sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η «χρυσή» αλλαγή με Ελίασον, o… άσφαιρος Ολυμπιακός, η απάντηση του Αθανασιάδη και η διαφορά Φορτούνη-Ρέτσου

Διαβάστε στο sport-fm.gr τα σημεία-κλειδιά από τη «μάχη» ΑΕΚ-Ολυμπιακός στην OPAP Arena, η οποία έβγαλε νικήτρια την Ένωση.

Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στην OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο και το sport-fm.gr επιχειρεί να εξηγήσει τους παράγοντες που έγειραν προς την Ένωση το ματς.

Ο Ελίασον, οι χαμένες ευκαιρίες των Πειραιωτών, ο εκδίκηση του Αθανασιάδη και οι Φορτούνης-Ρέτσος.

Δείτε στο sport-fm.gr τα σημεία-κλειδιά του ματς
*Η κίνηση-ματ με Ελίασον: Αδιαμφισβήτητα ο παίκτης του μεγάλου ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια αναδείχθηκε ο 28χρονος εξτρέμ. Πολύ απλά επειδή με το γκολ του στο 90’+1’ έκρινε την αναμέτρηση, δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον προπονητή του. Ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή στο 70’, βάζοντας Ελίασον, Τσούμπερ και Μάνταλο στον αγωνιστικό χώρο και φρέσκα πόδια για την ομάδα του. Ο Αργεντινός τεχνικός είδε προφανώς ότι οι Πειραιώτες συνέχισαν να παίζουν ψηλά και πόνταρε στην ταχύτητα του Σουηδού άσου (που είναι ο πιο γρήγορος από όσους είχε στον πάγκο), ο οποίος πλήγωσε με αυτόν τον τρόπο τους φιλοξενούμενους. Εκμεταλλευόμενος, εκτός από τα γρήγορα πόδια του και την αδράνεια από Ορτέγκα και Ρέτσο (κυρίως του δεύτερου), με αποτέλεσμα να βρεθεί φάτσα με τον Τζολάκη και να τον εκτελέσει.



*Ο κρυφός… MVP Αθανασιάδης και η ρεβάνς του: Τα φώτα αναμενόμενα πέφτουν πάνω στον Ελίασον. Αφού αυτός έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ με το γκολ του. Ωστόσο, οφείλει πολλά και στον Αθανασιάδη για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η Ένωση. Μέχρι να μπει το γκολ στο 90’+1’, ο κορυφαίος των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο Έλληνας γκολκίπερ, ο οποίος έκανε συνολικά επτά επεμβάσεις (έναντι τριών του Τζολάκη) και οι περισσότερες από αυτές ήταν δύσκολες και συνάμα κομβικές. Ο 31χρονος τερματοφύλακας μπήκε στην ενδεκάδα λόγω των ενοχλήσεων που αντιμετωπίζει ο Στάνκοβιτς, ο οποίος αποτελεί τη βασική επιλογή για κάτω από τα δοκάρια της Ένωσης. Με την εμφάνισή του, ο Αθανασιάδης όχι απλά κράτησε όρθια την ΑΕΚ και τη βοήθησε στο να φτάσει στη νίκη, αλλά δήλωσε και «παρών». Διανύει μία δύσκολη σεζόν, έντονης αμφισβήτησης λόγω των σοβαρών λαθών του και με αυτόν τον τρόπο πήρε το… αίμα του πίσω.



*Καλύτερος μεν, αλλά…: Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει να λέει ότι ήταν ανώτερος στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Μεντιλίμπαρ να καυχιέται για το πλάνο του, το οποίο τον έβγαλε μεν ασπροπρόσωπο αγωνιστικά, δίχως, ωστόσο, η ομάδα του να πετύχει τον στόχο της. Ο Ισπανός τεχνικός πήρε πολύ καλό βαθμό, έκανα πολλές εύστοχες επιλογές και μόνο για την είσοδο του Ναβάρο δεν δικαιώθηκε. Εξάλλου, σε αυτές τις αναμετρήσεις εκείνο που μετράει πρώτα είναι το αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες έκαναν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στη φετινή σεζόν και μία από τις καλύτερες σε ντέρμπι στα τελευταία χρόνια. Παρά ταύτα έφυγαν με εντελώς άδεια χέρια από την αναμέτρηση στην OPAP Arena και έμειναν πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου, ψάχνοντας πλέον ένα θαύμα στις οκτώ εναπομείνασες αγωνιστικές των playoffs της Stoiximan Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν καλά μέσα στο γήπεδο και είχαν τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες (και κάποιες άλλες καλές στιγμές) για να ανοίξουν το σκορ εκείνοι στο ντέρμπι, αλλά δεν τα κατάφεραν και τιμωρήθηκαν στο τέλος.



*Αυτό που έκανε ο Φορτούνης και δεν έκανε ο Ρέτσος: Οι λεπτομέρειες πολλές φορές κάνουν τη διαφορά και είναι κάτι που ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για τα ντέρμπι. Ο Ελίασον εξέθεσε με την ταχύτητά του (έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μάνταλου) την αντίπαλη άμυνα, με τους Ορτέγκα και Ρέτσο να χρεώνονται την κακή αντίδραση και κυρίως ο τελευταίος. Ο διεθνής στόπερ δίστασε να σταματήσει με φάουλ τον 28χρονο άσο, φοβούμενος μην αντικρίσει δεύτερη κίτρινη (κουβαλούσε από το 57’) και αποβληθεί και πλήρωσε την απόφασή του. Νωρίτερα, ο Φορτούνης, ο οποίος έχει ακούσει πολλά για τη μαχητικότητά του ή μη εντός αγωνιστικού χώρου, έκανε τάκλιν κοντά στο κέντρο, εμποδίζοντας τον ίδιο αντίπαλο (Ελίασον) να βγάλει φαρμακερή κόντρα για την ομάδα του. Αφού είδε ότι υπήρχε μεγάλη αμυντική ανισορροπία στους «ερυθρόλευκους». Τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα και ο Ολυμπιακός απέφυγε τα χειρότερα. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει κάτι για τη (δεδομένη) μαχητικότητα που βγάζει ο Ρέτσος μέσα στο γήπεδο. Η διαφορά είναι βέβαια ότι ο Φορτούνης δεν είχε άλλη κάρτα όπως ο Ρέτσος, αλλά με το παιχνίδι να βρίσκεται στο 90’+1’ το ρίσκο της αποβολής μάλλον άξιζε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x