Γιώργος Μαζιάς

Αγωνία έως το τέλος για ΠΑΟ, ισχυρός ο ΠΑΟΚ...

Την τελευταία ημέρα θα κριθούν τα γκρουπ ισχυρών -αδυνάτων για τον 3o προκριματικό του Τσαμπιονς Λιγκ.Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς.

O Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο για να βγει στον 3ο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα αγωνιά έως το φινάλε για το αν θα είναι στους αδύνατους ή τους ισχυρούς. Με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα θα είναι στους αδύνατους. Ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς αν πάρει εκείνος την πρωτιά στα πλέι οφ της Super League. Ο Παναθηναϊκός όπως είναι τώρα η κατάσταση είναι πρώτος στους αδύνατους. Θέλει μια ομάδα να μείνει έξω από αυτές που τώρα είναι στους ισχυρούς. Μια πιθανότητα είναι να πάρει τον τίτλο ο ΑΠΟΕΛ του Δώνη και να ρίξει στον δρόμο του ΠΑΟ την ΑΕΛ. Η άλλη είναι η Σεντ Ετιέν να κλέψει πάνω στο νήμα το εισιτήριο από τη Λιλ και να μπει στους ανίσχυρους και πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟ. Παράλληλα, οι «πράσινοι» θέλουν να μην πάρει τον τίτλο η Λοκομοτίβ, αφού έτσι θα είναι στους ισχυρούς είτε η ΤΣΣΚΑ είτε η Ζενίτ. Ας τα δούμε όλα βήμα-βήμα:

Στη Ρωσία όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Η ήττα της Ζενίτ με διακοπή του αγώνα κόντρα στη Ντιναμό, αλλά και η ήττα της Λοκομοτίβ Μόσχας στο Ροστόφ έφερε πρώτη την ΤΣΣΚΑ. Στους 61 πόντους είναι η ΤΣΣΚΑ, δεύτερη με 60 η Ζενίτ και τρίτη με 59 η Λοκομοτίβ. Η ΤΣΣΚΑ με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Λοκομοτίβ παίρνει τον τίτλο και στέλνει τη Λοκομοτίβ στα προκριματικά. Τον κατακτά και με ισοπαλία αν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών η Ζενίτ λόγω των επεισοδίων ή αν η Ζενίτ δεν νικήσει στο φινάλε στο Κράσνονταρ. Η Λοκομοτίβ στα προκριματικά ανεβάζει θέση τον Ελληνα εκπρόσωπο στον 3ο προκριματικό. Στην Τουρκία, η Γαλατά βγαίνει δεύτερη με νίκη στο φινάλε εντός έδρας με την Καϊσέρι. Αν δεν νικήσει, τότε πάει στα προκριματικά η Μπεσίκτας με νίκη επί της Γκεντσλερμπιρλιγκί.

Στην Ουκρανία, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος έχει αβαντάζ δύο πόντους η Ντνίπρο επί της Μέταλιστ. Στη Γαλλία, η Λιλ θέλει νίκη εκτός έδρας επί της Λοριάν ή να μη νικήσει εντός έδρας η Σεντ Ετιέν την Αζαξιό (68-66 οι πόντοι τους μια αγωνιστική πριν το τέλος). Μας βολεύει να βγει στα προκριματικά η Σεντ Ετιέν. Στην Κύπρο, όλα θα κριθούν στο φινάλε. Η ΑΕΛ παίζει εντός με τον ΑΠΟΕΛ και έχει αβαντάζ τριών πόντων. Με ισοπαλία παίρνει τον τίτλο και ο ΑΠΟΕΛ πάει στα προκριματικά. Με «διπλό» στη Λεμεσό, πρώτος ο ΑΠΟΕΛ και στα προκριματικά η ΑΕΛ. Αν χάσει ο ΑΠΟΕΛ και νικήσει ο Απόλλωνας την Ανόρθωση, τότε πάει ο Απόλλωνας στα προκριματικά!

Στο Βέλγιο, έχουμε ισοβαθμία στην κορυφή μεταξύ Αντερλεχτ και Μπριζ, ενώ τρίτη με δυο πόντους λιγότερους είναι η Σταντάρ δυο αγωνιστικές πριν το τέλος. Κακός χαμός κι εδώ! Στη Δανία δεύτερη είναι η Μίντιλαντ με δύο πόντους αβάντζο από την Κοπεγχάγη μια αγωνιστική πριν το τέλος. Σίγουρη στα προκριματικά είναι η Φέγενορντ από την Ολλανδία και ουσιαστικά η Γκρασχόπερς από την Ελβετία. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ένα ακραίο σενάριο που βγάζει τον ΠΑΟΚ εκτός ισχυρών, με τρεις από τις Αντερλεχτ, Μέταλιστ, ΤΣΣΚΑ, Κοπεγχάγη να βγαίνουν δεύτερες. Αν όποιος από τους δυο περάσει από τον 3ο στα πλέι οφ, τότε εκεί θα είναι σίγουρα στους αδύνατους με πιθανούς αντιπάλους (με όσα ισχύουν σήμερα): Αρσεναλ, Πόρτο, Λεβερκούζεν, Νάπολι και Γαλατά.

Τα ματς του 3ου προκριματικού θα γίνουν 29/30 Ιουλίου και 5/6 Αυγούστου, ενώ τα πλέι οφ στις 19/20 και 26/27 Αυγούστου. Η ομάδα που θα βγει δεύτερη στα πλέι οφ θα πάρει το καλό εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η τρίτη θα μπει στον 3ο του Γιουρόπα Λιγκ (31/7-7/8) και η τελευταία στον 2ο (24 και 31/7 οι αγώνες). Ατρόμητος και Αστέρας (όποιος από τους δυο) θα είναι ισχυροί στον 2ο γύρο και μάλλον στους αδύνατους στον 3ο. Στα πλέι οφ (αν περάσουν) θα είναι στους αδύνατους σε αντίθεση με ΠΑΟ ή ΠΑΟΚ που θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς στο Γιουρόπα Λιγκ. Ανακεφαλαιώνοντας για τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τα γκρουπ ισχυρών-αδυνάτων και με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα στα πρωταθλήματα που μας ενδιαφέρουν οι ισχυροί - αδύνατοι θα ήταν:

Με τον Παναθηναϊκό δεύτερο:

Γαλατά 55.340
Λιλ 45.300
ΑΠΟΕΛ 37.650
Mπριζ 32.260
Ντνίπρο 32.193
Παναθηναϊκός 30.220
Λοκομοτίβ 20.899
Φέγενορντ 13.362
Γκρασχόπερς 9.645
Μίντιλαντ 6.760

Με τον ΠΑΟΚ δεύτερο:

Γαλατά 55.340
Λιλ 45.300
ΠAOK 37.720
ΑΠΟΕΛ 37.650
Mπριζ 32.260
Ντνίπρο 32.193
Λοκομοτίβ 20.899
Φέγενορντ 13.362
Γκρασχόπερς 9.645
Μίντιλαντ 6.760

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x