Ιταλία

«Θα καταλάβω πρώτος πότε πρέπει να αποσυρθώ»

Με την ευκαιρία της υπογραφής του νέου του συμβολαίου με τη Γιουβέντους, ο Τζίτζι Μπουφόν έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, ενώ αποκάλυψε και τα μελλοντικά του σχέδια.

Η συμφωνία για να ανανεώσει με τη «Γιούβε» έμοιαζε βέβαιη, αν και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο του με τη «Μεγάλη Κυρία» και, με αφορμή την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας τους, έκανε μια αναδρομή στα χρόνια του στο Τορίνο, αποκαλύπτοντας, παράλληλα και τα μελλοντικά του σχέδια.

«Όταν ήρθα στη Γιουβέντους, με απασχολούσε μόνο ένα πράγμα. Αν μπορώ να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα, νιώθω πως, τελικά, τα κατάφερα», είπε γελώντας ο Μπουφόν.

Με τη «Γιούβε» ο Μπουφόν έχει ζήσει μεγάλες, αλλά και δύσκολες, στιγμές. «Έχω ζήσει τα πάντα στο Τορίνο. Μεγάλες νίκες, απογοητεύσεις, χαρές, επιτυχίες και αποτυχίες. Περάσαμε έξι δύσκολα χρόνια, αλλά παίρνουμε την… εκδίκησή μας τις δύο τελευταίες σεζόν, κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια. Αυτό που δεν έχω ζήσει, ακόμα, είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζω να καταφέρω να κατακτήσω και αυτό το τρόπαιο», σημείωσε ο διεθνής τερματοφύλακας.

Από το καλοκαίρι, ο Μπουφόν είναι ο αρχηγός της ομάδας. «Με τη φυγή του Ντελ Πιέρο προάχθηκα σε αρχηγό. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ποτέ δεν θα μπορούσα να ονειρευτώ μια ανάλογη τιμή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον πιθανό διάδοχό του, ο Μπουφόν δεν δίστασε να αποκαλύψει τους δικούς του… εκλεκτούς. «Αν και είναι δύσκολο να αναφέρω ονόματα, θεωρώ πως ο Λεάλι έχει όλα τα φόντα για να γράψει τη δική του ιστορία, όπως και ο Περίν, ο οποίος φέτος έχει κάνει μερικά καταπληκτικά παιχνίδια».

Κλείνοντας, ο Μπουφόν αποκάλυψε πως δεν υπήρξαν ποτέ οι προϋποθέσεις για να αλλάξει περιβάλλον. «Ακούστηκε πως περίμενα πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Οι προϋποθέσεις για να μεταναστεύσω δεν υπήρξαν ποτέ. Πρόθεσή μου ήταν να ανανεώσω για ένα χρόνο με τη Γιουβέντους. Τελικά, για λόγους οργάνωσης της ομάδας, συμφώνησα για δύο επιπλέον χρόνια. Θέλω να παίζω μέχρι να καταλάβω πως δεν είμαι σε θέση να προσφέρω αυτά που επιθυμώ. Και να είστε σίγουροι πως θα ξέρω πριν από όλους πότε θα είναι η στιγμή για να αποσυρθώ», είπε χαρακτηριστικά ο Τζίτζι Μπουφόν.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x