Γιώργος Μαζιάς

Tώρα είναι φαβορί

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την 3η αγωνιστική των play-off της Σούπερ Λιγκ ΟΠΑΠ.

Ο Παναθηναϊκός ήξερε τι έπρεπε να κάνει και το έκανε καλά. Μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ (και σε αναμονή για ότι άλλο προκύψει) οι κυπελλούχοι Ελλάδας ήθελαν να πάρουν εκείνοι το αβαντάζ για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έπαιξαν μπαλάρα, αλλά ήταν αποφασισμένοι.

Με σωστή τακτική, τη γνωστή των αντεπιθέσεων, κατάφεραν τρια γκολ και πέρασαν σχετικά άνετα από την Τρίπολη. Τώρα, όλα είναι στο χέρι του ΠΑΟ. Στα επόμενα δυο ματς στη Λεωφόρο με ισάριθμες νίκες θα έχει τον πρώτο λόγο. Ουσιαστικά θα κλειδώσει την πρωτιά στα πλεϊ οφ. Επιτυχία αν αναλογισθεί πως ξεκίνησε η χρονιά και πως τελειώνει.

Ξεγράφει κανείς τον ΠΑΟΚ; Μετά το 3-0 επί του Ατρομήτου έδειξε να ξυπνά και να δίνει αξία στο 1-1 που πήρε από τον ΠΑΟ. Η αφαίρεση βαθμών τον φέρνει πίσω. Μια τιμωρία που αγωνιστικά του αφαιρεί το δικαίωμα να παίξει στα ίσια το χρυσό εισιτήριο. Αυτά όμως δεν είναι θέμα των παικτών.

Δεν φταίνε εκείνοι για όσα έγιναν στις κερκίδες και προκάλεσαν τη βαριά τιμωρία. Φαίνεται να τελειώνει το θέμα για την πρώτη θέση; Ετσι δείχνει. Το δείχνει ο Παναθηναϊκός με την αποφασιστικότητά του. Μπορεί να το σφραγίσει αξιοποιώντας την έδρα του. Ο Αστέρας είχε την ευκαιρία του, αλλά την έχασε. Ο Ατρόμητος δεν πείθει. Ο ΠΑΟΚ εξαρτάται πια από τον εαυτό του. Θέλει όμως το τρία στα τρία για να πάρει στην ισοβαθμία από τον ΠΑΟ την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ευκολο; Καθόλου. Αυτά μέχρι να δούμε αν θα υπάρξει νέα ποινή στον ΠΑΟΚ ή τιμωρηθεί και ο Παναθηναϊκός. Με βάση τα αγωνιστικά πάντως ο ΠΑΟ έχει τον πρώτο λόγο. Με τέτοιο Μπεργκ και τέτοια ταχύτητα στην ανάπτυξή του δύσκολα δεν θα ολοκληρώσει μια ονειρική για αυτόν χρονιά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x