Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Αιχμάλωτος της επιτυχίας του ο Πεπ, όπως κάποτε ο Ρέβι με τη μεγάλη Λιντς!

Στη δεκαετία του '60 και του '70 η Λιντς Γιουνάιτεντ με την υπερομάδα που είχε δημιουργήσει ο Ντον Ρέβι κυνηγούσε κάθε χρόνο τέσσερις τίτλους. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Στη δεκαετία του '60 και του '70 η Λιντς Γιουνάιτεντ με την υπερομάδα που είχε δημιουργήσει ο Ντον Ρέβι κυνηγούσε κάθε χρόνο τέσσερις τίτλους. Και συνήθως έμενε με άδεια χέρια ή μόνο με έναν.

Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει να πάθει το ίδιο κυνηγώντας τα πάντα αλλά αυτό είναι το τίμημα της επιτυχίας γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Ο Πεπ για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως τς απανωτά ματς και το απόλυτα «στενό» προγραμμα που έχει η ομάδα του τον απασχολεί. Ήδη η Σίτι έπαιξε τέσσερα ματς από την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ πάτησε το χορτάρι εναντίον της Κρυσταλ Πάλας στις 19 Ιανουαρίου! Το ματς με τη Χάντερσφιλντ για το πρωτάθλημα, το διαδικαστικό με την Μπέρτον Άλμπιον για το Λιγκ Καπ το 5-0 με την Μπέρνλι για το FA cup και στη χθεσινή ήττα με τη Νιούκαστλ. Στο ίδιο διάστημα ο Κλοπ και οι παίκτες του ξεκουράστηκαν στον ήλιο του Ντουμπάι. Αν αυτό τους βοήθησε, μένει να αποδειχτεί στο γήπεδο ωστόσο αυτό που έχουμε χειροπιαστό είναι η εικόνα κούρασης που έβγαλε στα τελευταία 25 λεπτά στο StJames Park η πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Ήταν η πρώτη νίκη της Νιούκαστλ επί της Μάντσεστερ Σίτι από τον Σεπτέμβριο του 2005 και ένα γκολ του Μάικλ Όουεν. Ένα σερί 22 αγώνων χωρίς ήττα που όταν σκόραρε ο Αγουέρο μόλις στα 25 δευτερόλεπτα ( το γρηγορότερο γκολ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ) έμοιαζε σχεδόν βεβαιότητα πως θα επεκτεινόταν στα 23 παιχνίδια. Ακόμα και όταν ο ηρωικός Σάλομον Ρονδόν ισοφάρισε δεν πήγαινε το μυαλό στο ότι η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θα έφτανε σε ολική ανατροπή αλλά ένα ασυνήθιστο λάθος του Φερναντίνιο ( ξεκάθαρα απόρροια κουρασμένου μυαλού) πρόσφερε ένα πέναλτι και τα πάντα ανατράπηκαν.

Παρεμπιπτόντως ο Μπενίτεθ ξέροντας όλες τις αδυναμίες της ομάδας του δεν παρασύρθηκε να αλλάξει το αγωνιστικό πλάνο επειδή δέχτηκε πολύ γρήγορα το γκολ αλλά πόνταρε στην οργάνωση και στο να μην αφήσει χώρους στην Μάντσεστερ Σίτι που θα μπορούσε να τον «σκοτώσει» μένοντας στο ματς όσο περισσότερη ώρα μπορούσε! Πιθανώς περιμένοντας πως στο τελευταίο ημίωρο η Σίτι που δεν έκανε και σπουδαία εμφάνιση, θα έβγαζε στο χορτάρι σημάδια κόπωσης. Από εκείνο το σημείο βέβαια μέχρι να το εκμεταλλευθείς έχει μεγάλη απόσταση ωστόσο με τον Ρονδόν να κάνει επική εμφάνιση και τον Ρίτσι με τον Λασελς να ορθώνουν ανάστημα η Νιούκαστλ πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της στη σεζόν.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x