Τσάρλυ

Δεν μπορεί το παλικάρι

Ο Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για την επιλογή του Γιώργου Δώνη να μην χρησιμοποιεί τον Γκαρσία στον ΠΑΟΚ.

Χαίρετε κύριοι,

Στο ποδόσφαιρό μας συχνά συμβαίνουν πράγματα τα οποία είναι εντελώς έξω από τη λογική. Στο Βικελίδης ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση για το 2013 και δεν κέρδισε κυρίως λόγω της απειρίας του Κωσταντινίδη. Το τέλος του αγώνα όμως επιφύλαξε στο Δώνη μια δυσάρεστη έκπληξη.

Αγανακτισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τον παραγκωνισμό του Γκαρσία. Καταλαβαίνω το δέσιμο που μπορεί να έχουν οι οπαδοί με κάποιους ποδοσφαιριστές, αλλά οι απαιτήσεις που θα πρέπει να έχουν από τους προπονητές, θα πρέπει να συμβαδίζουν με την λογική. Ο κάθε επαγγελματίας τεχνικός στην Ελλάδα παίζει σε κάθε παιχνίδι τη θέση του. Δεν είναι δυνατόν να κάνει ρουσφέτια στις επιλογές του για την βασική ενδεκάδα.

Και το να θες τον Πάμπλο Γκαρσία εν έτη 2013 στη βασική ενδεκάδα, είναι σαν να απαιτείς ακόμα να μπει το παιδί σου στο δημόσιο μόνο και μόνο επειδή ψήφισες ΠΑΣΟΚ. Ομολογώ πως όταν διάβασα την είδηση για τους αγανακτισμένους που μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν στον Δώνη για τον παραγκωνισμό του Γκαρσία με έπιασαν τα γέλια. Αναρωτιέμαι τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα όταν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πραγματοποιούσε την πιο αστεία αλλαγή που έχω δει τα τελευταία χρόνια, βγάζοντας ένα παιδί γεμάτο δυνάμεις (τον Κάτσε) για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Γκαρσία.

Όσο και να θες να τον δεις με συμπάθεια η εικόνα του μαρτυρούσε ξεκάθαρα την πραγματικότητα. Το παλικάρι δεν μπορεί που λέει και ο Άγγελος και ειδικά σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που είναι γεμάτος με ποδοσφαιριστές που διαθέτουν προσωπικότητα, καλή πάσα, αλλά δεν κινούνται χωρίς μπάλα, δεν έχει κανένα νόημα να προστεθεί και ο Πάμπλο στην εξίσωση.

Όταν μπήκε για παράδειγμα με την Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ είχε στον αγωνιστικό χώρο ταυτόχρονα τους Κατσουράνη, Γκαρσία, Λόρενς, Λαζάρ και στην πράξη κοίταγε ο ένας τον άλλον χωρίς κανένας να κάνει κάποια κίνηση ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί η καλή πάσα που όλοι τους διαθέτουν. Μιλάμε για έναν παράξενο σχεδιασμό. Ποτέ δεν θυμάμαι ομάδα με τόσο παρόμοιους ποδοσφαιριστές στο χώρο του κέντρου.

Με τον Άρη η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν βελτιωμένη καθώς έδωσε ταχύτητα η παρουσία του Κάμαρα στα αριστερά της επίθεσης αλλά και η οπισθοχώρηση του Κατσουράνη στη θέση του στόπερ. Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ είχε στην ενδεκάδα του κλασικό εξτρέμ που μπορούσε να πάρει τη μπάλα πάνω στο τρέξιμό του. Στο παιχνίδι με τον Άρη βέβαια βοήθησε και ο Μιχαλίτσιος στο να είναι εντελώς ελεύθερος σε πολλές περιπτώσεις ο Καμαρά, καθώς στην πλευρά του χρησιμοποίησε για 90 λεπτά τον Διαμαντάκο που είναι κλασικός κυνηγός και δεν ήξερε πώς να καλύπτει τα overlap του Λίνο.

