Γιώργος Μαζιάς

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε…

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Βαρύς ο τίτλος για έναν πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά αυτό που είδαμε στη Βιτόρια ήταν κάτι άλλο και όχι η ομάδα που σάρωσε στην Ευρωλίγκα το τελευταίο δίμηνο. Δεν απαγορεύεται η ήττα. Μέσα στον αθλητισμό είναι. Δεν ήρθε κανείς αποκλεισμός μήτε θα πρέπει να τα βάψουν μαύρα στον Πειραιά. Η αλήθεια όμως είναι ότι το χαστούκι ήταν ηχηρό. Ο Ολυμπιακός πήγε με ψηλά τη μύτη στην Ισπανία και προσγειώθηκε ανώμαλα.

Που έχασε το ματς; Μάλλον στο ότι είχε μείνει στην άλλη… Κάχα. Μια στατική ομάδα, δίχως φαντασία και χωρίς πάθος. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν με το ίδιο στυλ να το καθαρίσουν το ματς. Μόνο που στο όχι μακρινό «τότε» (πριν 4-5 εβδομάδες) η ομάδα του Μπαρτζώκα έπαιζε άμυνα και έβγαζε συστήματα. Τώρα ήταν αυτοσχεδιασμοί και όσα βάλουμε κι όσα φάμε. Η Κάχα ήτα πιο γρήγορη, με καλύτερο transition game και με περισσότερο πάθος.

Εβγαλε τον Ολυμπιακό έξω από το καλάθι, του έσπασε τα πικ εν ρολ και τον ανάγκασε να ψάχνει το σκορ μόνο με μακρινό σουτ. Την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι» στην άμυνα ήταν απαθείς και μόνο ο Χαϊνς προσπαθούσε. Ο Πάουελ ήταν εκτός τόπου και χρόνου με αποτέλεσμα να κάνει πάρτι και ρεκόρ καριέρας ο Λάμπε. Ο Σπανούλης δεν είχε βοήθειες, ήταν και αυτός σε όχι καλή βραδιά και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωσε. Εχασε την ψυχραιμία του και παράτησε τον αγώνα. Η Κάχα έτρεχε πάνω κάτω, πίεζε, πάλευε κάθε άμυνα, κάθε ριμπάουντ και εκεί νίκησε τον αγώνα.

Οι Ισπανοί πήραν δίκαια τη νίκη. Τιμώρησαν τον Ολυμπιακό με τα ίδια του τα όπλα. Την καλή άμυνα, τη δύναμη και το πάθος. Αυτά που οι Πειραιώτες τα ξέχασαν στην Ισπανία. Η καλοκουρδισμένη μηχανή σε αυτό το παιχνίδι ήταν χαλασμένη. Δεν ήταν μόνο το ύψος του Λάμπε. Για να φτάσει εκεί η μπάλα κάτι γινόταν καλά από τη μια και κάτι άσχημα από την άλλη. Ναι, ο Ολυμπιακός δεν έχει τα μεγάλα κορμιά, αλλά πως προχώρησε ως εδώ; Το ζήτημα πλέον είναι πως θα διαχειρισθεί αυτή την ήττα. Δεν έγινε ούτε υπερομάδα, μήτε του πεταμού. Καμία δεν είναι τέτοια σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Μόνο με τη φανέλα δεν κερδίζεις.

Δεν χάθηκε τίποτα για τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Αν κέρδιζε θα έκανε ένα μεγάλο άλμα για την πρόκριση. Αν η Κάχα συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις τότε θα κάνει κι άλλες ζημιές. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι τίποτα εύκολο και το κυριότερο ότι έγινε στον πρώτο γύρο δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει μάθει να παίζει στο χαλαρό. Του αρέσει να παίζει με πίεση. Αντιδρά καλύτερα. Την πρώτη φορά μετά από καιρό που πήγε όχι μπλαζέ, αλλά με τον αέρα του πρώτου και του σερί, έφαγε τα μούτρα του. Στην αρχή της διοργάνωσης που έκανε τα δυο και έφαγε σφαλιάρες από Εφές και Ζαλγκίρις και παραλίγο μια από την Τσεντέβιτα βρήκε τον τρόπο να ανακάμψει και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Τον τρόπο τον ξέρει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x