Γιώργος Μαζιάς

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τον νέο αέρα που πνέει στον ΠΑΟΚ.

Σε κάθε βήμα από τη μέρα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει να έχει καταλάβει που βρίσκεται. Κυρίως όμως φέρεται με σοβαρότητα. Δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια. To σημαντικό είναι ότι βάζει ψηλά τον πήχυ για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί, αλλά εδώ και χρόνια είτε πάντα στο μεταίχμιο. Απομένει να δουμε αν θα την ενισχύσει τόσο ώστε να μπορεί να διεκδικεί στα ίσια το πρωτάθλημα.

Η δεύτερη θέση είναι καλή για φέτος, αλλά το κάτι παραπάνω είναι η πρωτιά. Αυτή λείπει. Κάποιες φορές βρέθηκε κοντά μα την κρίσιμη στιγμή δεν μπόρεσε την υπέρβαση. Δεν μιλάμε για μεταγραφές αεροδρομίου. Αυτές ελάχιστες φορές βοήθησαν σε βάθος χρόνου. Το ζήτημα είναι η ουσία. Αυτή με την πρώτη κίνηση της απόκτησης Κατσουράνη μπορεί να επιτευχθεί. Ο ΠΑΟΚ πάει να φτιάξει ομάδα με εμπειρία και φιλοδοξίες. Δίχως κενά. Με προσεκτικές κινήσεις.

Οχι με σπατάλες για τις ανάγκες της κερκίδας και των πρωτοσέλιδων. Ο Σαββίδης δεν φαίνεται να θέλει κάτι τέτοιο. Φυσικά και δεν έχει μόνο αθλητικά συμφέροντα. Κανείς επιχειρηματίας δεν μπαίνει στο ποδόσφαιρο ή σε άλλο σπορ μόνο για το καλό του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Ακόμη είναι στην αρχή. Εχουμε πολλά να δουμε για να κρίνουμε το αν το σχέδιο αποδειχθεί πετυχημένο. Στις εντυπώσεις κερδίζει.

Αυτή τη στιγμή με την κάθετη πτώση του Παναθηναϊκού, παίρνει ο ΠΑΟΚ τον ρόλο του κυνηγού. Της ομάδας που θα τρέξει, στην αρχή, πίσω από τον Ολυμπιακό και σε λίγο μαζί του στα ίσια για την πρώτη θέση στη μεγάλη κούρσα. Ο κόσμος για να πεισθεί και να γεμίσει την Τούμπα θέλει αποδείξεις. Θέλει έργα. Αυτά μεταφράζονται σε νίκες και μεταγραφές. Θέλει να δει τον ΠΑΟΚ να είναι το αφεντικό. Αυτό μπορεί να γίνει σιγά σιγά. Ο Σαββίδης και όλοι στον «Δικέφαλο» δεν μιλάνε από τώρα για την κορυφή. Οι στόχοι τους για τη φετινή χρονιά είναι εφικτοί. Κύπελλο και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ζητάνε. Απόλυτα δυνατό.

Θα χρειαστεί βέβαια και ενίσχυση πέραν την απόκτησης Κατσουράνη. Προπονητή έχει καλό. Η επιστροφή Βιεϊρίνια θα ήταν ευχής έργο για όλους τους, αλλά δεν είναι και το πιο ευκολο πράγμα. Καλό θα είναι να μην αναλωθούν με τον Πορτογάλο αν δεν λύνεται άμεσα το πρόβλημα για να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη. Αυτό μόνο κακό θα κάνει. Και άλλοι παίκτες μπορεί να χαθούν κι αν τελικά ο διεθνής Λουζιτανός δεν επιστρέψει μπορεί να χρεωθεί ως αποτυχία που δεν θα είναι αποτυχία, παρά μόνο στο γόητρο κι αυτό σε μικρό βαθμό. Είναι όμως σημαντικό να ακούγεται ότι ο ΠΑΟΚ ψαρευει σε βαθιά νερά για μεγάλα ψάρια.

Ως τώρα είχαμε συνηθίσει τους «αιώνιους» να χτυπάνε μεγάλα ονόματα. Τώρα όμως όταν στη Ρωσία κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του «Δικεφάλου» για τον Ντάνκο Λάζοβιτς σημαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει. Το περασμένο καλοκαίρι ακόμη και το να γραφθεί ότι ο ΠΑΟΚ θέλει παίκτη τύπου και κασέ Λάζοβιτς ήταν αδιανόητο. Τώρα όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ακόμη κι αν αυτό δεν είναι θέμα ουσίας, δείχνει την αλλαγή επιπέδου...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x