Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής, υπό την αιγίδα του Δήμου και του Ινστιτούτου «Θερβάντες», οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Εθνικού Αστέρα, στις 19.30 συνδιοργανώνουν με την διεθνή επιθεώρηση ποίησης «ΕΡΑΤΩ» και την πανελλαδική πρωτοβουλία φιλάθλων «ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ», εκδήλωση με θέμα: «Ένας Ισπανός ελληνιστής ποιητής, στην ποδοσφαιρομάνα Καισαριανή». Τιμώμενος ποιητής ο Albert Carcia Hernandez.

Θα απαγγείλουν ποιήματά του, μεταφρασμένα στα ελληνικά, οι ποιητές Γιώργος Μαρκόπουλος, Σωτήρης Παστάκας, Στέλιος Καραγιάννης, Βάσω Ιορδάνου Κοσμίδου και η ηθοποιός Ουρανία Μπάσλη.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Ισπανός ελληνιστής συγγραφέας Bartomeu Llinas Ferra και θα διαβασθούν κείμενά του.

Στο πιάνο ο Γιώργος Γουρζουλίδης. Στην κιθάρα ο Αντώνης Παπαγγελής. Η Ιωάννα Φόρτη θα τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Λεοντή, Σταύρο Ξαρχάκο και Μάνο Χατζιδάκι.

Θα εκτεθούν πίνακες με θέμα το ποδόσφαιρο, των ζωγράφων Π. Ζουμπουλάκη, Ι. Παπανελόπουλου, Β. Διονυσόπουλου, Ν. Οικονομίδη.

Συντονίζουν την εκδήλωση οι Γιώργος Μαρκόπουλος, Στέλιος Καραγιάννης, Βάσω Ιορδάνου Κοσμίδου, Νίκος Μάλλιαρης, Μαρτίν Περικέ.