Business and sports

Διαπλοκή και σκάνδαλα στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014

Αιτία της απομάκρυνσης του του αντιπροέδρου της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι η μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της πίστας του άλματος του σκι.

Η απομάκρυνση του αντιπροέδρου της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής Αχμέντ Μπιλάλοφ από την θέση του, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος ο Πούτιν, δεν θέτει σε κίνδυνο τις προετοιμασίες για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι το 2014.

Αιτία της απομάκρυνσης του Μπιλαλοφ είναι η μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της πίστας του άλματος του σκι, που είχε αναλάβει εταιρεία του Μπιλάλοφ, ο οποίος ελέγχει και τουριστικές εταιρείες, που θα ωφεληθούν από τους Ολυμπιακούς.

Ο αποπεμφθείς αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι προέκυψαν γεωλογικά προβλήματα που είναι υπεύθυνα για την καθυστέρηση ενώ η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η εταιρεία του Μπιλάλοφ βρισκόταν σε κακή οικονομική κατάσταση και αν η Sberbank, μια κρατική τράπεζα δεν αγόραζε ένα μεγάλο μερίδιο, η εταιρεία θα είχε καταρρεύσει. Η καθυστέρηση της εξαγοράς, που επιδίωκε ο Μπιλάλοφ και η οποία δεν έγινε με ιδιαίτερα διαφανείς όρους, ήταν υπεύθυνη για την καθυστέρηση των έργων.

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x