Οι λίστες του 2011

Άστα… φιέστα

Ο Απρίλιος είναι από τους μήνες του 2011 που πολλοί θα ήθελαν να κάνουν… delete!

Ο Απρίλιος είναι από τους μήνες του 2011 που πολλοί θα ήθελαν να κάνουν… delete!

Το Κύπελλο της ΑΕΚ και πρώτος τίτλος του «Λύμπε», που δεν πανηγυρίστηκε όπως έπρεπε λόγω των γνωστών-αγνώστων.

Το τσουρούφλισμα του Βαλβέρδε μέχρι να αποφασίσει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Ο υποβιβασμός της «Ένωσης» στο μπάσκετ, στην Α2 κατηγορία.

Το τραγικό δυστύχημα του Αντεφέμι.

Ο χαμός του Νίκου Παπάζογλου.

Το γεγονός του μήνα: Η κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ και τα όσα επακολούθησαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ

Τον ήθελε, τον χρειαζόταν, τον πήρε.

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη στο ΟΑΚΑ το βράδυ της 30ης Απριλίου προκειμένου να κατακτήσει τίτλο και πάλι έπειτα από εννέα χρόνια. Ο Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με κεφαλιά (28’). Ο Ατρόμητος πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε παρά τις ευκαιρίες που είχε. Τελικά στο 78’ και στο 85’, Μπάχα και Καφές αντίστοιχα διαμόρφωσαν το 3-0 χαρίζοντας στην ΑΕΚ το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Σημαντικότερο ίσως και από αυτό όμως ήταν ότι η συγκεκριμένη κούπα ήταν η πρώτη στην πολύχρονη καριέρα του «Λύμπε»! Στα 36 του σχεδόν χρόνια ο Καλαματιανός επιθετικός ευτύχησε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο. Κάτι διαφορετικό, εξάλλου, θα ήταν τουλάχιστον άδικο για έναν παίκτη της κλάσης του.

Όλα αυτά πάντως, ο τίτλος της ΑΕΚ, η χαρά του Λυμπερόπουλου επισκιάστηκαν από τους γνωστούς-άγνωστους των γηπέδων που αποφάσισαν να παίξουν και πάλι ρόλο πρωταγωνιστή. Με το σφύριγμα της λήξης «κιτρινόμαυροι» οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο. Κάποιοι πανηγύρισαν με τους παίκτες της ομάδας τους ενώ κάποιοι άλλοι προπηλάκισαν αυτούς του Ατρομήτου. Το πράγμα όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς η ένταση γρήγορα μεταφέρθηκε στις κερκίδες όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι οπαδοί της ομάδας του Περιστερίου… επιδόθηκαν σε ανελέητο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα.





Το πρόσωπο του μήνα: Ερνέστο Βαλβέρδε

Το θέμα της παραμονής του Ισπανού τεχνικού στον πάγκο του Ολυμπιακού ξαφνικά «θολώνει». Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα τον θέλουν και δεν το κρύβουν παρόλα αυτά έστω και σε φιλολογικό επίπεδο κοιτάζουν πιθανούς αντικαταστάτες του. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται και αυτό του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

«Αγκάθι» στην παραμονή του Βαλβέρδε είναι η οικογένεια του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα κάνει ένα ταξίδι στην Ισπανία θα μιλήσει με τους δικούς του και θα τους πείσει να παραμείνει για ακόμα έναν χρόνο στον Πειραιά.

Το σίριαλ πάντως θα διαρκέσει περίπου δύο βδομάδες με την παραμονή να οριστικοποιείται στις 14 Απριλίου.

Κατά τα άλλα…

Ο Απρίλιος ξεκινά με γεύση γλυκόπικρη λόγω της σπουδαίας πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Final 4 της Euroleague, αλλά και του αποκλεισμού του Ολυμπιακού από αυτό.

Θα ακολουθήσουν κωμικοτραγικές στιγμές με πρωταγωνιστές τους παίκτες της ΑΕΚ αλλά και οπαδούς της «’Ένωσης». Οι τελευταίοι παραγγέλνουν στην ομάδα πέντε ταξί προκειμένου να μεταβεί στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Ατρόμητο, μιμούμενοι τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες είχαν επιστρέψει σπίτια τους μετά την ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Στις 6 Απριλίου ακούγονται τα πρώτα σενάρια για Σισέ και Λάτσιο, ενώ μία ημέρα αργότερα οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Ντουντού χωρίζουν οριστικά. Ο Βραζιλιάνος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο.

Η 29η αγωνιστική της Super League διεξάγεται στις 10 του μήνα. Η Λάρισα χάνει από την ΑΕΚ με 3-2 και ο Αστέρας Τρίπολης από τον Παναθηναϊκό με 1-0. Αμφότερες οι επαρχιακές ομάδες υποβιβάζονται και μαθηματικά στην Football League.

Στις 18 Απριλίου βρίσκει τραγικό θάνατο ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι. Ο μέσος της SKODA Ξάνθης σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Εγνατία Οδό. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο 26χρονος πήγαινε στη Θεσσαλονίκη για να κανονίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον γάμο του.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα σπορ; Ο Ηρακλής δε καταφέρνει να παραμείνει στην Α1 μπάσκετ των ανδρών και γίνεται η πρώτη ομάδα του υποβιβάζεται. Μία εβδομάδα αργότερα στις 20 Απριλίου έρχεται και η σειρά της ΑΕΚ! Η «βασίλισσα» του χρόνου θα βρίσκεται στην Α2. Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου νίκησε μεν τον Πανιώνιο, όμως η παράλληλη νίκη του Ηλυσιακού επί του Κολοσσού την υποβίβασε…

Εκτός αγωνιστικών χώρων… η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο τραγουδοποιό Νίκο Παπάζογλου στις 17 Απριλίου ο οποίος χάνει τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 63 ετών. Κανείς εδώ δεν τραγουδά, κανένας δεν χορεύει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x