sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολλανδός ρεπόρτερ στο sportfm.gr: «Πίεση στον Άγιαξ για το Conference - Δυνατή ομάδα και με ένταση η ΑΕΚ»

Ο Άγιαξ υποδέχεται την ΑΕΚ, σε ένα ματς-τελικό και το sportfm.gr μίλησε με έναν ρεπόρτερ του «Αίαντα», που αναφέρθηκε στη βελτίωση που έφερε ο Φαν'τ Σχίπ, αλλά και στις διαφορές από τον πρώτο αγώνα.

Η φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ολοκληρώνεται και η ΑΕΚ είναι αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση για την ευρωπαϊκή της συνέχεια, η οποία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που μετέχουν στην Ευρώπη είναι και η πιο δύσκολη. Η Ένωση φιλοξενείται στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» από τον Άγιαξ, σε μια αναμέτρηση που στο τέλος της, μόνο μια ομάδα θα έχει κατακτήσει την τρίτη θέση και κατά συνέπεια το εισιτήριο για τα playoffs του Europa Conference League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ταξίδεψαν στο Άμστερνταμ ξέροντας πως με νίκη ή ισοπαλία θα αγωνίζονται στην Ευρώπη και στις αρχές του 2024. Σε αντίθεση περίπτωση, θα έχουν βάλει τέλος σε ένα ταξίδι με αμέτρητες δυσκολίες, καθώς ο όμιλος με Μπράιτον, Μαρσέιγ και Άγιαξ από την αρχή έμοιαζε με «βουνό».

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα βρει απέναντι της έναν διαφορετικό «Αίαντα». Μπορεί να μην έχει περάσει μεγάλο διάστημα από το 1-1 στην OPAP Arena, αλλά στον οργανισμό της ολλανδικής ομάδας τα πράγματα μόνο ίδια δεν είναι. Η αποχώρηση του Στάιν και η έλευση του Φαν’τ Σχιπ βελτίωσε άρδην την αγωνιστική εικόνα του Άγιαξ, παίκτες-κλειδιά ανέβασαν στροφές και στην Eredivisie από τις θέσεις υποβιβασμού που βρέθηκε, πέτυχε συνεχόμενες νίκες και τώρα βρίσκεται στην 5η θέση με καλύτερη ψυχολογία.

Το sport-fm.gr επικοινώνησε με τον Τιμ Φαν Ντούιν, ρεπόρτερ του «Αίαντα» στην ιστοσελίδα Voetbal International, και εκείνος ανέλυσε την αντίπαλο των «κιτρινόμαυρων»: Από τα δεδομένα του κρίσιμου παιχνιδιού και τις αλλαγές που έφερε ο Φαν’τ Σχιπ, στην πίεση που υπάρχει για ευρωπαϊκή συνέχεια και στους παίκτες που πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ, μια κουβέντα που σας βάζει στο κλίμα για τη μεγάλη «μάχη» στην ολλανδική πρωτεύουσα.


Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο ρεπόρτερ του Άγιαξ στο sportfm.gr:
-Αρχικά, μιλάμε για ένα «τελικό» και μόνο μια ομάδα θα συνεχίσει και το 2024 στην Ευρώπη. Πώς βλέπεις εσύ την αναμέτρηση και την εξέλιξή της;

«Στην αρχή αυτής της σεζόν δεν περίμενα ο Άγιαξ να έχει αυτή την κακή εικόνα. Το γεγονός πως αυτή η φάση των ομίλων καταλήγει με έναν αποφασιστικό αγώνα για το εισιτήριο του Europa Conference League με εξέπληξε. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, όμως, η ΑΕΚ είναι ένας καλός και δυνατός αντίπαλος και είμαι περίεργος να δω αν αυτός ο νεανικός Άγιαξ μπορεί να αντέξει την πίεση.

Το στοίχημα είναι μεγάλο για την ομάδα, διότι άπαντες θέλουν να παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και τη νέα χρονιά. Έτσι, σίγουρα θα τα δώσουν όλα, παρόλο που το Conference League δεν είναι η σκηνή, στην οποία θα έπρεπε να εμφανίζεται ο Άγιαξ. Όμως, αυτή τη στιγμή έτσι είναι η κατάσταση στο σύλλογο
».

