Running

Σουβατζόγλου: «Στο XTERRA ξεπερνάς τα όριά σου»

Ο πρώτος Έλληνας που προκρίθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα XTERRA ανέλυσε τους λόγους που δεν πρέπει να χάσει κανείς το 6o XTERRA Greece Championship, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη Βουλιαγμένη.

Έτοιμος για μια καλή εμφάνιση κόντρα στους κορυφαίους αθλητές του XTERRA είναι ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου.

Ο έμπειρος τριαθλητής θα συμμετάσχει στο 6o XTERRA Greece Championship, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Βουλιαγμένης, και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τον κορυφαίο αγώνα off road triathlon.

Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Σταύρο Χονδροθύμιο:

Για τον αγώνα της Κυριακής: «Όλα είναι έτοιμα. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέρνω να αγωνιστώ για πρώτη φορά με επαγγελματίες αθλητές, πέρυσι ήμουν με τους ερασιτέχνες. Είναι επιτυχία και μόνο που αγωνίζομαι εκεί, ανάμεσα στην ελίτ του αθλήματος. Μια καλή εμφάνιση θα είναι ό,τι καλύτερο για εμένα».

Για τη δυσκολία που έχει το τρέξιμο στο βουνό: «Αυτό είναι το ωραίο στο XTERRA. Σωματικά είναι πιο δύσκολο, γιατί είναι πιο τεχνικό. Περιλαμβάνει διαδρομές εκτός δρόμου, ανηφόρες, κατηφόρες, ανεβάσματα και κατεβάσματα σε βράχους. Είναι πιο δυναμικό το τρέξιμο, από αυτό στο δρόμο. Οι αποστάσεις και στα τρία αγωνίσματα είναι οι αντίστοιχες Ολυμπιακές, αλλά η διαφορά είναι ότι ο γίνονται σε βουνό».

Για την ελληνική διοργάνωση: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτή τη διοργάνωση στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να έχουμε μεγάλη άνθιση στο συγκεκριμένο άθλημα, λόγω του κλίματος και της φύσης. Είμαστε τυχεροί που διοργανώνεται ένας τέτοιος κορυφαίος αγώνας στη χώρα μας. Η σειρά αγώνων γίνεται σε όλο τον κόσμο και δίνει την πρόκριση για τη Χαβάη. Διαφορετικά θα έπρεπε να τη διεκδικήσουμε σε αγώνα του εξωτερικού».

Για το τι κάνει ξεχωριστή την πίστα της Βουλιαγμένης: «Το τρίαθλο των Ολυμπιακών αγώνων έγιναν εκεί. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, παρότι είναι δίπλα στην Αθήνα. Το βουνό σαν διαδρομή είναι ιδανικό, με απίστευτη θέα. Είναι μια γρήγορη διαδρομή, χωρίς μεγάλη τεχνική δυσκολία»

Για τους λόγους που κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με το Xterra: «Περιλαμβάνει τα τρία σημαντικότερα αερόβια αθλήματα, τα πιο κλασικά και γίνεται μέσα στη φύση. Ένας αθλητής μπορεί να βρει και να ξεπεράσει τα όριά του. Δεν μπορείς να βαρεθείς αυτό το άθλημα, έχει συνεχείς εναλλαγές σε παραστάσεις. Είναι ό,τι καλύτερο για να ξεσκάσει κάποιος και να βελτιώσει τον εαυτό του».

Για τους λόγους που κάποιος αξίζει να το παρακολουθήσει: «Αξίζει πάρα πολύ για έναν θεατή. Όταν κάποιος έρχεται για πρώτη φορά το απολαμβάνουν τόσο πολύ που αρχίζει αμέσως τις προπονήσεις. Είναι πάρα πολύ θεαματικό, έχει γρήγορες αλλαγές και όλοι οι αθλητές τερματίζουν χαρούμενοι. Το κλίμα είναι φανταστικό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x