Stories

Ο προηγούμενος τελικός της Ελλάδας κόντρα στη Γεωργία για πρόκριση στο Euro

Ένας τελικός πρόκρισης απέναντι στη Γεωργία με φόντο το Euro δεν αποτελεί άγνωστο σκηνικό για την Ελλάδα. Θυμάστε ποιος ήταν ο προηγούμενος;

Το προηγούμενο do or die της Εθνικής κόντρα στη Γεωργία με φόντο το Euro.

Η γαλανόλευκη καλείται να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο ώστε να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το προσεχές καλοκαίρι. Αυτό της παρέας του Κβαρατσχέλια.

Δεν πρόκειται, πάντως, για την πρώτη φορά που η Ελλάδα δίνει τελικό απέναντι στη Γεωργία με στόχο την παρουσία της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ποια ήταν η προηγούμενη φορά; Στις 11/10 του 2011.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήγε στο «Μικέιλ Μέσκι», γνωρίζοντας ότι με νίκη ή στη χειρότερη ισοπαλία, σφράγιζε εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Ο δρόμος προς την Ουκρανία και την Πολωνία δεν ήταν στρωμένος με… ροδοπέταλα από τους Γεωργιανούς, οι οποίοι, πάντως, είχαν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι, με προπονητή τον γνώριμό μας, Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος περίπου δύο χρόνια πριν είχε φύγει άδοξα από το τιμόνι του Ολυμπιακού, πάλεψαν λυσσαλέα για να δείξουν τα δόντια τους στην Ελλάδα. Προηγήθηκαν, μάλιστα, με τον Ταργκαμάτζε στο 19’ και τα… φίδια είχαν αρχίσει να ζώνουν τη γαλανόλευκη. Αφού στον πρώτο γύρο η Γεωργία είχε πάρει ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Σπυρόπουλο να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 72’.



Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας… Στο δεύτερο μέρος άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις η Γεωργία και στο 65’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Ταργκαμάτζε, με τον Κετσπάγια να έχει εξαντλήσει τις αλλαγές του.

Η Εθνική, έστω και με τη βοήθεια της τύχης μπόρεσε να πετύχει το «χρυσό» γκολ, καθώς η μπάλα κόντραρε στο δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Φωτάκη, με την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα του Ρεβισβίλι. Οι γηπεδούχοι ήταν σαν να δέχθηκαν γκολ στην παράταση, ενώ το καύσιμο στο ντεπόζιτό τους άρχισε να τελειώνει. Η πρόκριση «κλείδωσε» οριστικά με το πλασέ του Χαριστέα που έγραψε το 2-1 στο 85’.

Γεωργία-Ελλάδα: Ο προηγούμενος τελικός της γαλανόλευκης για πρόκριση στο Euro

Η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη με 24 βαθμούς, άφησε δεύτερη την Κροατία, η οποία κλήθηκε να βγάλει νοκ άουτ την Τουρκία και τα κατάφερε, με το εκτός έδρας 3-0 και το εντός έδρας 0-0.



Γεωργία (Τιμούρ Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Καλάτζε, Γκριγκαλασβίλι (50' Ιασβίλι), Κανκάβα (42' λ.τ. Λομπιανίτζε), Χιζανισβίλι, Ταργκαμάτζε, Μαρτσβαλάτζε, Μιχελίτζε (65' Γκουρούλι), Κομπιασβίλι

Στον πάγκο έμειναν οι: Κβασβάτζε, Χουμπούτια, Γκριγκαλάβα, Ντβαλισβίλι

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Χαριστέας, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Γκέκας (90' Κονέ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Χιώτης, Μάκος, Πέτσος, Μαλεζάς

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
Βοηθοί: Ντι Λιμπερατόρε, Ντι Φιόρε (Ιταλία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x