Γενικά

Lamborghini Marzal: ο γυάλινος γλάρος!

Ένα από τα πιο τρελά πρωτότυπα μοντέλα με εκτενή χρήση γυαλιού ήταν το Marzal. Εν έτει 1967!

Πολλοί υποστηρίζουν πως η παρθενογένεση έχει πεθάνει εδώ και καιρό και πολλές φορές ανακυκλώνεται. Αυτές τις μέρες η Opel παρουσιάζει το Monza και όσοι υποστηρίζουν πως υπάρχει μια μικρή δόση... ανακύκλωσης από την Lamborghini Marzal δεν έχουν και άδικο. Μια πρωτότυπη "Lambo" με πόρτες που άνοιγαν σαν φτερά γλάρου κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από γυαλί!

Η Mercedes-Benz 300SL (W194) του 1952 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο όπου οι πόρτες άνοιγαν προς τα πάνω αρθρωμένες στην οροφή και έμεινα στην ιστορία ως «gullwing doors» (gull σημαίνει γλάρος). Ωστόσο, η Marzal που παρουσιάστηκε το 1967 στο σαλόνι της Γενεύης, ήταν το πρώτο concept που είχε γυάλινες πόρτες α λα φτερά γλάρου. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο αφεντικό της Lamborghini.

Και πως τελικά κατάφερε να φτάσει στην ελβετική έκθεση η Marzal με συνολικά 2,4 τετραγωνικά μέτρα γυαλιού; Τότε η Lamborghini βρισκόταν μόλις τρία χρόνια στην αγορά με την 400GT και την Miura και ο Ferruccio Lamborghini επιθυμούσε διακαώς ένα τρίτο μοντέλο το οποίο ανέλαβε ο νεαρός Marcello Gandini που εργαζόταν στον οίκο Bertone. Περισσότερα - πηγή: caroto.gr

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x