Σταύρος Χονδροθύμιος

Αφήστε να ξεκινήσει από τον... β' γύρο το πρωτάθλημα!

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο sportfm.gr για τη θλιβερή σαπουνόπερα που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες με το πρωτάθλημα της Football League που, έτσι όπως πάει, θα αρχίσει από τον β' γύρο!

Υπάρχει πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Ευρώπη που ενώ έχει μπει ο Οκτώβριος, δεν έχει αρχίσει; Και μάλιστα, δεν προβλέπεται να αρχίσει άμεσα, αλλά έχει αναβληθεί επ’ αόριστον; Συμβαίνει κι αυτό στη χώρα μας, αλλά μάλλον δεν πολυασχολείται και κανείς!

Το πρωτάθλημα της Football League βρίσκεται ακόμα στη γραμμή εκκίνησης με τον αφέτη να μην δείχνει αποφασισμένος να… πυροβολήσει! Φυσικά, δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι 18 ομάδες βαρέθηκαν να… περιμένουν και ότι το δεύτερο (σε δυναμική) πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, δεν μπορεί με τις υπάρχουσες συνθήκες να τελεστεί!

Αιτία; Η έλλειψη τηλεοπτικής στέγης και χορηγού της διοργάνωσης. Πράγματι σοβαροί λόγοι, διότι χωρίς αυτά τα χρήματα δεν είναι βιώσιμη η λίγκα, αλλά μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για επαγγελματική κατηγορία και ανώνυμες εταιρίες.

Δυστυχώς, οι ομάδες (με εξαίρεση τις πρωτοκλασάτες) δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν οικονομικά χωρίς τα έσοδα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και του κεντρικού χορηγού, οπότε αν δεν βγει κάποιος... λαγός από το καπέλο, τότε δεν υπάρχει τρόπος να έχουμε πρωτάθλημα Football League.

Οι ενέργειες που κάνουν οι ιθύνοντες της ΕΠΑΕ, έχουν πέσει στο κενό και φως στο τούνελ δεν φαίνεται να υπάρχει. Οι όποιες προσφορές έχουν γίνει, θεωρούνται «ψίχουλα», αλλά η λογική λέει ότι αν περνάει ο καιρός και τηλεοπτική στέγη δεν βρίσκεται, τότε μάλλον απίθανο δείχνει να ανέβει η τιμή και να μην πέσει κι άλλο, αφού οι άνθρωποι της λίγκας, χτυπούν δεξιά και αριστερά πόρτες, σαν… επαίτες!

Το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, να είναι πλήρως απαξιωμένο το πρωτάθλημα και γιατί δεν είναι βιώσιμο, και γιατί είναι πλέον σχεδόν αδιάφορο για επενδυτές, είναι μεγάλη κουβέντα και οι αιτίες δεν είναι μόνο τωρινές, αλλά πρέπει να αναζητηθούν σε βάθος χρόνου. Το ζήτημα είναι ότι πλέον βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου και το ενδεχόμενο το… πλοίο της Football League να μην αποφύγει τη σύγκρουση είναι εξαιρετικά πιθανό, κάτι που θα έχει μάλλον καταστροφικές συνέπειες.

Πόσο να αντέξουν οι ΠΑΕ να πληρώνουν τα τρέχοντα έξοδα τους χωρίς να δίνουν καν παιχνίδια και πώς να διατηρήσουν το αγωνιστικό τους επίπεδο, έπειτα από τόσους μήνες αδράνειας;

Ακόμα όμως κι αν την ύστατη στιγμή βρεθεί κάποια υποτυπώδη λύση, πόσο θελκτικό μπορεί να είναι ένα… κουτσουρεμένο προϊόν, που θα συμπιεστεί για να προλάβουν να διεξαχθούν όλες οι αγωνιστικές σε πολύ λιγότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο; Μήπως να ξεκινήσει από τον β' γύρο να τελειώνουμε;

Όλες οι ενέργειες έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα και κυρίως οι αποφάσεις να είχαν παρθεί πριν αρκετό καιρό. Τώρα, ό,τι και να συμβεί, ακόμα και στο πιο θετικό σενάριο, θα προκύψει ένα… μόρφωμα και θα έχουμε ένα πρωτάθλημα, μόνο και μόνο για να μην πούμε ότι δεν διεξήχθη!

Και είναι πραγματικά κρίμα, διότι η φετινή διοργάνωση με τη συμμετοχή ιστορικών ομάδων αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά…

Αν τελικά το πρωτάθλημα δεν αρχίσει καν, τότε πώς θα αποζημιωθούν οι ομάδες, τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές που θα έχουν χάσει τη χρονιά τους και οι πρόεδροι πως θα μπορέσουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους; Τραγελαφικές καταστάσεις…

Η όλη φάση θυμίζει το γνωστό τραγούδι του Λουκιανού Κελαηδόνη, «φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι άλλοι, φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής», όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, που πληγώνει ανεπανόρθωτα όχι μόνο όσους εμπλέκονται στα της Football League, αλλά και το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x