Τάσος Τσατάλης

Να μη το παρατραβάμε με τον Λιβάγια

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr, για την περίπτωση του Κροάτη επιθετικού, που θέλει μέτρο στην διαχείριση για να μη «χαθεί» για την ΑΕΚ.

*** Σε περιόδους κακές, όπως αυτή που περνάει η ΑΕΚ, το να βρίσκονται παίκτες στο επίκεντρο για τους λάθος λόγους, είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

***Στην Ένωση τώρα είναι βασικά οι Μάνταλος και Λιβάγια. Για να ασχοληθώ λίγο με τον Κροάτη, επειδή είναι πρόσφατο το ματς με τον Άγιαξ με το πέναλτι και την αποβολή, να πω πως μάλλον έχει αρχίσει και παρατραβάει το πράγμα.

***Ο Λιβάγια κι από πλευράς ποσού που δόθηκε για να αποκτηθεί κι από συμβόλαιο κι από ηλικία και φυσικά από αγωνιστική αξία, αυτή τη στιγμή είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της ΑΕΚ.

***Ναι, δεν παίζει καλά, αλλά ποιος παίζει καλά εδώ και καιρό στην ΑΕΚ;

***Όταν δόθηκαν τα περίπου 2 εκατομμύρια για να αποκτηθεί, στην ομάδα ήξεραν πως δεν αγόραζαν κάποιον «άγιο». Μια χαρά γνωστές ήταν οι ιδιαιτερότητες του.

***Το αφεντικό έχει δικαίωμα να κάνει τις παρεμβάσεις του για όσα τον απασχολούν, πλην όμως δημόσια δεν έχει πει κάτι για τον παίκτη.

***Οπότε η ομάδα μάλλον πρέπει να βρει τρόπο να μη τροφοδοτείται υπερβολικά το κλίμα σε βάρος του, που δημιουργείται μεταξύ μερίδα οπαδών.

***Θα είναι τεράστια η ζημιά για την ΑΕΚ, αν ψυχολογικά «χάσει» τον Λιβάγια. Και νομίζω θέλει και προσοχή από τον προπονητή.

***Είναι εύκολο για τον Ουζουνίδη να παρασυρθεί τώρα από το κλίμα που υπάρχει για τον παίκτη, αλλά θέλει δυο και τρεις φορές σκέψη η διαχείριση του.

***Αν ας πούμε για παράδειγμα δεν ξεκινήσει απόψε με την Ξάνθη ο Λιβάγια, απόφαση που με πρώτη ματιά φαίνεται εύκολη, θα πρέπει να σκεφτεί κανείς πως είναι τιμωρημένος και με την Λαμία και με την Μπενφίκα.

***Άρα, αυτόματα κάνεις τρία τα σερί ματς που δεν θα είναι στην ενδεκάδα. Σε μια περίοδο πολύ δύσκολη γι' αυτόν.

***Οι προφανείς επιλογές βάσει γενικότερης ατμόσφαιρας, δεν είναι πάντα οι πιο κατάλληλες και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

***Η ΑΕΚ έχει ένα δύσκολο βράδυ απόψε, για να πάμε και στο ματς. «Παγωμένο» απ' όλες τις απόψεις.

***Από την άποψη του κλίματος με το οποίο πάει στο ματς με την Ξάνθη, από την άποψη της αναμενόμενης εικόνας στην κερκίδα, από την άποψη της κακής έτσι κι αλλιώς αγωνιστικής κατάστασης.

***Η πρώτη νίκη σε τέτοιες καταστάσεις, ανεξαρτήτως αντιπάλου, είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Κι έτσι θα είναι κι απόψε.

***Να πούμε κάτι και για τον Σιμόες, που είναι στην επικαιρότητα η περίπτωση της πώλησης του.

*** Πρώτα απ' όλα οι δικές μου πληροφορίες είναι πως εφόσον κλείσει η πώληση στην ομάδα από τα Εμιράτα, το ποσό θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτά που έχω να δει να γράφονται. Μπορεί να πιάσει και το εκατομμύριο.

*** Αυτό για το οποίο δεν έχουμε ακόμη καθαρή εικόνα, είναι το που βρίσκεται η κατάσταση στην επαφή του παίκτη και του μάνατζερ του με την ομάδα αυτή.

***Υπάρχουν ενδείξεις και για ενδιαφέρον μιας δυο ακόμη ομάδων, που θα ήταν επίσης διατεθειμένες να δώσουν κάποια χρήματα για να τον πάρουν από τώρα. Όχι όμως ενδεχομένως τόσα όσα ετοιμάζονται να πληρώσουν οι Άραβες. Θα δούμε...

*** Τέλος, κάτι για τον Γκάλο. Δεν έχω την εντύπωση πως ο Γκάλο βρίσκεται άμεσα στην... πόρτα της εξόδου. Ότι τόσο η ομάδα, όσο και ο παίκτης είναι σε φάση αμοιβαίας συνειδητοποίησης πως το πιο πιθανό είναι πως δεν θα υπάρξει συνέχεια μετά το καλοκαίρι, είναι ένα δεδομένο. Αλλά άμεσα την παρουσία του στην ομάδα, αυτό δεν δείχνει να την επηρεάζει.

***Η υπόθεση του Γκάλο έχει εκτιμηθεί διαφορετικά. Λόγω ηλικίας κυρίως και κατ΄επέκταση επειδή και η ομάδα έτσι κι αλλιώς όπως είπαμε έβλεπε εδώ και καιρό να μην υπάρχει συνέχεια μετά το καλοκαίρι.

*** Ωστόσο το ζήτημα με τον Γκάλο για μένα, είναι πως πολύ ξαφνικά έγινε εντελώς συμπληρωματικός στα σχέδια του Ουζουνίδη, κόντρα τελείως σε όσα βλέπαμε στο γήπεδο, όσο μοιραζόταν την θέση στην ενδεκάδα με τον Μπακάκη ή έπαιζε δεξί εξτρέμ κάποιες φορές.

***Αυτή η επιλογή δεν έχει καμιά σχέση με το συμβόλαιο του, είναι μια επιλογή του προπονητή, κατά τη γνώμη μου υπερβολική. Όταν υπάρχει και ο Γκάλο, δεν γίνεται να πιέζεις τον Μπακάκη να παίζει τρία ματς σε επτά μέρες.

*** Και στο ένα να καλείται να κρατάει πίσω και τρεις μέρες μετά, να πρέπει να σου κάνει όλο το ματς από την πλευρά του.

*** Υπάρχουν ματς στα οποία η ομάδα έχει ανάγκη τα ιδιαίτερα επιθετικά χαρακτηριστικά του Γκάλο.

***Απόψε ας πούμε, αν ξεκινήσει πάλι ο Μπακάκης, θα είναι το τρίτο σερί πάλι σε οκτώ μέρες και στο τελευταίο έπαιξε αριστερό στόπερ.

*** Άλλα τρία σερί σε επτά μέρες, είχε παίξει πριν την διακοπή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x