Αγγλία

Εξαγριωμένοι «πολίτες»!

Ποιος είπε ότι μόνο οι πολίτες της… Ελλάδας «βράζουν»; Κι εκείνοι της Μάντσεστερ Σίτι δεν πάνε πίσω! Η ομάδα του Μαντσίνι ισοπέδωσε 5-0 την Άστον Βίλα, πέρασε στην κορυφή της Premier League και περιμένει «γκέλα» της Γιουνάιτεντ για να δει αν θα μείνει εκεί. Αντίθετα, τίποτα δεν μπορεί να περιμένει η Τσέλσι με εμφανίσεις σαν αυτή με τη Γουέστ Μπρομ, που έφερε μια ακόμα γκέλα (2-1) και ακριβώς από πίσω τη σημερινή της αντίπαλο! Δείτε όλα τα γκολ!

Ποιος είπε ότι μόνο οι πολίτες της… Ελλάδας «βράζουν»;

Κι εκείνοι της Μάντσεστερ Σίτι δεν πάνε πίσω!

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ισοπέδωσε 5-0 την Άστον Βίλα, πέρασε στην κορυφή της Premier League και περιμένει «γκέλα» της Γιουνάιτεντ για να δει αν θα μείνει εκεί.

Αντίθετα, τίποτα δεν μπορεί να περιμένει η Τσέλσι με εμφανίσεις σαν αυτή με τη Γουέστ Μπρομ, που έφερε μια ακόμα γκέλα (2-1) και ακριβώς πίσω στη βαθμολογία τη σημερινή της αντίπαλο!

Όλα αυτά την ώρα που ο Σουάρες έπαιρνε από το χέρι τη Λίβερπουλ και με δυο γκολ (στο 3-0 με τη Γουίγκαν) της υπενθύμισε ,μετά από καιρό πως είναι να πανηγυρίζει στο «Άνφιλντ». Αλλά και την ίδια ώρα που η μισητή συμπολίτισσα Έβερτον θυμόταν πως είναι να χάνει (έπειτα από οκτώ ματς) και με το 2-1 γινόταν το πρώτο φετινό «θύμα» της Ρέντινγκ.

«Κηδείες» όμως έγιναν και αλλού σήμερα, με τη Σουόνσι να περνάει… πάνω από το πτώμα της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» (2-1) και τη Σαουθάμπτον να σκοτώνει (με το εκτός έδρας 3-1) τις ελπίδες της ΚΠΡ ν’ αποφύγει το μοιραίο.

Για 43 λεπτά η Σίτι φαινόταν ότι θα περάσει ένα δύσκολο απόγευμα με την Άστον Βίλα. Τα φαινόμενα όμως απατούν. Χρειάστηκε λοιπόν απλά να ξεκλειδώσει την άμυνα ο Σίλβα για να… μπουν μέσα έπειτα οι Αγουέρο και Τέβες και να κάνουν όργια. Σκοράροντας εναλλάξ (και με ένα πέναλτι έκαστος) και δίνοντας στιλ στην -προσωρινή ή όχι θα φανεί- επιστροφή των «πολιτών» στην κορυφή.


M5-0A www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013

Εκεί όπου αρχίζει να βλέπει… θολά πλέον η Τσέλσι! Διότι η ομάδα του Ντι Ματέο βρήκε μεν απάντηση στο γρήγορο γκολ του Λονγκ που έβαλε μπροστά τη Γουέστ Μπρομ (ο Αζάρ ισοφάρισε λίγο πριν το ημίχρονο) αλλά όχι και τον τρόπο ν’ αποφύγει νέα γκέλα. Αυτή που υπέγραψε στο 50’ ο Οντεμβίγκι και έφερε σε θέση… Champions League την ομάδα του!


