Running

Με παρουσία πρωταθλητών πραγματοποιήθηκαν τα «Κυριακίδεια 2019» στο στίβο της Φιλοθέης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν για 30η φορά τα «Κυριακίδεια», ένας αγώνας δέκα χιλιομέτρων προς τιμήν του Στέλιου Κυριακίδη, στον στίβο της Φιλοθέης.

Για 30η φορά πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα «Κυριακίδεια» στον στίβο της Φιλοθέης το πρωί της Κυριακής (27/1).

Ο Στέλιος Κυριακίδης γεννήθηκε στην Πάφο και ήταν ο πρώτος νικητής του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946, εκτός Αμερικανών και Καναδών αθλητών. Δέκα χρόνια αργότερα ίδρυσε τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης ο οποίος πρωταγωνιστεί στον ελληνικό στίβο. Έλαβε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες και είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές μεγάλων αποστάσεων.

Πριν την έναρξη του αγώνα έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του ταρτάν το οποίο αντικαταστήθηκε μετά τις πλημύρες, το προηγούμενο καλοκαίρι. Τα εγκαίνια έκαναν ο Πρόεδρος του Α.Ο.Φ. Γιάννης Προβελέγγιος και ο Δήμαρχος Φιλοθέης, Παντελής Ξυριδάκης.

Η ηλιοφάνεια και η σχετική άπνοια, ευνόησε τους αθλητές για να τρέξουν την απόσταση των δέκα χιλιομέτρων επί δημόσιας οδού, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών φτάνοντας τις 900 και ξεπέρασαν κατά πολύ τις 610 της προηγούμενης χρονιάς.

Στην κατηγορία των ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης του ΓΑΣ Ιλισός με χρόνο 32:46 ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε ο αθλητής του Πανελληνίου ΓΣ, Αλέξης Πασπάτης, με 34:25. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κωστούρος Αναστάσιος – Θωμάς με χρόνο 35:50.

Στην κατηγορία των γυναικών υπήρξε και ρεκόρ διαδρομής με την αθλήτρια της ομάδας Polias Runners, Κατερίνα Ασημακοπούλου να τερματίζει σε 37:50, κατεβάζοντας τον χρόνο κατά 1 λεπτό και 72 δευτερόλεπτα. Την δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν η αθλήτρια του Πανελληνίου ΓΣ, Βασιλική Σπάθη με 38:42 και η Βίκυ Κολοβού, του ΓΑΣ Ιλισός, με 40:09.

Το «παρών» στον αγώνα έδωσε και ο πανελληνιονίκης των μεγάλων αποστάσεων και μαραθωνοδρόμος, Νίκος Πολιάς, ο οποίος μίλησε στον sport-fm.gr και τον Δημήτρη Μπάφη αναφερόμενος τόσο στην δική του συμμετοχή, όσο και στην πρωτιά που ήρθε από αθλήτρια της ομάδας του.

«Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία σήμερα. Επέλεξα να τρέξω σε έναν αγώνα μετά από πολλά χρόνια και ήθελα να αγωνιστώ σήμερα, γιατί πρέπει να τιμάμε τις μορφές του παρελθόντος και ο Στέλιος Κυριακίδης υπήρξε μία κορυφαία μορφή του αθλητισμού. Η διοργάνωση έφτασε τα 30 χρόνια κάτι που με χαροποιεί καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται για να χαρούν το τρέξιμο και να λάβουν μέρος σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού».

Όταν ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται που μία αθλήτρια της ομάδας του κέρδισε τον αγώνα και σημείωσε ρεκόρ διαδρομής εκείνος απάντησε:

«Η χαρά είναι διπλή για εμένα, γιατί η Κατερίνα ήταν μία αθλήτρια που έτρεχε πολύ καλά στο παρελθόν και τώρα κάνει μία νέα προσπάθεια η οποία. Περίμενα να έχει καλό χρόνο σήμερα αλλά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έκανε ρεκόρ διαδρομής. Όλα τα μέλη της ομάδας Polias Runners που βρέθηκαν σήμερα εδώ έδειξαν ότι ευχαριστήθηκαν την διαδρομή και αναμένουμε να δώσουμε το παρόν και την ερχόμενη χρονιά»

inner

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x