Οι λίστες του 2011

Αλλαγή στρατοπέδου για τον «τρομοκράτη»

Μας έδωσαν αφορμή για συζητήσεις, για πειράγματα, χαμόγελα και καβγάδες. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, το 2011 ήταν μια χρονιά πλούσια σε αθλητικά γεγονότα που μας επέτρεψαν να αψηφήσουμε -έστω και για λίγο- την αγωνία για το "αύριο". Έτσι από σήμερα, εμείς στο www.sport-fm.gr επιστρέφουμε στην αρχή του έτους που φεύγει και σας μεταφέρουμε στιγμές αλλά και πρόσωπα που διαφοροποίησαν την καθημερινότητα μας. Αρχή από τον Ιανουάριο.

Μας έδωσαν αφορμή για συζητήσεις... Για πειράγματα... Για χαμόγελα, αλλά και για καβγάδες. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, το 2011 ήταν μια χρονιά πλούσια σε αθλητικά γεγονότα που μας επέτρεψαν να αψηφήσουμε -έστω και για λίγο- την αγωνία για το "αύριο" της Ελλάδας. Έτσι από σήμερα, εμείς στο www.sport-fm.gr επιστρέφουμε στην αρχή του έτους που φεύγει, και σας μεταφέρουμε τις στιγμές αλλά και τα πρόσωπα, για κάθε μήνα ξεχωριστά που διαφοροποίησαν την καθημερινότητα μας. Αρχή από τον Ιανουάριο...

Το πρόσωπο του μήνα... ο Ράφικ Τζεμπούρ
Στην ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ αναζητά παίκτες. Κι όμως έρχεται ένας άλλος ποδοσφαιριστής να κλέψει την παράσταση και να κερδίσει -κατά την γνώμη μας- τον τίτλο του προσώπου του μήνα... Ο Ράφικ Τζεμπούρ...

Ο Αλγερινός έχει συμφωνήσει προφορικά με την ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Παρόλα αυτά η ανακοίνωση της ομάδας που είχε έρθει πριν από αρκετές ημέρες δεν έχει ολοκληρωθεί και τυπικά με τις υπογραφές.

Έτσι σε μια κυριακάτικη προπόνηση ο Τζεμπούρ βγάζει τον "κακό" του εαυτό. Ο Χιμένεθ ασκεί κριτική στους ποδοσφαιριστές του με αφορμή την χαλαρότητα στις ασκήσεις αλλά και στα περασμένα παιχνίδια. Κάπου εκεί αναφέρει το όνομα του Τζεμπούρ. Αποτέλεσμα;

"Δεν με σέβεσαι και μου κάνεις παρατηρήσεις μπροστά στους συμπαίκτες μου. Δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό ενώ εγώ σε σέβομαι", λέει ο Αλγερινός στον Χιμένεθ ο οποίος του απαντά ότι δεν τον θέλει στην επόμενη προπόνηση... "Πολλά λες και λίγα κάνεις", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ισπανός.

Κουβέντα στην κουβέντα η ...έκρηξη τραβάει περισσότερο με τον παίκτη να απαντά... "Αν είσαι άντρας έλα έξω να τα πούμε".

Αυτό αποτέλεσε την τελική αφορμή ίσως για να αποτελέσει παρελθόν ο Τζεμπούρ από την ΑΕΚ. Μέσα στις επόμενες ημέρες οι δρόμοι του Τζεμπούρ και της Ένωσης "χωρίζουν" με τον παίκτη να μένει ελεύθερος να πάει σε όποια ομάδα θέλει...

Το γεγονός του μήνα... η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό
Και εδώ φτάνουμε στο γεγονός του μήνα. Ο Τζεμπούρ αποτελεί μια άκρως δελεαστική πρόταση κάθε ομάδα για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Φέρεται να αναζητά το μέλλον του στο εξωτερικό... Φέρεται όμως...

Το απογευματάκι της 21ης Ιανουαρίου ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 αποκαλύπτει το μέλλον του Αλγερινού. Υπογράφει στον Ολυμπιακό. Σύντομα θα κάνει και δηλώσεις εξηγώντας τους λόγους της αλλαγής του μάνατζέρ του και το "πώς" κατέληξε στον Πειραιά.

Τα άλλα σημαντικά γεγονότα...
Στον Ολυμπιακό παράλληλα με την απόκτηση του Τζεμπούρ ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπαθεί να κρατήσει τον Μιραλάς στο... λιμάνι. Ο Βέλγος αποτελεί την αποκάλυψη της σεζόν αλλά ο μάνατζέρ του κλωτσάει. Το σήριαλ των επαφών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και τον Ενροτό κρατάει πολύ.

Τελικά, ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων θα τα καταφέρει, λίγους μήνες αργότερα. Η Σεντ Ετιέν παίρνει τα χρήματα που όριζε η αρχική συμφωνία, ο Βέλγος ευτυχισμένος που έμεινε στον Ολυμπιακό και ο ένας από τους δύο προέδρους της γαλλικής ομάδας ότι πιάστηκε κορόιδο από την ελληνική ομάδα λόγω του μικρού ποσού που έδωσε τα δικαιώματα του Μιραλάς.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι κλείνουν τον Μανιάτη, όχι όμως και τον Κουμόρτζι παρά τις πληροφορίες για το αντίθετο.

Στον Παναθηναϊκό τα διοικητικά προβλήματα δίνουν και παίρνουν. Ο Αδαμάντιος Πολέμης φέρεται να μπαίνει μπροστά για να αναλάβει την προεδρία αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ο Τζιμπρίλ Σισέ προσπαθεί να πάρει στους ώμους και το βάρος των διοικητικών εξελίξεων. Ανεβάζει το ηθικό των συμπαικτών του που όλοι μαζί κάνουν την μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Από μεταγραφές; Τίποτα.

Στην ΑΕΚ προχωρά την υπόθεση δανεισμού του Μίτσελ και του Μπάχα, ενώ κλείνει τον Ματέος.

Η κακή πορεία της Λάρισας στο πρωτάθλημα φέρνει την μεγάλη αντίδραση των οπαδών της. Μετά από την ήττα από τον Ατρόμητο περίπου 500 οπαδοί της ομάδας περιμένουν στην πόλη το πούλμαν και για πέντε ώρες κρατούν... όμηρους τους παίκτες .



Στο μπάσκετ φαίνεται να γίνεται η αλλαγή. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Μεγάλο ντέρμπι με νικητές τους ερυθρόλευκους που παίρνουν για τα καλά κεφάλι στην βαθμολογία της Α1.

Ο Παναθηναϊκός όμως μετά από αυτό φαίνεται να ξυπνά... Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν την Λιέτουβος Ρίτας εκτός έδρας και παίρνουν μια μεγάλη νίκη με πολύ καλή εμφάνιση. Πού να το φαντάζονταν οι οπαδοί του τριφυλλιού ότι μετά από λίγους μήνες η ομάδα θα θριάμβευε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και στην συνέχεια θα κατακτούσε το ευρωπαϊκό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x