-Τι κράτησες από την πρώτη αναμέτρηση στην Ελλάδα; Ο Άγιαξ είχε μπει καλύτερα, αλλά η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε και ισοφάρισε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο τέλος.

«Σε εκείνο το παιχνίδι ο Άγιαξ δεν είχε ανταποκριθεί καθόλου, πολλά πήγαν στραβά, τότε οι παίκτες δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Η τακτική του δεν ήταν καλή, η χημεία του συνόλου δεν ήταν αυτή που έπρεπε, οπότε δεν θα μπορούσε να παραπονεθεί για το τελικό 1-1. Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική, ο Άγιαξ με νέο προπονητή, διαφορετικό και ξεκάθαρο στυλ παιχνιδιού παίζει καλύτερα.

Το χαμόγελο έχει επιστρέψει κάπως και νομίζω πως ο Άγιαξ οφείλει στο κύρος που έχει ως ομάδα να κερδίσει αυτή την αναμέτρηση. Θεωρώ, όμως, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει είναι ότι η ΑΕΚ παρουσιάζεται πάντα καλά προετοιμασμένη, έχει παίκτες που προσθέτουν ένταση στο γήπεδο και αυτοί παρασέρνουν τους υπόλοιπους
».
ΑΕΚ: Ολλανδός ρεπόρτερ μιλά στο sport-fm.gr για τον «τελικό» με τον Άγιαξ
-Μπορεί να μην έχει περάσει καιρός, αλλά έχουν αλλάξει πολλά. Ο Άγιαξ ήταν σε κακό μομέντουμ εκείνο το διάστημα και τώρα φαίνεται βελτιωμένος. Πόσο επηρέασε η έλευση του Φαν'τ Σχίπ και ποια είναι τα πράγματα που άλλαξε ο ίδιος;

«Έχει αλλάξει πάρα πολύ ο Άγιαξ με την αλλαγή προπονητή. Μετά την απόλυση του Στάιν, ορισμένοι παίκτες είπαν δημόσια ότι δεν ήταν τόσο ευχαριστημένοι μαζί του και αυτό το συναίσθημα το βρήκαν ξανά με τον Φαν'τ Σχίπ. Νομίζω πάντως ότι η κακή εικόνα του Άγιαξ δεν αφορούσε μόνο τον Στάιν, υπήρχε επίσης μεγάλη αναστάτωση και γύρω από την ομάδα. Πλέον, όμως, ο ''ουρανός'' έχει καθαρίσει, έτσι φαίνεται, οι παίκτες είναι πιο χαρούμενοι, παίζουν καλύτερα και ξέρουν πως να ανακτούν την αυτοπεποίθησή τους σε κάθε αγώνα».

-Υπάρχει μεγάλη πίεση στο εσωτερικό της ομάδας για να επιτευχθεί η πρόκριση ή δίνεται μεγαλύτερη βάση στο πρωτάθλημα;

«Μπορεί για τον κόσμο το Conference League να μην είναι τόσο ''λαμπερό'', για τον Άγιαξ όμως είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να αποκτήσουν ευρωπαϊκές εμπειρίες, περισσότερη αντοχή, να αντιμετωπίσουν καλύτερους αντιπάλους και αυτό σίγουρα θα έχει τα οφέλη του στον ανταγωνισμό.

Όποτε περιμένω έναν Άγιαξ που θα δώσει το 100% γιατί είναι σημαντικό για αυτόν να κερδίζει τους μεγάλους αγώνες και να παραμένει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σίγουρα υπάρχει πίεση, όμως, η ομάδα γίνεται ολοένα και πιο βελτιωμένη και έτσι μπορεί να το χειριστεί καλύτερα
».
ΑΕΚ: Ολλανδός ρεπόρτερ μιλά στο sportfm.gr για τον «τελικό» με τον Άγιαξ
-Με τον Φαντ Σχίπ τι θα πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ και ποιες παίκτες έχουν βελτιωθεί και είναι οι επικίνδυνοι;

«Ίσως είναι κλισέ αυτό, αλλά ο Άγιαξ παίζει πολύ πιο οργανωμένα από πριν και η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι στα καλύτερά της για να πάρει αποτέλεσμα. Ατομικά τώρα, ο Στέφεν Μπεργκχούις παίζει καλύτερα, πιο πολύ από όλους όμως ο Μπράιαν Μπρόμπι και νομίζω πως η ΑΕΚ αυτόν θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x