Business and sports

Το Χρηματιστήριο των διοργανώσεων

Στην πρώτη θέση του… χρηματιστηρίου των αθλητικών διοργανώσεων βρίσκεται το Super Bowl.

Το Super Bowl, διατηρεί την πρώτη θέση σε οικονομική αξία, ανάμεσα σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως με βάση τον τελευταίο υπολογισμό που έκανε το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό “Forbes”.

Στην δεύτερη θέση παραμένουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες (καλοκαιρινοί). Οι αμερικανοί για την αξιολόγηση χρησιμοποιούν κάποιες παραμέτρους με τρόπο που τους βολεύει. Έτσι, υπολογίζουν τη μέση τιμή των χορηγικών εσόδων, τα προϊόντα που πωλούν κάθε αγωνιστική ημέρα καθώς και τα εισιτήρια. Δεν υπολογίζεται η συνολική τηλεθέαση και οι μέρες διεξαγωγής.

Διότι αν το Super Bowl είχε την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, δεν θα συγκέντρωνε ούτε το 20% των εσόδων που έχει σήμερα. Πάντως τα εμπορικά δικαιώματα των Ολυμπιακών αγώνων για την τετραετία 2009/12 που συμπληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο υπολογίζονται στα 8 δισ. δολάρια, ποσό το οποίο είναι 47% μεγαλύτερο από την προηγούμενη τετραετία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και στη συνέχεια ακολουθούν μέχρι την 10η θέση, κατά σειρά, τα παιχνίδια του MLB World Series, το Final Four του Κολεγιακού μπάσκετ, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, το Kentucky Derby, το UEFA Champions League, οι αγώνες της Daytona 500 και το MLB All-Star Week.

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x