Κινηματογράφος

Η εκδίκηση του σκηνοθέτη του LOTR: Ήθελε να τον αντικαταστήσει με τον Ταραντίνο & τον έκανε... ορκ!

Το sport-fm.gr θυμάται την ασύλληπτη εκδίκηση του Πίτερ Τζάκσον στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, όταν εκείνος του έκανε τη ζωή δύσκολη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Lord of the Rings.

Η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου και, με αφορμή το ότι οι θρυλικές ταινίες παίζοντας ξανά στους ελληνικούς κινηματογράφους, το sport-fm.gr θυμάται ένα από τα πιο ιδιαίτερα παρασκήνια που τις αφορούν.

Όχι, δεν θα σας πούμε για το τραυματισμένο πόδι του Βίγκο Μόρτενσεν στη σκηνή που κλοτσά το κράνος των ορκ, αλλά για την απίθανη εκδίκηση που πήρε ο σκηνοθέτης των ταινιών, Πίτερ Τζάκσον, από τον περιβόητο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Ο φυλακισμένος τα τελευταία χρόνια για σωρεία ποινικών, σεξουαλικών αδικημάτων παραγωγός είχε συνεργαστεί με τον Τζάκσον αρχικά, όταν η Miramax είχε αναλάβει την παραγωγή της μεταφοράς των βιβλίων του Τόλκιν στη μεγάλη οθόνη.

Γουάινσταϊν: Η εκδίκηση του σκηνοθέτη του Άρχοντα

Όπως αποκάλυψε το 2021 ο πρωταγωνιστής της τριλογίας, Ελάιζα Γουντ, ο Γουάινσταϊν έκανε δύσκολη τη ζωή του Τζάκσον καθώς ήθελε να βγει μία μόνο ταινία αντί τριών. Μάλιστα, σε κάποια φάση απείλησε τον Νεοζηλανδό σκηνοθέτη ότι θα τον αντικαθιστούσε με τον Κουέντιν Ταραντίνο ή τον Τζον Μάντεν!

Κάπου εκεί ο Τζάκσον αποφάσισε να βρει άλλον παραγωγό, με τον Γουάινσταϊν να συμφωνεί αλλά να του δίνει μόλις ένα Σαββατοκύριακο προκειμένου να εντοπίσει τον νέο του συνεργάτη - και με την προϋπόθεση εκείνος να αναλάβει όλες τις ταινίες που θα κυκλοφορούσαν.

Εντέλει, η New Line Cinema εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή και έσωσε την κατάσταση, αναλαμβάνοντας να κυκλοφορήσει μία τριλογία που θα έγραφε ιστορία και που θα έφερνε κάτι λιγότερο από τρία δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της!



Μάλιστα, ο Τζάκσον είχε την ευκαιρία να πάρει την εκδίκησή του από τον Γουάινσταϊν για τα προβλήματα που του είχε δημιουργήσει - και μάλιστα με τρόπο αρκετά ευφάνταστο.

Βλέπετε, μία από τις μάσκες των ορκ βασίστηκε στο πρόσωπο του παραγωγού!

«Νομίζω είναι ΟK να το πούμε πλέον, ο τύπος είναι στη φυλακή, γ@@α τον. Ήταν ο τρόπος του σκηνοθέτη να του πει να πάει να γ@@@εί».

Κάπως έτσι, η φριχτή όψη του Gothmog προέκυψε κατόπιν έμπνευσης από τον άλλοτε κραταιό παραγωγό του Χόλιγουντ...

Γουάινσταϊν: Η εκδίκηση του σκηνοθέτη του Άρχοντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x