Τα τραγούδια της... άλλης όχθης

«Γιορτάζεις σήμερα»-Χριστίνα Δελλή

Ήταν ένα κορίτσι με το πιάνο και τα γαλλικά του. Το πιάνο το έμαθε από τον μαέστρο πατέρα της και τα «γαλλικά» από τους θαμώνες των κέντρων όπου εμφανιζόταν.

Η Χριστίνα Δελλή τα έκανε όλα γρήγορα!

Στα δεκαπέντε της βγήκε στις πίστες, στα δεκαέξι παντρεύτηκε, στα δεκαεφτά έκανε την κόρη της και στα δεκαεννέα χώρισε!

Από Τσερνωτά γίνεται Δελλή και με πολύ νάζι και άγνοια κινδύνου, εξελίσσεται σε πρώτο όνομα στα κέντρα όπου σύχναζαν οι… στυλοβάτες των νεαρών αοιδών, με μοντέλα να γεμίζουν το τραπέζι τους και το τελευταίο μοντέλο της μερσεντές να τους περιμένει έξω, για να «φορτώσουν».

Οι συνοικιακές εταιρίες δίσκων «σφάζονται» στα πόδια της και το «παχύ» σίγμα της γίνεται σήμα κατατεθέν για τους αυλικούς της νέας βασίλισσας της δυτικής όχθης.

Κάθε δίσκος της συνοδεύεται από πανάκριβα βίντεο κλιπ, με πρωταγωνιστές πασίγνωστα μοντέλα από όλο τον κόσμο, όπως ο Κάμερον στο «Ένοχο φιλί». Είναι η ερμηνεύτρια που τα τραγούδια της και ακούγονται και … βλέπονται. Ήταν τέτοια η επιτυχία της, που ακόμη και ο Μάτσας τής έκανε δίσκο!

Η «βασιλεία» της Δελλή διήρκεσε μέχρι τις αρχές του 2000, όταν άρχισε να δύει το άστρο της, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της να προκαλέσει νέους… ερεθισμούς με τη συμμετοχή του ωραιότερου άνδρα του κόσμου, Μπεν Γουίλσον, στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Με λένε Χριστίνα»

Ο κόσμος είχε μάθει πώς τη λένε, αλλά δεν καιγόταν να ακούσει άλλα τραγούδια από εκείνη.

Λίγα χρόνια αργότερα, η Χριστίνα μάς απείλησε ότι «Θα εξαφανιστεί» και απ’ ‘ο,τι φαίνεται έκανε πράξη την απειλή της.



O Γιώργος Τσάμπρας μάς ξαναθυμίζει τραγούδια και ερμηνευτές που είχαν το δικό τους φανατικό κοινό, αλλά δεν κέρδισαν ποτέ την άνοδο στην… εθνική κατηγορία. Κάποια από αυτά τα τραγούδια άφησαν εποχή, όμως ξεχάστηκαν μαζί με τους δημιουργούς τους, αφήνοντας στους παλαιότερους μια πικρή ανάμνηση για τους ήχους και τις εικόνες μιας γενιάς, που χάθηκαν μαζί με τα χρόνια της νιότης τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x