F1

GP Μονακό 1984: μία ιστορία για Senna!

«…στις περισσότερες αναμεταδόσεις ανά τον κόσμο ακούγεται ένα όνομα, που στην πορεία θα γινόταν μύθος. Αυτό του Ayrton Senna, στην πρώτη του σαιζόν στη F1 με την ομάδα της Toleman Hart…»

To φετινό GP του Μονακό πέρασε πια στην ιστορία, με νικητή το Nico Rosberg με Mercedes, όμως ένα από αυτά που έχουν μείνει στην ιστορία των αγώνων και στο οποίο έπαιξε κάποιο ρόλο και ο πατέρας του φετινού νικητή, είναι αυτό που έγινε στις 3 Ιουνίου του 1984. Μια μέρα που είχαν ανοίξει κυριολεκτικά οι ουρανοί, έβρεχε καταρρακτωδώς και κανείς δεν γνώριζε αν το Grand Prix θα ολοκληρωνόταν. Κι αυτό γιατί οι κανονισμοί προέβλεπαν μέγιστη διάρκεια αγώνα 2 ώρες, που με τις συνθήκες που επικρατούσαν οι 77 προβλεπόμενοι γύροι ήταν αδύνατον να ολοκληρωθούν.

Περίπου στο 15o λεπτό στις περισσότερες αναμεταδόσεις ανά τον κόσμο ακούγεται ένα όνομα, που στην πορεία θα γινόταν μύθος. Αυτό του Ayrton Senna, στην πρώτη του σαιζόν στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα της Toleman Hart, που παρά το υποδεέστερο μονοθέσιό του που είχε κινητήρα turbo 1.500 cc (της Hart), είχε ανέβει από τη 13η θέση στην 6η και απειλούσε άμεσα τον Keke Rosberg, τον πατέρα του φετινού νικητή όπως είπαμε. Κι ενώ ο έμπειρος Nelson Piquet εγκαταλείπει στην πορεία, κάτι που κάνει και ο επίσης νεαρός Nigel Mansell, ο rookie Senna κάνει εκπληκτικό αγώνα: προσπερνά το Rosberg, κάνει το ίδιο με τον πολύπειρο Rene Arnoux, ενώ λίγο πριν την περίφημη στροφή Sainte-Devote αφήνει πίσω του τον πιο επιτυχημένο οδηγό που βρισκόταν στην πίστα τον Niki Lauda. Περισσότερα - πηγή: caroto.gr

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x