Μουσική

Τελικός Euro U21: H ώρα της αλήθειας για Αγγλία και Ισπανία έφτασε!

Η ώρα της... αλήθειας έφτασε για Αγγλία και Ισπανία, που συγκρούονται στον τελικό του Euro U21 στο Μπατούμι. Ανάλυση και προγνωστικά.

Παρά τις εκπλήξεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της διοργάνωσης, η εξέλιξη ήταν η πλέον αναμενόμενη όσον αφορά τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Είναι χαρακτηριστικό για την Αγγλία πως έφτασε στον τελικό σημειώνοντας πέντε σερί νίκες. Έκανε άνετα το 3/3 στη φάση των ομίλων και ξεπέρασε το εμπόδιο της Πορτογαλίας στα προημιτελικά. Με τον Γκόρντον να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Σχετικά εύκολο αποδείχθηκε το έργο της στον ημιτελικό με το Ισραήλ, όπου επικράτησε 3-0 με σκόρερ τους Γκιμπς-Γουάιτ, Πάλμερ και Άρτσερ. Ομάδα με πολλή ποιότητα, εμπειρία και παίκτες που έχουν παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο η Αγγλία, η πορεία της σε αυτό το Euro U21 δεν προκαλεί καμία εντύπωση.

Αήττητη στη διοργάνωση είναι και η Ισπανία. Έστω κι αν ζορίστηκε λίγο παραπάνω να φτάσει στον τελικό. Πέρασε πρώτη από τη φάση των ομίλων με δύο νίκες και μια ισοπαλία, ισοφαρίζοντας στο 90' την Ουκρανία στην τελευταία αγωνιστική. Στον προημτελικό με την Ελβετία, η «furia roja» χρειάστηκε την διαδικασία της παράτασης για να κάνει τη δουλειά, επικρατώντας εντέλει με σκορ 2-1.

Η δεύτερη συνάντηση με την Ουκρανία στο τουρνουά αποδείχθηκε μια πολύ διαφορετική ιστορία, καθώς η Ισπανία ήταν ισοπεδωτική, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 13' από γκολ του Μποταρένκο.

Ρουίθ και Σανθέτ έφεραν την ανατροπή πριν το ημίχρονο και οι Μπλάνκο, Ορόζ, Γκόμεθ σκόραραν στο δεύτερο μέρος για το τελικό 5-1! Πολύ υψηλό το επίπεδο ποιοτικά για τους Ίβηρες και πολλές οι λύσεις στο βάθος του ρόστερ.

Σπουδαίος τελικός, ανοικτός σε κάθε αποτέλεσμα και πολύ λεπτές οι ισορροπίες. Ένα λάθος ή μια έμπνευση της στιγμής μπορεί να κρίνουν τον νικητή. Υπαρκτή σε μεγάλο βαθμό η πιθανότητα να μην φτάσουν τα 90 λεπτά του τελικού. Το συνδυαστικό στοίχημα Χ & Goal/Goal σε απόδοση 4.10 στη Stoiximan.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x