Γιώργος Μαζιάς

Oι νέοι είναι ωραίοι...

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ.

Ο Ολυμπιακός το μόνο που μπορεί να κρατήσει είναι το +10. Πήγε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα από τον ΠΑΟΚ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου γύρου. Δεν έπαιξε καλά και μάλλον προβλημάτισε τον κόσμο του. Μπορείς να πεις κάτι τέτοιο για τον πρωτοπόρο που μετράει 15 νίκες και 1 ισοπαλία σε 16 αγώνες.

Υπερβολή δεν ακούγεται; Μπορεί και να' ναι, αλλά η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίσθηκαν δίχως κέφι και με την ιδέα ότι θα πάρουν εύκολα ένα ακόμη ματς. Το γκολ του Ιλιτς του έβαλε σε μπελάδες, αλλά βρήκαν πάλι τον τρόπο για να νικήσουν. Υπάρχει η διαφορά κλάσης, αλλά ο κόσμος πλέον έχει μάθει αλλιώς. Θέλει καλή μπάλα σε όλα τα παιχνίδια. Κακομαθαίνει. Oι παίκτες όμως είναι άνθρωποι κι αυτοί.

Δίνουν σερί παιχνίδι ανά τρεις μέρες εδώ και τρεις μήνες. Υπάρχει κόπωση και βγαίνει. Παράλληλα, όταν ξέρεις ότι είσαι καλύτερος επίσης σου βγαίνει μια χαλαρότητα κάποιες φορές. Ολα αυτά επηρεάζουν. Οπως και να έχει όμως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Ολυμπιακός σαρώνει. Οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές. Καλπάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη καταρρίπτοντας ρεκόρ δεκαετιών. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του μπορεί να γλύτωσε στο τέλος ένα βαθμό, αλλά και πάλι είχε απώλεια. Ξεκινά στραβά τα παιχνίδια και τελικά χρειάζεται υπέρβαση στο τέλος.

Τις περισσότερες φορές τα καταφέρνει. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί πάντα να ανατρέπει κάθε εις βάρος του κατάσταση. Κάπως έτσι πρόλαβε να ισοφαρίσει, αλλά δυο βαθμοί χάθηκαν και η διαφορά αυξήθηκε από την κορυφή. Παίκτες έχει, προπονητή έχει, διοίκηση έχει.

Ολοι καλοί είναι, αλλά κάτι χαλάει στο τέλος. Εχει ποιότητα, αλλά χρειάζεται σταθερότητα. Είναι καλύτερος από άλλες χρονιές. Οταν όμως ο Ολυμπιακός κάνει σχεδόν το απόλυτο πρέπει κι εσύ να κάνεις το ίδιο ώστε να μείνεις μέσα στο κόλπο. Στο αντίστοιχο σημείο με πέρυσι (16η αγωνιστική) είχε δυο πόντους λιγότερους και ήταν στο -8. Τώρα όμως αν και έχει καλύτερη πορεία είναι στο -10. Γίνεται; Ναι, επειδή ο αντίπαλος δεν χάνει πουθενά. Πόσο καλύτερα να πάει; Μπορούσε; Ναι, μπορούσε, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος. Κάτι λείπει.

Και στον Παναθηναϊκό λείπουν πράγματα και μάλιστα πολλά. Το ξέρει αυτό και προσπαθεί. Δεν έχει τη διάρκεια που θα ήθελε, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα με το καλημέρα μιας νέας ομάδας. Θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Από το να χάνει στη Λεωφόρο, μέχρι που να σαρώνει τον αντίπαλο εκτός έδρας. Τα πιτσιρίκια του έχουν ενέργεια και θέληση για διάκριση. Αυτό είναι και το μεγάλο όπλο του νέου Παναθηναϊκού. Χρειάζεται κατανόηση όμως για ένα νέο παιδί. Η εμπειρία δεν αποκτάται μέσα σε μια μέρα. Ο χρόνος πάντως δουλεύει για τους «πράσινους»...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x