τα παιχνίδια του ΠΑΟ θα λήξουν ισόπαλα (9 στα 18). Το κακό για τον Φερεϊρα είναι ότι ακόμη και οι παίκτες του βλέπουν το πρόβλημα και το παραδέχονται στις δηλώσεις τους. Μόνο ο ίδιος δεν το βλέπει ή δεν θέλει να το ομολογήσει. Αν δεν το βλέπει τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου για να μην πούμε κάτι χειρότερο. Αν δεν θέλει να το παραδεχθεί τότε είναι ένας ξεροκέφαλος εγωιστής που παίζει στην πλάτη του Παναθηναϊκού. Ζεσουάλντο, τι δεν καταλαβαίνεις;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x