???????????????????????????????????????????????... από footyroom

Σε όλα αυτά ωστόσο έβαλε το χεράκι της και η Έβερτον. Ή μάλλον η Ρέντινγκ, που έκανε αυτό που δεν μπορούσε κανένας επί οκτώ αγωνιστικές στην Premier League: Πίκρανε -και μάλιστα με ανατροπή- τα «ζαχαρωτά» (τα οποία δεν είχαν τον τραυματία Μιραλάς) και με το 2-1 πανηγύρισε την πρώτη νίκη της φέτος.


R2-1E www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013

Κι ενώ η Έβερτον έχανε, η «συμπολίτισσα» Λίβερπουλ άρχισε επιτέλους να νιώθει σαν… στο σπίτι της στο «Άνφιλντ». Έστω κι αν χρειάστηκε να αγχωθεί για ένα ημίχρονο με τη μαχητική Γουίγκαν, πριν ο Σουάρες το (ξανα)πάρει πάνω του και με δυο γκολ (το άλλο ο Ενρίκε) της δώσει το δεύτερο εντός έδρας τρίποντο (3-0) στη φετινή Premier League.


L3-0W weww.fasthighlights.com από fasthighlights-2013

Η Νιούκαστλ, από την άλλη, δεν είχε κανέναν (ούτε σήμερα) να την πάρει από το χέρι. Και μόλις ο Μίτσου έβαλε μπροστά τη Σουόνσι στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» (58’) έχασε την ψυχραιμία της. Δεν μπόρεσε, έτσι, να πετύχει τίποτα παραπάνω από το να μειώσει στις καθυστερήσεις το σκορ -που είχε κάνει ήδη «ασφαλείας» για τους φιλοξενούμενους ο Ντε Γκούζμαν (87’).


N1-2S www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013

Αντίθετα, καμία απολύτως ασφάλεια δεν μπορεί να αισθάνεται πλέον η ΚΠΡ. Η ομάδα του Τζιμπρίλ Σισέ (με βασικό τον ίδιο) έπαιζε «τελικό» με τη Σαουθάμπτον. Και στο ημίχρονο έχανε ήδη 2-0. Παρόλο λοιπόν που ξαναμπήκε στο ματς, ένας δικός της παίκτης (ο Φέρντιναντ στο 83’ με αυτογκόλ) φρόντισε να την… ξαναβγάλει και με το 3-1 να την αφήσει τελευταία και με διαφορά.


Q1-3S www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/11

Άρσεναλ-Τότεναμ 5-2
(24' Μερτεζάκερ, 42' Ποντόλσκι, 45'+1' Ζιρού, 60' Καθόρλα, 90'+1' Γουόλκοτ - 10' Αντεμπαγιόρ, 71' Μπέιλ)

Λίβερπουλ-Γουίγκαν 3-0
(47’, 58’ Σουάρες, 66’ Ενρίκε)

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα 5-0
(43’ Σίλβα, 54’ πεν., 67’ Αγουέρο, 65’ πεν., 73’ Τέβες)

Νιούκαστλ-Σουόνσι 1-2
(90’+3’ Μπα - 58’ Μίτσου, 87’ Ντε Γκούζμαν)

ΚΠΡ-Σαουθάμπτον 1-3
(49’ Χόιλετ - 23’ Λάμπερτ, 45’+1’ Πάντσιον, 83’ αυτ. Φέρντιναντ)

Ρέντινγκ-Έβερτον 2-1
(51’, 79’ πεν. Λε Φοντρ - 10’ Νέισμιθ)

Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι 2-1
(10’ Λονγκ, 50’ Οντεμβίγκι - 39’ Αζάρ)

Νόριτς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 18/11

Φούλαμ-Σάντερλαντ (18:00)

Δευτέρα 19/11

Γουέστ Χαμ-Στόουκ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Σάββατο, 24/11 (17:00)

Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ (14:45)
Έβερτον-Νόριτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΚΠΡ
Στόουκ-Φούλαμ
Γουίγκαν-Ρέντινγκ
Άστον Βίλα-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή, 25/11

Σουόνσι-Λίβερπουλ (15:30)
Σαουθάμπτον-Νιούκαστλ (17:00)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:00)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x