sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ντάμιαν Σιμάνσκι 2.0

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι είναι στην καλύτερη εκδοχή του και διανύει ιδανική περίοδο στα κιτρινόμαυρα με συνεχόμενες εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο Πολωνός γίνεται ο «εξολοθρευτής» του Αλμέιδα.

Η δύσκολη νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επί του Άρη είχε πρωταγωνιστή τον Ντομαγκόι Βίντα. Ο Κροάτης αμυντικός έφτασε τα τέσσερα τέρματα στη σεζόν, «απειλεί» το προσωπικό του ρεκόρ και κρατάει την «Ένωση» στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Απέναντι στους Θεσσαλονικείς υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής, που παρά την κούραση, ξεχώρισε και «υπηρέτησε» στον καλύτερο δυνατό βαθμό το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα. Το συνεχές pressing, τις γρήγορες ανακτήσεις της μπάλας και τις άμεσες επιθέσεις. Ταυτόχρονα συνέβαλε στο να μην παραβιαστεί η εστία του Αθανασιάδη. Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι τρέχει… ακόμα και «εξολοθρεύει» κάθε προσπάθεια των αντιπάλων να φτάσουν στην περιοχή της ΑΕΚ.

Το ντεπόζιτό του δεν τελείωνε με τίποτα. Σε κάθε μονομαχία με τους παίκτες του Άκη Μάντζιου ήταν εκεί. Μονομαχίες εδάφους, εναέριες μονομαχίες, ο Σιμάνσκι βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο. Με σωστές τοποθετήσεις, «διάβασμα» φάσεων και κομβικό ρόλο τόσο στην ανασταλτική όσο και την επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Ντάμιαν Σιμάνσκι 2.0

Η στατιστική λέει 5/9 κερδισμένες διεκδικήσεις της μπάλας, 2 κλεψίματα και 5/7 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις με 85% ποσοστό ευστοχίας στις πάσες. Αριθμοί σχεδόν ίδιοι με αυτούς απέναντι στη Μπράιτον. Σε αυτά προσθέστε τα ατελείωτα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο. Παρά την καταπόνηση από τους συνεχόμενους αγώνες, οι επιδόσεις του Πολωνού μέσου παρουσιάζουν σταθερά ανοδική πορεία. Ειδικά απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους και παιχνίδια που απαιτούν υψηλή ένταση σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Η θέση του 28χρονου προϋποθέτει αδιάκοπο τρέξιμο, άριστες τοποθετήσεις, ενέργεια και δύναμη. Τα λάθη στο χώρο του κέντρου στοιχίζουν και ο Σιμάνσκι είναι βελτιωμένος και σε αυτόν τον τομέα. Οι κοντινές μα ορθολογικές πάσες, η στήριξη της αμυντικής δυάδας Βίντα – Μουκουντί και η κάλυψη των χώρων που αφήνει πίσω του ο Πινέδα είναι στοιχεία του παιχνιδιού του. Αυτά που δεν τα πιάνει το μάτι του θεατή, όμως κάνουν όλη τη δουλειά.

Ντάμιαν Σιμάνσκι 2.0

Η απουσία του Γενς Γιόνσον τον τελευταίο μήνα δεν του έδωσε περιθώρια ξεκούρασης. Άλλωστε με όσα προσφέρει στο γρασίδι μοιάζει αδύνατο να πάρει ρεπό. Αυτό αγνοείται από τα τέλη Σεπτέμβρη και την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Ο Σιμάνσκι μετράει ήδη 19 αγώνες στη φετινή σεζόν, είναι μονίμως στις κλήσεις της εθνικής Πολωνίας και δεν βγαίνει με τίποτα από την κιτρινόμαυρη εντεκάδα.

Τον περασμένο Απρίλη, ο αρχηγός πλέον της ΑΕΚ υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2027. Από το 2020 στα κιτρινόμαυρα παρουσιάζει εντυπωσιακή εξέλιξη, ειδικά στην νταμπλούχο ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός κόουτς είδε τα προτερήματα του παίκτη, τον έκανε βασικό «πυλώνα» της μεσαίας γραμμή και τον συνδυάζει με διαφορετικούς παρτενέρ ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι βρίσκεται στην καλύτερη εκδοχή του και η «OPAP Αρένα» τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία.

Επιμέλεια: Θανάσης Κρητικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x