sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όχι ακριβώς… πρωτάρηδες: Τι έκαναν ως στόπερ οι υποψήφιοι να καλύψουν τα κενά της ΑΕΚ

Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι και Μοχαμάντι ενδέχεται να επιστρατευτούν απόψε ως στόπερ για την ΑΕΚ κόντρα στην Μπράιτον. Κι όλοι τους έχουν κάποια, έστω και μικρή εμπειρία, στη θέση.

Η μοίρα έφερε την ΑΕΚ να δίνει το ίσως δυσκολότερο παιχνίδι της σεζόν με σύνθεση ανάγκης στην άμυνα. Με το βασικό δίδυμο στο κέντρο άμυνας, Μουκουντί και Βίντα, εξουδετερωμένο, αλλά και τον Κάλενς να είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας, ο Ματίας Αλμέιδα θα κληθεί δίπλα στον Μήτογλου να κάνει αλχημείες για τη θέση του δεύτερου στόπερ απόψε κόντρα στην τρομερά φορμαρισμένη Μπράιτον για το Europa League.

Υποψήφιοι για τη θέση είναι αρκετοί. Από τους αριστερούς μπακ Εχσάν Χατζισαφί και Μιλάντ Μοχαμάντι, μέχρι τον δεξιό μπακ Σιντιμπέ και τον μέσο Νταμιάν Σιμάνσκι. Πάντως παρότι ουδείς εξ αυτών έχει ως βασική του θέση ή έστω και… εναλλακτική αυτή του στόπερ, δεν θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα τους που θα επιστρατευτούν σε θέση στόπερ.

Ο Χατζισαφί έχει παίξει στην καριέρα του δύο φορές ως στόπερ, αλλά σε τριάδα στην άμυνα. Πέρσι στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, είχε παίξει ως αριστερός στόπερ στους αγώνες στη Λαμία (0-3) και με τον Βόλο στη Ριζούπολη (0-1), προτού ο Ματίας Αλμέιδα αποφασίσει να εγκαταλείψει το πλάνο με τρεις στην άμυνα.

Ο Μοχαμάντι χρησιμοποιήθηκε ως στόπερ στο δεύτερο ημίχρονο του φετινού αγώνα με τον Πανσερραϊκό στην Opap Arena (1-1), όταν ο Αργεντινός προπονητής ανακάτεψε την τράπουλα αναζητώντας την ανατροπή.

Μεγαλύτερη εμπειρία ως στόπερ έχει ο Σιντιμπέ, καθώς στην καριέρα του στη Μονακό έπαιξε συνολικά έντεκα φορές σε αυτή τη θέση, μάλιστα όλες μέσα σε διάστημα έξι μηνών, από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2021. Κι αυτός όμως σε όλες τις περιπτώσεις έπαιξε ως δεξί στόπερ σε τριάδα στην άμυνα και όχι ως παρτενέρ σε δίδυμο στόπερ. Σε αυτά τα ματς, οι Μονεγάσκοι είχαν έξι νίκες, τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Τέλος, ο Σιμάνσκι πέρασε για λίγα λεπτά ως στόπερ από την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ματς με τον Πανσερραϊκό (1-1), ενώ πέρσι στη διάρκεια της προετοιμασίας, καθώς ακόμη δεν είχαν αποκτηθεί οι Μουκουντί και Βίντα, είχε δοκιμαστεί σε αρκετά φιλικά ως κεντρικό στόπερ σε τριάδα στην άμυνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x