Γενικά

Ισορροπιστής το... νέο Honda Civic diesel

Πωλείται ήδη στην Ελλάδα συνδυάζοντας ιδανικά επιδόσεις με απόδοση τιμής.

Πριν λίγο καιρό οδήγησα το εξαιρετικό Honda Civic στη Νίκαια της Γαλλίας, με το ολοκαίνουργιο μοτέρ πετρελαίου 1.6 lt. Είχα αναφερθεί στη θαυμάσια λειτουργία του νέου κινητήρα, στον ιδανικό συνδυασμό με το μικρομεσαίο αμάξωμα και στην πολύ μικρή κατανάλωση. Τα ίδια μπορώ να πω και τώρα, από την πρώτη ημέρα που βρίσκεται το μοντέλο στης εκθέσεις Honda σε όλη την Ελλάδα, ύστερα από μια πρώτη, έστω και σύντομη, οδήγηση.

Ανώτερη αισθητική

Σχεδιαστικά δεν χρειάζονται λόγια για να περιγράψουν ένα ανώτερης αισθητικής μοντέλο, τόσο έξω όσο και μέσα. Βέβαια, γούστα είναι αυτά, αλλά το Civic σε κερδίζει. Με άνετους χώρους, καλό φινίρισμα, υψηλή τεχνολογία και λειτουργική διαρρύθμιση ειδικά με τα αντίθετα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, δύσκολα αντιστέκεσαι και δεν είναι υπερβολή.

Όμως, αυτό που κάνει το Civic να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο, είναι ο νέος κινητήρας πετρελαίου. Η Honda, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητήρων στον κόσμο, έχει παράδοση στα ατμοσφαιρικά μοτέρ βενζίνης, ωστόσο στο πετρέλαιο με τη μείωση του κυβισμού από 2.2 lt στα 1.6 lt, χρειάστηκε υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας. Το μοτέρ 1.6 lt (με φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων) αποδίδει 120 hp, με ροπή 300 Nm στις 2.000 σ.α.λ. Βγάζει από τις χαμηλές στροφές τη ροπή, είναι Euro 5 σε ρύπους, εκπέμπει 94 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα (δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας) και έχει μέση κατανάλωση 3,6 λίτρα στα 100 χλμ. Κυριολεκτικά ό,τι πρέπει για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Εν συντομία…

Η βασική έκδοση Comfort, πάντα με τον κινητήρα πετρελαίου, διαθέτει: 8 αερόσακους, συστήματα ευστάθειας – πρόσφυσης - υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, Isofix για παιδικά καθίσματα, ενεργά προσκέφαλα, αυτόματο κλιματισμό, οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, Start/Stop για τον κινητήρα, υπολογιστή ταξιδιού, ραδιο-CD κ.α., στην τιμή των 20.970 ευρώ. Υπάρχει και έκδοση Sport με πολύ πλούσιο εξοπλισμό και τιμή 22.570 ευρώ. Οι κινητήρες και οι εκδόσεις βενζίνης ξεκινούν από 1.4 lt και 14.840 ευρώ.


Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x