Κινηματογράφος

Από το “Mamma Mia” μέχρι το “Two Tickets to Greece”: 10 ταινίες με φόντο την Ελλάδα

Με αφορμή την ταινία “Two Tickets to Greece” που γυρίστηκε στην Ελλάδα και βγαίνει στις αίθουσες στις 13 Ιουλίου, συγκεντρώσαμε 10 ταινίες με φόντο το ελληνικό τοπίο.

H εβδομάδα αυτή επιφυλάσσει την πρεμιέρα της ταινίας “Two Tickets to Greece” -στις 13 Ιουλίου- του Γάλλου Marc Fitoussi. Βλέποντας τον τίτλο και έπειτα την υπόθεση, αναρωτήθηκα πόσες ξένες παραγωγές πρέπει να έχουν γυριστεί στα ελληνικά νησιά που παρουσιάζουν την Ελλάδα ως τον πλέον ιδανικότερο προορισμό για να ξεχάσει τα προβλήματά του ο ήρωας της ταινίας. Ή πόσες φορές το ελληνικό τοπίο πρωταγωνίστησε σε μεγάλες παραγωγές διεθνούς φήμης με τον τρόπο του. Είτε πρόκειται για την κυκλαδίτικη ομορφιά με το άσπρο και το μπλε, είτε για τον Παρθενώνα σε όλο του το μεγαλείο, στην Ελλάδα έχουν γυριστεί κάποιες από τις πιο γνωστές και αξιόλογες ταινίες – με ευρεία γκάμα ειδών, από μιούζικαλ μέχρι δράσης!

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτή η λίστα με τις 10 – ίσως – καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα, με τις περισσότερες να προβάλλουν την ομορφιά των νησιών και της καλοκαιρινής ζωής, ενώ άλλες να αναδεικνύουν και λίγο από τα ορεινά, πιο άγρια τοπία.

Δείτε στη συνέχεια στο monopoli.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x