Αν ο Καμαρά λειτουργούσε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ήταν πιο θρασύς στις περιπτώσεις που βρέθηκε ένας με έναν, ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το ντέρμπι εκμεταλλευόμενος το τακτικό λάθος του Μιχαλίτσιου. Η απειρία του Κωσταντινίδη και η ευφυΐα του Αγκάνθο οδήγησαν στο να λήξει το ντέρμπι ισόπαλο.

Μην παρεξηγηθώ το κείμενο δεν είναι ένα άρθρο στήριξης προς τον Γιώργο Δώνη. Ίσα ίσα που θεωρώ πως βλέπω έναν άνθρωπο χαμένο, που σε κάθε παιχνίδι αλλάζει και σύστημα. Για το μόνο όμως που δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Δώνη είναι που δεν υπολογίζει τον Γκαρσία. Άλλωστε και τα 132 λεπτά που έχει παίξει μέχρι σήμερα ο Πάμπλο χαριστικά είναι. Δηλαδή τι ήθελαν αυτοί που μαζεύτηκαν την Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν; Μήπως να βάλει ο Δώνης να παίξει ο Γκαρσία στη θέση του Κάτσε; Αν είναι να παίξει ο ΠΑΟΚ με τους Γκαρσία, Κατσουράνη, Φωτάκη, Λόρενς, Λάζαρ στην ίδια ενδεκάδα ας δηλωθεί σε κάποιο πρωτάθλημα παλαιμάχων. Στα θετικά για τον ΠΑΟΚ είναι πως η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου βελτίωσε αρκετά την ομάδα στα μετόπισθεν.

Η σεζόν άνοιξε με τον Γλύκο στο τέρμα και τους Κουμάλο, Βιβιάν στόπερ. Μόνο την σύγκριση να κάνει κανείς καταλαβαίνει πως υπάρχει διαφορά ποιότητας που σήμερα διαθέτει τον Ιτανζ ως τερματοφύλακα και τους Σίντεφιελτ, Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Οι Κωνσταντινίδης, Αποστολόπουλος καλύπτουν εναλλάξ τη θέση, αλλά κανείς τους δεν έχει δείξει πως είναι έτοιμος να παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Στο Βικελίδης ήταν ξεκάθαρο πως με ένα στεκούμενο δεξί μπακ ο ΠΑΟΚ θα έφευγε με τη νίκη.

Δεν ήταν μόνο η φάση του πέναλτι. Όσες φορές χρειάστηκε να λειτουργήσει σαν τρίτος στόπερ ο 18χρονος μπακ υπήρξε πρόβλημα. Το καλοκαίρι η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα κληθεί να βρει ποδοσφαιριστές και για τα δύο άκρα της άμυνας, καθώς το πρόβλημα στα δεξιά είναι εμφανές ενώ ο Λίνο τον Ιούνιο κλείνει τα 36 του χρόνια και ο Σταφυλίδης θα βρίσκεται στο Λεβερκούζεν. Αυτά όμως αφορούν το μέλλον. Ο Δώνης έχει τρεις μήνες μπροστά του για να βελτιώσει την ομάδα του και να πείσει τον Σαββίδη πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ.

Το ρόστερ που πήρε στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν για πολλά πράγματα αλλά και αυτός ευθύνεται για τις τραγικές επιλογές που έκανε στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και για τη δημιουργία μιας τόσο αργής ομάδας. Τουλάχιστον πλέον διαθέτει ένα ποιοτικό αμυντικό δίδυμο, βρήκε εξτρέμ που μπορούν να δώσουν ταχύτητα στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και έναν ακόμα τρόπο να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες. Η κλήρωση του ανοίγει το δρόμο για τον τελικό του Κυπέλλου, ενώ θα είναι μεγάλη αποτυχία να χαθεί η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ή καλύτερα η πρώτη στα πλέι οφ.

Χαιρετώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x